مجله سیمدخت
0

آیا ما برای پاندمی دیگری آماده ایم؟

آیا ما برای پاندمی دیگری آماده ایم؟
بازدید 91

به گزارش منابع پزشکی و درمانی در سرتاسر جهان، در حال حاضر هشدار داده می‌شود که پاندمی جدیدی ممکن است رخ دهد و لازم است همه آمادگی لازم را برای مقابله با آن داشته باشند.

اهمیت ستون‌های پیشگیری، آمادگی و واکنش موثر به این نوع بیماری‌ها به خوبی مورد توجه قرار گرفته است. این امر نیازمند به اشتراک‌گذاری دانش و فناوری مرتبط است و در ادامه، تولید گسترده واکسن‌ها، آزمایش‌ها و درمان‌ها ضروری است.

توافق جهانی می‌تواند اطمینان بخش باشد که در صورت وقوع پاندمی بعدی، این نیازها پاسخ داده خواهد شد، اما تاکنون هیچ نشانه‌ای از رسیدن به این توافق و تضمین آن وجود ندارد.

تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی، در اوایل امسال هشدار داده است: “تاریخ نشان می‌دهد که یک همه‌گیری دیگر در راه است، اما زمان دقیق آن قابل پیش‌بینی نیست.” از این‌رو، بسیار حیاتی است که دولت‌های جهان تمام تلاش خود را برای دستیابی به یک توافق در زمینه پیشگیری، آمادگی و واکنش همه‌گیر به‌طور موفقیت‌آمیز انجام دهند.

در جلسه‌های اخیر سازمان بهداشت جهانی، مذاکره‌کنندگان نتوانستند به این هدف مهم دست پیدا کنند. نادیده گرفتن آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی اهمیت این موضوع و نگرش تجاری و سودجویانه آنها نسبت به هرگونه پاندمی جدید، باعث عدم تشکیل یک توافق جهانی شده است. این موضوع، همچنان که در دوران شیوع کووید-۱۹ دیده شد، به گونه‌ای به‌چشم می‌آید که هنوز به رفع نشده است.

کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده‌اند که برای رسیدن به یک توافق عملیاتی و جمعی، نیاز به زمان بیشتری دارند، اما باید به این نکته توجه داشت که زمان محدود است.

برخی از کشورها به نظر می‌رسد در این زمینه منفعل بوده‌اند، که این ممکن است به دلیل تأخیر در تشخیص و تحلیل عمیق یک فاجعه بالقوه مانند شیوع ویروس کووید-۱۹ باشد. ما باور داریم که اگر دولت‌ها درس‌های به دست آمده از شیوع کووید-۱۹ را در نظر بگیرند، می‌توانند به یک توافق برسند که جهان را در مقابل واقعیتی مانند این بیماری محافظت کند.

اما برخی از این دولت‌ها به‌طور کند و منفعلانه در این زمینه عمل می‌کنند. نسخه‌های پیشنهادی از جانب کشورهای غربی، تضمین نمی‌کنند که پاسخ به یک فاجعه عمومی آینده قوی‌تر از پاسخ به COVID-۱۹ باشد؛ زیرا توجه آن‌ها به ابعاد تجاری و اقتصادی این مسئله، نسبت به ابعاد حقوق بشری و جهانی، بیشتر است.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *