مجله سیمدخت
0

چهار الگوی غذایی که می‌توانند زندگی شما را نجات دهند

چهار الگوی غذایی که می‌توانند زندگی شما را نجات دهند
بازدید 22

با توجه به یک مطالعه جدید، فقط با تغذیه بر اساس چهار الگوی غذایی سالم می‌توان به طور قابل توجهی خطر مرگ زودرس ناشی از علت‌های مختلف را کاهش داد.

این پژوهش که در مجله بین‌المللی پزشکی جاما منتشر شده، نشان می‌دهد که افرادی که به دقت از هر یک از الگوهای تغذیه سالم پیروی می‌کنند، با احتمال کمتری به مرگ ناشی از سرطان، بیماری‌های قلبی و عروقی، بیماری‌های تنفسی و عصبی مبتلا می‌شوند.

بر اساس نتایج این مطالعه، تمرکز بر مصرف بیشتر غلات کامل، میوه‌ها، سبزیجات، آجیل و حبوبات به شدت توصیه می‌شود.

دکتر فرانک هو، یکی از نویسندگان این تحقیق، به این موضوع اشاره می‌کند: “افراد معمولاً با روند یکنواخت تغذیه‌ای خسته می‌شوند که این امر می‌تواند به نفع ما باشد؛

زیرا ما را به سوی تنوع در الگوهای غذایی سوق می‌دهد. در صورتی که این الگوها با الگوهای غذایی سالم همراه باشد، می‌تواند به بهبود سلامتی کمک کند.”

دکتر هو، که استاد تغذیه در دانشگاه هاروارد است، ادامه می‌دهد: “برای مثال، اگر شما به رژیم مدیترانه‌ای علاقه دارید و مدتی از آن استفاده کردید، می‌توانید به رژیم غذایی DASH یا حتی رژیم غذایی نیمه گیاهی پرداخته و از آن بهره ببرید.”

انجام یک تحقیق غذایی بلندمدت

این پژوهش بر روی عادات غذایی 75 هزار زن و بیش از 44 هزار مرد انجام شد که طی 36 سال ادامه یافت.

در آغاز مطالعه، هیچ‌کدام از مردان و زنان بیماری قلبی و عروقی نداشتند و تعداد اندکی از آنها سیگار می‌کشیدند. شرکت‌کنندگان در این تحقیق هر چهار سال یکبار پرسشنامه‌هایی درباره عادات غذایی خود را پر می‌کردند.

درباره این مطالعه، فرانک هو اظهار کرده است: “این یکی از بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین مطالعات جمعی برای بررسی الگوهای غذایی توصیه شده و خطرات طولانی‌مدت مرگ زودرس و مرگ‌ومیرهای ناشی از بیماری‌های متداول است.”

او و تیمش شرکت‌کنندگان را امتیاز دادند بر اساس اینکه تا چه اندازه از چهار سبک تغذیه سالم که با دستورالعمل‌های رژیم غذایی فعلی ایالات متحده هم‌خوانی دارد، پیروی می‌کنند.

او درباره رژیم‌های غذایی مناسب به این صورت توضیح داد: «یکی از رژیم‌های معروف، رژیم مدیترانه‌ای است که تمرکز زیادی بر روی مصرف میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، آجیل، حبوبات، ماهی و روغن زیتون دارد.

این الگوی غذایی علاوه بر مصرف گیاهی و مقدار متوسط الکل، به تاکید بر چربی‌های سالم، به ویژه چربی‌های تک‌غیراشباع، معروف است.»

درباره رژیم غذایی سالم گیاهی، وی اظهار کرد: «این رژیم بیشتر بر مصرف محصولات گیاهی تمرکز دارد و امتیاز منفی به مصرف محصولات حیوانی و الکل می‌دهد.

بنابراین، این رژیم حتی مصرف گزینه‌های نسبتاً سالم مانند ماهی یا برخی از محصولات لبنی را هم منع می‌کند.

به عبارت دیگر، گیاه‌خواران احتمالاً در امتیاز بالاتری از این رژیم قرار دارند، در حالی که افرادی که محصولات حیوانی یا غذاهای پرکربوهیدرات فراوری شده مصرف می‌کنند، در امتیاز پایین‌تری هستند.»

این تخصص‌گر تغذیه بر اهمیت کاهش مصرف گوشت قرمز و غذاهای فرآوری شده، همراه با کنترل مصرف قند و چربی‌های ناسالم، به عنوان عوامل اساسی در بهبود سلامتی اشاره کرد.

نتایج بر پایه بیماری

پس از ارزیابی الگوی غذایی هر شخص، شرکت کنندگان به پنج گروه تقسیم شدند که در آنها مشاهده شد که افراد با بیشترین درصد پایبندی به یک یا چند الگوی غذایی، از بالاترین تا کمترین میزان مرگ و میر و بیماری‌های رایجی که به جان افراد می‌افتد، تقریباً ۲۰ درصد کمتر دچار آنها شده‌اند.

دکتر دیوید کاتز، بنیانگذار موسسه غیرانتفاعی True Health Initiative که به عنوان یک مجموعه جهانی در زمینه سلامت و تغذیه شناخته می‌شود، اظهار داشت: “افرادی که در گروه بالاترین امتیازی به این الگوهای غذایی سالم قرار دارند، در مقایسه با کمترین گروه تقریباً ۲۰ درصد کمتر با مرگ و میر یا بیماری‌های رایجی مانند حملات قلبی، بیماری‌های تنفسی، سرطان و غیره مواجه شده‌اند.”

به عبارت دیگر، افرادی که بیشترین پایبندی به این رژیم‌های غذایی سالم را نشان داده‌اند، با ۲۰ درصد کمتر از خطرات بیماری‌های مزمن مانند حمله قلبی، سرطان و بیماری‌های تنفسی روبرو بوده‌اند.

او همچنین افزود که مطالعات نشان می‌دهد که بهبود الگوی غذایی افراد در طول زمان می‌تواند به کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری‌های مزمن کمک کند.

استاد دانشگاه هاروارد در ادامه اظهار داشته است که افرادی که سلامت رژیم غذایی خود را بهبود می‌بخشند، می‌توانند خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی را بین ۶ تا ۱۳ درصد و مرگ ناشی از سرطان را بین ۷ تا ۱۸ درصد کاهش دهند.

همچنین، خطر مرگ ناشی از بیماری‌های عصبی مانند زوال عقل نیز تا ۷ درصد کاهش می‌یابد. او همچنین افزود که کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری‌های تنفسی نیز بسیار بیشتر است، و می‌تواند خطر را بین ۳۵ تا ۴۶ درصد کاهش دهد.

این مطالعه تأکید دارد که ارتباط مستقیمی بین عادات غذایی و پیامدهای سلامتی وجود دارد، زیرا به تحلیل ترجیحات غذایی شرکت‌کنندگان پرداخته و نتایج مربوط به سلامت را نمایان می‌سازد.

هنوز فرصت برای تغییر هست!

او تأکید دارد: “هرگز برای شروع الگوهای تغذیه سالم دیر نیست. مزایای بسیاری در کاهش مرگ و میرهای زودرس و علل مختلف مرگ زودرس از طریق مصرف یک رژیم غذایی سالم وجود دارد.”

این مطالعه همچنین توصیه می‌کند که افراد در هر رژیم غذایی که انتخاب می‌کنند، به برخی اصول سلامت عمومی توجه کنند، از جمله افزایش مصرف مواد غذایی گیاهی، کاهش مصرف گوشت قرمز و غذاهای فرآوری شده، و کاهش مقدار مصرف شکر و سدیم.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *