سامسونگ قصد دارد گوشیهای گلکسی اس ۲۴ را در تاریخ ۱۷ ژانویه (۲۷ دی ماه ۱۴۰۲) عرضه کند، با امید به متوقف کردن رونق فروش آیفون ۱۵ اپل. این رونمایی زودهنگام به دلیل این است که شرکت کرهای نمیخواهد اپل فرصتی برای رشد بیافریند.
گزارش مالی اخیر اپل نشان میدهد که فروش غیرمعمولی آیفون ۱۵ به این شرکت کمک کردهاست تا رکورد درآمد جدیدی را برای خود ثبت کند. این واقعیت باعث میشود که سامسونگ هشدار داشته باشد و تلاش کند تا با معرفی گوشیهای گلکسی اس ۲۴، مشتریان خود را جذب کرده و با رقابت با آیفون، رونق فروش خود را حفظ کند. واضح است که این تلاشها تنها با تغییرات ظاهری در مدلهای استاندارد و پلاس کافی نیستند، و شاید نیاز به نگاهی جدیدتر به این بازار داشته باشند تا توانایی رقابت با آیفون را به نمایش بگذارند.
نقص اگزینوسها، بازار فروش گوشیهای هوشمند پرچمدار سامسونگ را ضعیف کرده است.
اما اتفاقی که باز هم نگرانی بسیاری از کاربران را برانگیخته است، استفاده دوباره از تراشه اگزینوس برای گوشیهای پرچمدار سری اس ۲۴ است. آخرین باری که سامسونگ از این تراشه در گوشیهای خود استفاده کرد، به سال ۲۰۲۲ باز میگردد و در مدلهای سری گلکسی اس ۲۲ به کار گرفته شد؛ جایی که اصلاً نتیجهای جذاب به همراه نیاورد تا شرکت کرهای مجبور شود نسل بعد را فقط با تراشه اسنپدراگون ۸ نسل دوم در تمام بازارها عرضه کند و نتیجهاش را هم با فروش بالای مدلهای سری اس ۲۳ مشاهده کند.
قبل از آن، تراشه اگزینوس ۲۱۰۰ در گوشیهای سری اس ۲۱ و تراشه اگزینوس ۹۹۰ در گوشیهای سری اس ۲۰ هم هیچگونه عملکرد مطلوبی نداشتند و در واقع، اگر صرفاً و بیپرده حرف بزنیم، باید بگوییم که به معنای واقعی کلمه، افتضاح بودند. این گوشیها در بازار جهانی، جایی که سامسونگ فرصت زیادی برای جلب رضایت مشتریان دارد، با تراشههای اگزینوس عرضه شدند و رغبت مشتریان هم به خرید این مدلها واقعاً کم بود چرا که مدلهای مجهز به اگزینوس به نظر میرسیدند که عملکرد ضعیفتری داشته و در واقع، اصطلاحاً اعصابخردکن بودهاند.
یک سال پیش، سامسونگ تصمیم گرفت به کاربران لطف کند و با استفاده از تراشه اسنپدراگون ۸ نسل دوم در همه سه مدل از گوشیهای پرچمدار خود، آرامش اعصاب را به آنها برگرداند و واقعاً هم از این تصمیم نتایج مثبتی به دست آورد. اما حالا که شنیدهایم که اگزینوس به سری اس ۲۴ بازگشته است، باز هم نگرانی کاربران به خاطر این بازگشت به کوالکام بازگشته است. احتمالاً هزاران نفر از علاقهمندان پس از شنیدن این خبر از خرید مدلهای سری اس ۲۴ منصرف شده و به نمایندگان اپل روی آوردهاند.
تراشه اگزینوس ۲۴۰۰، پردازندهای است که به
چرا سامسونگ این همه هزینه کند و در نهایت یک تراشه داغ و کندتر از رقبا تولید کند؟ چرا این همه اصرار دارد تا کاربران ناچار به پذیرش تراشههای پرچمدار این شرکت شوند و در نهایت به گزینههای دیگری مثل پرچمدارهای دیگر شرکتها بروند؟ چرا سامسونگ نمیپذیرد که در زمینه تولید تراشهها عملکرد ضعیفی دارد و کار را به شرکتهای مانند کوالکام بسپارد؟ حتی زمانی که همکاریاش با AMD هم به همان اندازهای که باید پیش نرفت، چرا باز هم این همکاری برای توسعه تراشه اگزینوس ۲۴۰۰ را ادامه میدهد؟
سامسونگ بیش از یک دهه است که در حوزهی تلفنهای هوشمند به عنوان یکی از پیشتازان این صنعت به شمار میرود. اما به نظر میرسد خود از این پیشتازی خسته شده و تصمیم به اجرای تغییرات کرده است. در غیر این صورت، حتی اگر اپل و آیفونها به دلیل ذهنیت خاصی که کاربران نسبت به آنها دارند بسیار قدرتمند باشند و شکست آنها از هر شرکتی راحت نیاید، سامسونگ همچنان میتوانست فاصلهاش را با این کمپانی حفظ کند.
اکنون این فاصله میان دو شرکت به تدریج کاهش مییابد و احتمالا در یکی یا دو سال آینده مشاهده خواهیم کرد که اپل به عنوان برترین فروشنده گوشی در جهان شناخته میشود. این شرکت آمریکایی یک سیاست بسیار جذاب در زمینه تراشهها دارد، بدون اینکه خود ریسک کند، تراشههایش را به دست شرکتهای قدرتمندی مانند TSMC میسپارد و نتایج بهتری از هر سال به دست میآورد. گوشیهای این شرکت بدون هیچ گونه نقصی طراحی و ساخته شدهاند، عملکرد آنها در انجام وظایف مختلف به لطف بهینهسازیهای سختافزاری و نرمافزاری عالی است و هیچ نقصی در عملکرد پردازندههای آنها وجود ندارد.
اما سامسونگ چه کاری انجام میدهد؟ در بازارهای آمریکا و چین، گوشیهای این شرکت با تراشههای اسنپدراگون عرضه میشوند و در بازارهای دیگر از تراشههای اگزینوس استفاده میکنند. همه کاربران باید یک قیمت یکسان را بپردازند برای خرید این گوشیها، اما در نهایت چه خواهد شد؟ خریداران گوشیهای مجهز به تراشه اگزینوس ناچار به مشاهده اخباری میشوند که این گوشیها با همان قیمت کمتر از نمونههای مجهز به اسنپدراگون دارای عملکرد ضعیفتری هستند.
برای دستیابی به موفقیت، سامسونگ باید توانایی طراحی بهینه اگزینوس ۲۴۰۰ را داشته باشد. عرضه زودهنگام سری گلکسی اس ۲۴ به تنهایی کافی نیست مگر اینکه اگزینوس ۲۴۰۰ یک پردازنده استثنایی باشد؛ زیرا این پردازنده برای اولین بار در تاریخ پردازندههای موبایل با ۱۰ هسته مجهز خواهد بود.
همچنین با تشکر از همکاری با AMD و ورود قدرتمند سامسونگ به دنیای هوش مصنوعی، انتظار میرود تجربه کار با گوشیهای سری گلکسی اس ۲۴ این شرکت در واقعیت به شکلی بینظیر باشد. اما همه اینها به میزان طراحی و بهینهسازی اگزینوس ۲۴۰۰ وابسته است. حتی افزایش ۱۰۰ میلیآمپر ساعتی ظرفیت باتری که اخیراً درباره نسل جدید انتشار یافته است، در صورتی که اگزینوس ۲۴۰۰ یک پردازنده بهینهای نباشد، اهمیت خود را از دست میدهد.
برای موفقیت، سامسونگ نیاز به علاقه دارد؛ علاقهای که سالهاست از اگزینوس دریغ میکند و اهمیت لازم را به آن نمیدهد. اگر مانند کوالکام و اپل که به پردازندههای خود از سری اسنپدراگون و A اهمیت میدهند، سامسونگ نیز به اگزینوس ارزش دهد، شاید اپل رکورد جشن آیفون ۱۵ خود را شکنجه نکند و سامسونگ نیز مجبور نشود برای عرضه سری گلکسی اس ۲۴ به اندازهای عجله کند.
نظرات کاربران