مجله سیمدخت
0

صرفه‌جویی هزاران لیتر آب با خرید شلوار جین و تی‌شرت دست دوم

صرفه‌جویی هزاران لیتر آب با خرید شلوار جین و تی‌شرت دست دوم
بازدید 50

در سطح جهانی، صنعت مد هر ساله معادل ۳۷ میلیون استخر شنای المپیک آب مصرف می‌کند.

همه ما می‌دانیم که این صنعت نه تنها به استثمار کارگران می‌پردازد، بلکه منابع طبیعی را نیز به شدت مصرف کرده و زباله‌های زیادی تولید می‌کند.

یک مطالعه جدید از سوی بنیاد «آکسفام» نشان می‌دهد که خرید لباس‌های دست‌دوم می‌تواند به کاهش پیامدهای منفی این صنعت کمک کند. این خیریه بین‌المللی تأکید می‌کند که با خرید تنها یک جفت تی‌شرت و شلوار جین، می‌توان معادل ۲۰ هزار بطری آب صرفه‌جویی کرد.

بررسی‌های آکسفام نشان می‌دهد که برای تولید یک تی‌شرت پنبه‌ای، معادل ۵۴۰۰ بطری آب ۵۰۰ میلی‌لیتری نیاز است؛ این مقدار آب برای تأمین نیاز نوشیدنی ۱۶۰۰ نفر در یک روز کافی است. همچنین، آب مورد نیاز برای تولید یک شلوار جین معادل ۱۶ هزار بطری است که برای هیدراته کردن ۴۷۵۰ نفر در یک روز کافی خواهد بود.

لورنا فالون، یکی از مدیران بنیاد آکسفام، می‌گوید: «این آمار نشان‌دهنده این است که ما در حال “غرق شدن” در مد هستیم. در شرایطی که جهان به دلیل تغییرات آب و هوایی با کمبود آب شیرین مواجه است، اگر در کمد لباس‌هایمان از خریدهای دست‌دوم استفاده کنیم، می‌توانیم به‌طور قابل توجهی میزان آب مصرفی در صنعت تولید لباس را کاهش دهیم.»صرفه‌جویی هزاران لیتر آب با خرید شلوار جین و تی‌شرت دست دوم

دلیل مصرف آب فراوان در صنعت مد

صنعت مد به طور چشمگیری به مصرف آب وابسته است، از مرحله کشت الیاف طبیعی تا تولید نهایی محصولات. آبیاری مزارع، به ویژه در کشت پنبه، یکی از بزرگ‌ترین عوامل مصرف آب در این صنعت است. همچنین فرآیندهایی مانند رنگرزی پارچه‌ها و شستشوی لباس‌ها نیز به مصرف این منبع حیاتی افزوده می‌شود.

تحقیقات آکسفام نشان می‌دهد که فقط در بریتانیا، برای تأمین پوشاک ساکنان این کشور، سالانه حدود هشت میلیارد مترمکعب آب مصرف می‌شود. این مقدار به اندازه‌ای است که می‌تواند نیاز آب کل جمعیت انگلستان را به مدت دو سال تأمین کند.

در سطح جهانی، صنعت مد سالانه حدود ۹۳ میلیارد مترمکعب آب مصرف می‌کند؛ این حجم آب برای پر کردن ۳۷ میلیون استخر شنای المپیک کافی است. با وجود این میزان مصرف، بسیاری از برندهای تولید پوشاک در زمینه شفافیت عملکرد خود در قبال بحران آب ساکت مانده‌اند. طبق گزارش سازمان غیرانتفاعی «Planet Tracker»، حدود ۹۰ درصد برندهای بزرگ پوشاک هیچ‌گونه اطلاعاتی درباره خطرات مرتبط با آب در اسناد خود ارائه نمی‌دهند.

این کمبود شفافیت می‌تواند عواقب جدی برای منابع آبی و محیط زیست به همراه داشته باشد و نیازمند توجه و اقدام فوری از سوی مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان است.

آشنایی با کمپین «دست‌دوم در سپتامبر»

سازمان بین‌المللی آکسفام از سال ۲۰۱۹ کمپینی با نام «دست‌دوم در سپتامبر» (Second Hand September) راه‌اندازی کرده است. هدف این کمپین تشویق مردم به افزایش عمر لباس‌ها از طریق خرید از فروشگاه‌های خیریه و اهدای لباس‌های خود به دیگران است.

لورنا فالون در این باره می‌گوید: «با استفاده مجدد از لباس‌ها و خرید و پوشیدن لباس‌های دست دوم، می‌توانیم به کاهش تقاضا برای لباس‌های جدید کمک کنیم. این کار به نوبه خود می‌تواند آسیب‌ها به سیاره زمین را کاهش دهد.»

کت دیلی، مجری و بازیگر مشهور تلویزیون بریتانیا، امسال نقش فعالی در این کمپین دارد. او می‌گوید: «هر کجا در جهان بروم، همیشه به دنبال فروشگاه‌های خیریه هستم تا زیباترین و منحصر به فردترین قطعات را پیدا کنم. خرید از این فروشگاه‌ها را دوست دارم زیرا در آن‌ها ممکن است چیزهایی کاملاً منحصربه‌فرد پیدا کنید که هیچ کس دیگری ندارد. همچنین، از این که می‌دانید پولی که پرداخت کرده‌اید در راه خوبی صرف می‌شود و به این لباس‌ها فرصت جدیدی برای زندگی می‌دهید، لذت می‌برید.»

این کمپین فرصتی است تا با انتخاب‌های آگاهانه، نه تنها به حفظ محیط زیست کمک کنیم بلکه به حمایت از جامعه و ایجاد تغییرات مثبت نیز بپردازیم.

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید