مجله سیمدخت
0

۱۶۸ روستای مراغه: روایتگر تاریخ و فرهنگ

۱۶۸ روستای مراغه: روایتگر تاریخ و فرهنگ
بازدید 56

در این مطلب، به معرفی روستاهای مراغه خواهیم پرداخت. ابتدا به بررسی شهرستان مراغه و سپس به معرفی ۱۶۸ روستای این منطقه می‌پردازیم. مراغه یکی از شهرستان‌های استان آذربایجان شرقی است که در فاصله تقریبی ۱۲۰ کیلومتری از تبریز واقع شده است. این شهر در طول تاریخ ایران، به ویژه در دوران حکمرانی ایلخانی، از نظر علمی، سیاسی و تاریخی مورد توجه قرار داشته و در آن زمان به عنوان پایتخت ایران شناخته می‌شد. خواجه نصیرالدین طوسی، وزیر هلاکوخان یکی از پادشاهان ایلخانی، در سال ۶۵۶ هجری قمری رصدخانه مراغه را تأسیس کرد که امروزه تنها بخشی کوچک از آن باقی مانده و بسیاری از سازه‌های آن تخریب شده‌اند. شهرستان مراغه دارای ۳۰۰ اثر تاریخی و تپه‌های باستانی است و به عنوان یکی از ۱۰ شهرستان با بافت غنی تاریخی و فرهنگی در کشور شناخته می‌شود.

تقسیمات کشوری

بخش مرکزی شهرستان مراغه
دهستان سراجوی شمالی
دهستان سراجوی غربی
دهستان قره ناز
شهرها: مراغه

بخش سراجو
دهستان سراجوی جنوبی
دهستان سراجوی شرقی
دهستان قوری چای غربی

آب و هوا

آب و هوای مراغه به‌طور کلی معتدل و متمایل به سرد و نسبتاً مرطوب است. دمای بیشینه در تابستان‌ها حدود ۳۵ درجه سانتی‌گراد و دمای کمینه در زمستان‌ها حدود ۲۰ درجه سانتی‌گراد زیر صفر می‌باشد. میزان بارش سالانه در این شهر به حدود ۳۳۰ میلی‌متر می‌رسد و ایام یخبندان آن در حدود ۱۱۴ روز در سال است. به‌دلیل قرارگیری مراغه در دامنه جنوبی کوه سهند، رودخانه‌هایی مانند صوفی‌چای و مردق‌چای که از این کوهستان سرچشمه می‌گیرند، از میان این شهر عبور کرده و تأثیر قابل توجهی در رونق و آبادانی آن دارند.

۱۶۸ روستای مراغه: روایتگر تاریخ و فرهنگ

 آثار تاریخی شهرستان مراغه

مراغه به‌واسطه بافت غنی تاریخی و فرهنگی خود، با بیش از ۳۰۰ اثر ثبت شده ملی، به عنوان یکی از ۱۰ شهر برتر کشور شناخته می‌شود.

مزارهای پنجگانه

معبد مهر که می‌توان آن را یکی از نخستین سکونتگاه‌ها و معابد بشر در دوران پیش از تاریخ به حساب آورد، نمایانگر تاریخ ناگفته مراغه است. این معبد در زیر یک گورستان تاریخی واقع شده و بخش‌هایی از آن از زیر خاک بیرون آمده، در حالی که بخش عمده‌ای از آن همچنان مدفون است.

گنبد سرخ

این گنبد که قدیمی‌ترین بقعه در مراغه محسوب می‌شود، بیشتر به گنبد قرمز در آذربایجان شناخته می‌شود. تاریخ ساخت این بنا به ۱۵ شوال ۵۲۵ هجری قمری برمی‌گردد و در جنوب غربی شهر واقع شده است.

برج مدور

این بنا در تاریخ رجب ۵۶۳ هجری قمری به پایان رسیده و از گنبد و سقف آن هیچ‌گونه اثری باقی نمانده است. برج مدور در کنار گنبد کبود قرار دارد.

گنبد کبود

در فاصله حدود ۱۰ متری از برج مدور، بنایی به شکل منشور ده‌وجهی وجود دارد که مردم محلی آن را «قبر مادر هلاکو» یا «گؤی برج» (به معنای «برج کبود») می‌نامند. با این حال، کتیبه‌های حک شده بر روی بنا که شامل آیاتی از قرآن هستند، ادعای ارتباط این بنا با مادر مسیحی هلاکو را رد می‌کنند.

گنبد غفاریه

تاریخ ساخت این مقبره به سال‌های ۷۲۵ تا ۷۲۸ هجری قمری برمی‌گردد. این بنای مربعی شکل در شمال غربی شهر و در کنار رودخانه صوفی قرار دارد.

۱۶۸ روستای مراغه: روایتگر تاریخ و فرهنگ

 گوی برج

این بنا در محلهٔ اتابک، در کوچهٔ سبزیچی‌ها واقع شده بود که در سال‌های ۱۳۱۵ و ۱۳۱۶ هجری شمسی به‌طور کامل ویران شد و در حال حاضر اثری از این بنای مدور باقی نمانده است.

 رصدخانه

پس از آنکه هلاکو مراغه را به‌عنوان پایتخت خود انتخاب کرد، به درخواست خواجه نصیرالدین طوسی، زمینه‌های ایجاد یک رصدخانه بر تپه‌ای در شمال غرب شهر فراهم شد. خواجه نصیرالدین طوسی این رصدخانه را تأسیس کرد و زیج ایلخانی را در آنجا تدوین نمود. همچنین او دانشمندانی از نقاط مختلف را به مراغه دعوت کرد و با همکاری آن‌ها یک مرکز علمی تشکیل داد.

۱۶۸ روستای مراغه: روایتگر تاریخ و فرهنگآرامگاه اوحدی

مقبرهٔ رکن‌الدین ابوالحسن مراغی در باغی متعلق به فرقه‌ای از اهل حق مراغه قرار دارد. این مقبره در سال ۱۳۵۲ تجدید بنا شد، این عملیات شامل ساخت گنبدی از بتون آرمه (سنگ مقبره قبلی به موزهٔ آرامگاه منتقل شده‌است)، محوطه‌سازی و ساخت کتابخانه بود.

موزه سنگ‌نگاره‌ها

۱۶۸ روستای مراغه: روایتگر تاریخ و فرهنگ

 قیزلار قلعه‌سی

قلعه قیزلار قلعه‌سی متعلق به هزارهٔ اول دوران تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان مراغه، بخش مرکزی، روستای قره ناز واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۳ شهریور ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۱۰۲۰۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
از دیگر آثار تاریخی شهرستان مراغه می‌توان به تپه قلعه جمال‌آباد، محوطه سئودلی‌قلعه و موزه سنگ‌نگاره‌ها اشاره کرد.

 جاذبه‌های طبیعی

کوه سهند با قله‌های جام و سهند، که به‌ترتیب دومین و سومین قله‌های بلند سهند هستند، در ۴۰ کیلومتری شمال مراغه قرار دارند و سالانه بسیاری از علاقه‌مندان به کوهنوردی برای فتح این قله‌های زیبا به مراغه سفر می‌کنند.

 آب‌های معدنی

در اطراف مراغه و در مناطق روستایی، آب‌های گرم و سرد معدنی وجود دارند که مشهورترین آن‌ها عبارتند از:

شور سو (آب شور)

این چشمه در جنوب مراغه و در روستای ورجوی واقع شده و آب آن دارای مقدار زیادی گاز کربنیک است.

چشمه گشایش

چشمه‌های معدنی دره گشایش به‌خاطر طبیعت دیدنی و خواص شفابخشی‌اش برای برخی بیماری‌ها به جاذبه‌ای درمانی برای گردشگران تبدیل شده است.

ساری سو

چشمه معدنی ساری سو در چهار کیلومتری مراغه و در سه کیلومتری شمال غربی آبادی ورجوی قرار دارد. این چشمه به‌قدری زیباست که هر بیننده‌ای در اولین نگاه شگفت‌زده می‌شود. به تازگی، مسیر راه‌آهن مراغه به ارومیه از ۵۰ متری این چشمه عبور کرده است.

قره پالچیق

آب معدنی قره پالچیق در دامنه کوه سنجان قرار دارد و در فصل تابستان برای استحمام اهالی آبادی‌ها و شهر مراغه مورد استفاده قرار می‌گیرد. مردم بر این باورند که آب این چشمه دارای خواص درمانی است.

ایستی بلاغ

این چشمه گرم به دلیل دارا بودن خواص درمانی و املاح معدنی، در ۴ کیلومتری شرق مراغه و ۴۰۰ متری غرب روستای تازکند سفلی قرار دارد. این چشمه به درمان بسیاری از بیماری‌های پوستی، روماتیسم و مشکلات روانی کمک می‌کند.

چشمه سنگ صفرا

این چشمه در باغ‌های زیبای مراغه واقع شده و به‌دلیل دمای پایین و ویژگی‌های خاصش، برای درمان سنگ کیسه صفرا مفید است. برای دسترسی به این چشمه، باید حدود ۹۰۰ متر با اتومبیل و ۸۰ متر پیاده‌روی کنید تا به آن برسید. آب این چشمه خالص و عاری از موجودات زنده و گیاهان است.

۱۶۸ روستای مراغه: روایتگر تاریخ و فرهنگ

 روستاهای مراغه

 روستای آرگون

روستای آرگون در استان آذربایجان شرقی و در دهستان سراجوی شرقی، بخش سراجو، شهرستان مراغه واقع شده است. طبق آمار سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۱۹۳ نفر بوده است.

روستای آشان

روستای آشان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی غربی، بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۱۲۶۸ نفر گزارش شده است.

 روستای آغبلاغ سفلی

روستای آغبلاغ سفلی در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو، شهرستان مراغه واقع شده است. طبق آمار سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۱۳۹ نفر بوده است.

 روستای آغبلاغ علمدار

روستای آغبلاغ علمدار در دهستان سراجوی شمالی، بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد. طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۳۳ نفر برآورد شده است.

 روستای آغبلاغ علیا

روستای آغبلاغ علیا نیز در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو، شهرستان مراغه واقع است.

 روستای آغبلاغ فتوحی

این روستا در دهستان سراجوی جنوبی، بخش سراجو، شهرستان مراغه واقع شده و طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۲۴ نفر بوده است.

روستای آغچه‌دیزج

روستای آغچه دیزج در دهستان سراجوی جنوبی، بخش سراجو، شهرستان مراغه قرار دارد. بر اساس آمار سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۳۴۳ نفر بوده است.

روستای آغچه‌کهل

روستای آغچه‌کهل یکی از روستاهای بخش سراجو شهرستان مراغه در استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی جنوبی قرار دارد. طبق آمار سرشماری ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۰۸ نفر گزارش شده است.

روستای آغچه‌مشهد

این روستا که به نام پسیانلو نیز شناخته می‌شود، در دهستان سراجوی جنوبی، بخش سراجو، شهرستان مراغه واقع است. بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۵ نفر بوده است.

روستای آغکند ثمرق

روستای آغکند ثمرق در دهستان قره‌ناز، بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده و طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۳۳ نفر بوده است.

 روستای آقاجری

روستای آقاجری در بخش مرکزی شهرستان مراغه، استان آذربایجان شرقی قرار دارد و در دهستان سراجوی شمالی واقع شده است. بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۵۲ نفر بوده است.

روستای آلماچوان

این روستا در دهستان سراجوی شرقی، بخش سراجو، شهرستان مراغه واقع شده و طبق آمار سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۲۷۴ نفر بوده است.

 روستای آهق

روستای آهق در دهستان سراجوی غربی، بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده است. طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۱۱۷۱ نفر بوده است.

۱۶۸ روستای مراغه: روایتگر تاریخ و فرهنگ

۱۶۸ روستای مراغه: روایتگر تاریخ و فرهنگ

 روستای احمدآباد

روستای احمدآباد در استان آذربایجان شرقی و در دهستان سراجوی شرقی، بخش سراجو، شهرستان مراغه واقع شده است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۲۴۹ نفر بوده است.

 روستای ازبک

روستای ازبک نیز یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی غربی، بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد. طبق آمار سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۱۷۳ نفر برآورد شده است.

۱۶۸ روستای مراغه: روایتگر تاریخ و فرهنگ

 روستای اسفستانج

روستای اسفستانج در استان آذربایجان شرقی و در دهستان سراجوی غربی، بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد. طبق سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۵۰۰ نفر بوده است.

 روستای اصفهانجیق

روستای اصفهانجیق نیز یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی غربی، بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده است. بر اساس آمار سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۸۱۴ نفر برآورد شده است.

 روستای اکیس

روستای اکیس یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قره‌ناز، بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده است.

 روستای اللو

روستای اللو در استان آذربایجان شرقی و در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو، شهرستان مراغه واقع شده است. طبق سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۳۰ نفر بوده است.

 روستای امیر

روستای امیر یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قره‌ناز، بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۲۳۰ نفر بوده است.

 روستای اوخچی

روستای اوخچی در استان آذربایجان شرقی و در دهستان سراجوی جنوبی، بخش سراجو شهرستان مراغه قرار دارد. طبق آمار سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۹۰ نفر برآورد شده است.

 روستای اورتاقشلاق علیا

روستای اورتاقشلاق علیا یا اورتاقشلاق، یکی از روستاهای بخش سراجو شهرستان مراغه در استان آذربایجان شرقی است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۲۱۳ نفر بوده است.

 روستای اوزون‌اوبه

روستای اوزون‌اوبه یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی جنوبی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۸ نفر بوده است.

روستای باداملو

روستای باداملو یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده است. طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۷۴ نفر برآورد شده است.

 روستای باغ‌یری

روستای باغ‌یری یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۰ نفر بوده است.

 روستای بالی‌قیه

روستای بالی‌قیه در استان آذربایجان شرقی و در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده است. طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۱۵۲ نفر برآورد شده است.

روستای بلبل

روستای بلبل یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۳۳ نفر بوده است.

 روستای بلوک‌آباد

روستای بلوک‌آباد در استان آذربایجان شرقی و در دهستان سراجوی شرقی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و ۳۰ کیلومتر از شهر مراغه فاصله دارد. جمعیت این روستا ۹۵۰ نفر برآورد شده است.

 روستای بهنق

روستای بهنق یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی غربی، بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۹۷ نفر بوده است.

 روستای بیانلوچه

روستای بیانلوچه در استان آذربایجان شرقی و در دهستان سراجوی شرقی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۹۹ نفر بوده است.

 روستای پادگان اسلامی امام رضا

روستای پادگان اسلامی امام رضا، واقع در بخش مرکزی شهرستان مراغه استان آذربایجان شرقی، در دهستان قره ناز قرار دارد. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۵۶۲ نفر بوده است.

 روستای پالچقلو

روستای پالچقلو یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شرقی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۶۴ نفر بوده است.

روستای تازه‌کند علی‌آباد

روستای تازه‌کند علی‌آباد (تازه کند قاسم خان) در بخش مرکزی شهرستان مراغه استان آذربایجان شرقی واقع شده و در دهستان سراجوی شمالی قرار دارد. طبق سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۳۵۶ نفر بوده است.

 روستای تازه‌کند

روستای تازه‌کند یا تازه کند عیدلو یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۸ نفر برآورد شده است.

 روستای تازه‌کند سفلی

روستای تازه‌کند سفلی یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قره‌ناز، بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۹۷ نفر بوده است.

 روستای تازه‌کند علیا

روستای تازه‌کند علیا در استان آذربایجان شرقی و در دهستان قره‌ناز، بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، جمعیت آن ۵۳۱ نفر و دارای ۱۵۲ خانوار بوده است.

روستای تازه‌کند قره‌ناز

روستای تازه‌کند بالکان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قره‌ناز، بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد. این روستا دارای کوه‌های زیبا و قلعه تاریخی به نام قزلارقلعه سی با راه‌های تونلی و مخفی است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۹۵ نفر بوده است.

 روستای تازه‌کند قشلاق

روستای تازه‌کند قشلاق یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی غربی، بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۶۵۰ نفر بوده است.

 روستای تازه‌کند گل‌چوان

روستای تازه‌کند گل‌چوان در استان آذربایجان شرقی و در دهستان سراجوی شرقی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۱ نفر بوده است.

 روستای تازه‌کند نصیرپور

روستای تازه‌کند نصیرپور یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و طبق سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۴ نفر بوده است.

 روستای جمال‌آباد

روستای جمال‌آباد یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شرقی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۷ نفر بوده است.

 روستای جوکی بیژن

روستای جوکی بیژن یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو شهرستان مراغه

۱۶۸ روستای مراغه: روایتگر تاریخ و فرهنگ

 روستای چلان علیا

روستای چلان علیا یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شرقی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و زمستان‌های سردی دارد. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۶۱۹ نفر بوده است.

 روستای چناقبلاغ سفلی

روستای چناقبلاغ سفلی یکی دیگر از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۳ نفر بوده است.

 روستای چناقبلاغ علیا

روستای چناقبلاغ علیا نیز در استان آذربایجان شرقی قرار دارد و در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده است. جمعیت این روستا بر اساس سرشماری ۱۳۸۵، ۷۸ نفر گزارش شده است.

 روستای چوان باغ

روستای چوان باغ در استان آذربایجان شرقی واقع شده و در دهستان سراجوی شمالی، بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد. جمعیت این روستا بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، ۷۷۶ نفر است.

 روستای چوان سفلی

روستای چوان سفلی نیز یکی از روستاهای آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی غربی، بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۱۶۹ نفر بوده است.

روستای چوان علمدار

روستای چوان علمدار یا علمدار، از توابع بخش مرکزی شهرستان مراغه در استان آذربایجان شرقی است و در دهستان سراجوی شمالی واقع شده است. بر اساس سرشماری ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۱۶ نفر است.

 روستای چوان علیا

روستای چوان علیا در دهستان سراجوی غربی، بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۹۹۵ نفر بوده است.

 روستای حاجی‌باقرکندی

روستای حاجی‌باقرکندی، یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۲۰ نفر بوده است.

 روستای حاجی‌کرد

روستای حاجی‌کرد در استان آذربایجان شرقی واقع شده و در دهستان سراجوی غربی، بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد. این روستا در ۵ کیلومتری شهرستان مراغه است و بر اساس سرشماری ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۹۰۸ نفر بوده است.

 روستای حاجی‌کندی

روستای حاجی‌کندی نیز یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی جنوبی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۴۵ نفر بوده است.

 روستای خانقاه

روستای خانقاه در استان آذربایجان شرقی واقع شده و در دهستان قره‌ناز، بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد. از آثار تاریخی این روستا می‌توان به پل خانقاه متعلق به دوره صفویه اشاره کرد.

روستای خداجو

روستای خداجو، یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی ایران است و مرکز بخش سراجو شهرستان مراغه محسوب می‌شود. این شهر در حدود ۳۰ کیلومتری شرق مراغه و ۲۶ کیلومتری جنوب کوه سهند واقع شده و با روستاهایی چون ملاقاسم، شیخ جان و بلوک آباد همسایه است. بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۸۲۴ نفر بوده است. شهر خداجو (با نام قدیمی خراجو) تا سال ۱۳۷۳ تابع بخش مرکزی شهرستان مراغه بوده و در سال ۱۳۷۴ به بخش و در سال ۱۳۷۷ به شهر ارتقا یافته است.

روستای خرمازرد

روستای خرمازرد یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی غربی، بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده است.

روستای خطب

روستای خطب در استان آذربایجان شرقی واقع شده و در دهستان سراجوی غربی، بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد. بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۶۳ نفر بوده است.

روستای خطب سفلی

روستای خطب سفلی از توابع بخش سراجو شهرستان مراغه در استان آذربایجان شرقی است و در دهستان قوری‌چای غربی واقع شده و بر اساس سرشماری ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۶۷ نفر بوده است.

روستای خلیفه‌کندی

روستای خلیفه‌کندی یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شمالی، بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده است.

روستای داش‌آتان

روستای داش‌آتان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شمالی، بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۲۵۰ نفر بوده است.

 روستای داش‌بلاغ بازار

روستای داش‌بلاغ بازار یا داش بلاغ، یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۲۰ نفر بوده است.

روستای دراج سفلی

روستای دراج سفلی در استان آذربایجان شرقی واقع شده و در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو شهرستان مراغه قرار دارد. بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۰۲ نفر بوده است.

 روستای دراج علیا

روستای دراج علیا نیز یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۱ نفر بوده است.

۱۶۸ روستای مراغه: روایتگر تاریخ و فرهنگ

روستای دوه‌بوینی

دوه‌بوینی یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شمالی و بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۲۸ نفر بوده است.

روستای دیورزم

دیورزم که با نام‌های دوه زیم نیز شناخته می‌شود، یکی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان مراغه در استان آذربایجان شرقی است. نام اصلی این روستا دوه زیم است که در زبان ترکی به معنای شتر می‌باشد. جمعیت این روستا نیز در سال ۱۳۸۵، ۲۸۰ نفر گزارش شده است.

روستای زنق

زنق یا زینه به معنای زمین پر آب در زبان ترکی آذربایجانی، یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قره‌ناز بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۱۳۱ نفر بوده است.

روستای ساروجه

ساروجه یکی دیگر از روستاهای بخش سراجو شهرستان مراغه در استان آذربایجان شرقی است. این روستا در دهستان قوری چای غربی قرار دارد و طبق سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۰۴ نفر بوده است.

روستای ساری‌قشلاق سفلی

این روستا در دهستان قوری‌چای غربی و بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و یکی از روستاهای آذربایجان شرقی است.

روستای ساری‌قشلاق علیا

ساری‌قشلاق علیا نیز یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی و بخش سراجو شهرستان مراغه قرار دارد. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۳۰ نفر بوده است.

روستای ساری‌قیه

این روستا در دهستان سراجوی جنوبی بخش سراجو شهرستان مراغه قرار دارد. ساری­قیه در حاشیه جنوبی حوضۀ رودخانۀ لیلان­چای واقع شده و در ۳۰ کیلومتری جنوب­شرقی مراغه قرار دارد. در گذشته دسترسی به این روستا دشوار بود، اما با آسفالت شدن مسیرها، شرایط بهبود یافته است. نام این روستا از دو واژه ترکی «ساری» به معنای زرد و «قَیه» به معنای صخره گرفته شده و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۳۹ نفر بوده است.

روستای سرج

سرج یکی از روستاهای شهرستان مراغه است که حدود ۱۳ کیلومتر از مرکز مراغه فاصله دارد و طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۸۰۰ نفر بوده است.

روستای سرکارآباد

این روستا در دهستان سراجوی جنوبی و بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۶۸ نفر بوده است.

روستای سرگزه

روستای سرگزه نیز در دهستان سراجوی شمالی بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۲۳۳ نفر بوده است.

روستای سعیدآباد

سعیدآباد در دهستان سراجوی غربی و بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد و طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۹۳ نفر بوده است.

روستای سنوکش

سنوکش نیز یکی از روستاهای آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی غربی بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد. بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۸۰۸ نفر بوده است.

روستای سیدکندی

این روستا در دهستان قوری‌چای غربی بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۵۶ نفر بوده است.

روستای شاه‌وردی‌کندی

این روستا در دهستان سراجوی شرقی بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۷۱ نفر بوده است.

روستای شخته‌لو

شخته‌لو یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی و بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده است. جمعیت این روستا در سال ۱۳۸۵، ۴۰ نفر بوده است.

روستای شلیلوند

شلیلوند نیز یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شمالی بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۰۳۶ نفر بوده است.

روستای شیخجان

این روستا در دهستان سراجوی شرقی و بخش سراجو شهرستان مراغه قرار دارد و طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۵۰ نفر بوده است.

روستای شیخ‌لر سفلی

شیخ‌لر سفلی یکی دیگر از روستاهای آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی و بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۸ نفر بوده است.

روستای شیرین‌کند

شیرین‌کند در دهستان قوری‌چای غربی و بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۱ نفر بوده است.

روستای صومعه

صومعه یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی غربی بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد. جمعیت این روستا در سال ۱۳۸۵، ۳۵۰ نفر بوده است.

روستای صومعه سفلی

این روستا در دهستان سراجوی شرقی و بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۷۱۳ نفر بوده است.

روستای صومعه علیا

این روستا نیز در دهستان سراجوی شرقی و بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و جمعیت آن طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، ۸۰۸ نفر بوده است.

روستای طالبخان

طالبخان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی غربی بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده است.

روستای علوکندی

علوکندی در دهستان سراجوی شمالی بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده و طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۷ نفر بوده است.

روستای علویان

علویان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی غربی بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده است.

روستای علی‌آباد

علی‌آباد در دهستان سراجوی شمالی بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۳۶ نفر بوده است.

روستای عیدلو

عیدلو نیز یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی بخش سراجو شهرستان مراغه قرار دارد. این روستا قبل از انقلاب اسلامی یکی از خان‌نشین‌های ترک بوده است و آخرین خان آن آقای سهراب خان صاحبقرانی بود. بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۲ نفر بوده است.

روستای فتح‌اله بلاغی

این روستا در دهستان قوری‌چای غربی و بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده است.

روستای قراتلو

قراتلو یکی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان مراغه است که در استان آذربایجان شرقی واقع شده و در دهستان سراجوی شمالی قرار دارد. بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا ۱۱۵۷ نفر بوده است.

روستای قراجه‌قیه

قراجه‌قیه در دهستان سراجوی جنوبی بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۹۶ نفر بوده است.

روستای قرطاول

قرطاول که به زبان ترکی آذربایجانی به معنای «گرتاویل» است، یکی از زیباترین روستاهای شهرستان مراغه است. این روستا با جمعیتی حدود ۴۰۰۰ نفر، عمدتاً به کشاورزی و دامداری مشغول است و محصولات کشاورزی آن به دلیل ارگان

۱۶۸ روستای مراغه: روایتگر تاریخ و فرهنگ

روستای کرده‌ده

روستای کرده‌ده یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شمالی بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده‌است.

۱۶۸ روستای مراغه: روایتگر تاریخ و فرهنگ

روستای کرگرتان

روستای کرگرتان یا کورتان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو و شهرستان مراغه واقع شده‌است. طبق آمار سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۱۰۹ نفر بوده‌است.

روستای کرمجوان

روستای کرمجوان، واقع در استان آذربایجان شرقی، در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو و شهرستان مراغه قرار دارد.

روستای کوسه‌صفر

روستای کوسه‌صفر نیز یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی جنوبی، بخش سراجو و شهرستان مراغه قرار دارد. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۹۶ نفر برآورد شده‌است.

روستای کهجوق

کهجوق، از دیگر روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شمالی، بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده‌است. این روستا در دامنه‌های کوه سهند قرار دارد و به خاطر غارهای دست‌ساز تودرتوی معروف به چهل غار و باغات سیب زیبایش مقصد گردشگران است. بیمارستان این روستا دارای بخش‌های زایمان و دندانپزشکی بوده و به مردم محلی و روستاهای همجوار خدمات‌رسانی می‌کند. همچنین، در کنار روستا یک رودخانه فصلی زیبای در جریان است. برخی معتقدند زرتشت در این روستا زاده و بزرگ شده‌است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۲۵۶ نفر بوده‌است.

روستای کهق

روستای کهق، یکی دیگر از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی غربی، بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده‌است. طبق آمار سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۱۶۰۰ نفر بوده‌است.

روستای کهلان

روستای کهلان، از روستاهای استان آذربایجان شرقی در دهستان سراجوی شمالی، بخش مرکزی شهرستان مراغه است. درآمد مردم این روستا از کشاورزی و دامداری تأمین می‌شود و سیب و پنیر تولیدی آن از کیفیت بالایی برخوردار است. فاصله این روستا تا مرکز شهرستان مراغه ۳۸ کیلومتر است. جمعیت آن بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، ۴۲۳ نفر گزارش شده‌است.

روستای گشایش

روستای گشایش یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شمالی، بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد. طبق آمار سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۳۴ نفر بوده‌است.

روستای گل

روستای گل، واقع در استان آذربایجان شرقی، در دهستان سراجوی شمالی، بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد. بر اساس آمار سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۰۸ نفر بوده‌است.

روستای گل‌تپه

روستای گل‌تپه، یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی، در دهستان سراجوی شمالی، بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده‌است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۵۰۰ نفر بوده‌است.

روستای گلچوان

روستای گلچوان، واقع در استان آذربایجان شرقی، در دهستان سراجوی شرقی، بخش سراجو شهرستان مراغه قرار دارد. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۵۲ نفر بوده‌است.

روستای گلستان سفلی

روستای گلستان سفلی یا قاطرگوتورن سفلی، یکی از روستاهای بخش سراجو شهرستان مراغه در استان آذربایجان شرقی است. این روستا در دهستان سراجوی شرقی قرار دارد و طبق آمار سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۳۰ نفر بوده‌است.

روستای گلستان علیا

روستای گلستان علیا یا قاطرگوتورن علیا، یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی در دهستان سراجوی شرقی، بخش سراجو شهرستان مراغه قرار دارد. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۹۴ نفر بوده‌است.

روستای گلی‌کند

روستای گلی‌کند یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شرقی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده‌است. طبق آمار سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۲۳ نفر بوده‌است.

روستای گنجی

روستای گنجی، واقع در استان آذربایجان شرقی، در دهستان سراجوی جنوبی، بخش سراجو شهرستان مراغه قرار دارد. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۸ نفر بوده‌است.

روستای گونه‌باخان

روستای گونه‌باخان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده‌است. طبق آمار سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۴ نفر بوده‌است.

روستای گویجه‌قلعه سفلی

روستای گویجه‌قلعه سفلی یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده‌است. طبق آمار سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۲ نفر بوده‌است.

روستای گویجه‌قلعه علیا

روستای گویجه‌قلعه علیا، یکی دیگر از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده‌است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۱ نفر بوده‌است.

روستای گویجه‌قملاق

روستای گویجه‌قملاق یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده‌است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۵۶ نفر بوده‌است.

روستای گوی‌درق سفلی

روستای گوی‌درق سفلی، واقع در استان آذربایجان شرقی، در دهستان سراجوی شمالی، بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد. طبق آمار سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۹ نفر بوده‌است.

روستای گوی‌درق علیا

روستای گوی‌درق علیا یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شمالی، بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده‌است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۳ نفر بوده‌است.

روستای لاله‌زار

روستای لاله‌زار یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی، بخش سراجو شهرستان مراغه قرار دارد.

روستای محسن‌آباد

روستای محسن‌آباد از دیگر روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شرقی، بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده‌است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۶۷ نفر بوده‌است.

روستای مردوق

روستای مردوق، که همچنین به نام مردق شناخته می‌شود، یکی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان مراغه در استان آذربایجان شرقی است. این روستا در دهستان سراجوی شمالی واقع شده و بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۰۸ نفر بوده‌است.

روستای مغانجیق

روستای مغانجیق یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شمالی و بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد. خاک حاصلخیز این منطقه باعث رونق باغ‌های سیب و انواع میوه‌های صادراتی شده است و سالانه هزاران تن سیب، هلو و میوه‌های دیگر را به بازارهای داخلی و خارجی ارسال می‌کند. این روستا دو مسجد و چهار هیئت عزاداری دارد و هر ساله مراسم مذهبی باشکوهی در ایام محرم در آن برگزار می‌شود. بزرگ‌ترین هیئت عزاداری روستا، هیئت عزادان عباسیه، به مدیریت حاج حبیب یوسفی فعالیت می‌کند که تاریخچه غنی‌ای دارد و در ایام محرم پذیرای میهمانان زیادی از عاشقان امام حسین (ع) است. مغانجیق همچنین دارای یک مدرسه ابتدایی (دخترانه و پسرانه)، یک مدرسه دخترانه دو شیفته و یک مدرسه پسرانه دو شیفته است، به علاوه یک مرکز پیش‌دبستانی خصوصی. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۱۸۷۷ نفر بود.

روستای ملاقاسم

یکی دیگر از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شرقی بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۵۸ نفر بوده است.

روستای ممه‌شیر

در دهستان سراجوی جنوبی و بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده است و بر اساس سرشماری ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۱ نفر است.

روستای موسی‌درق

نیز از روستاهای استان آذربایجان شرقی به شمار می‌آید که در دهستان قره‌ناز بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد و طبق سرشماری ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۰۷ نفر بوده است.

روستای مولو

در دهستان قوری‌چای غربی و بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده و دارای یک مسجد و دبستان است، اما ساکنان از مشکلاتی مانند جاده‌های خاکی نامناسب و کمبود دسترسی به آنتن GSM و اینترنت رنج می‌برند. طبق سرشماری ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۱۵۱ نفر است.

روستای مولوی سفلی  و مولوی علیا

نیز در دهستان سراجوی شرقی و بخش سراجو شهرستان مراغه قرار دارند که جمعیت آن‌ها به ترتیب ۲۱ نفر و ۹۵ نفر گزارش شده است.

روستای میمونق

در دهستان سراجوی شمالی بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع است و طبق سرشماری ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۹۴ نفر بوده است.

روستای مین‌باش حصارلو

در دهستان قوری‌چای غربی و بخش سراجو شهرستان مراغه قرار دارد و جمعیت آن ۷۹ نفر است.

روستای نرج‌آباد، معروف به نام محلی “نراوا”

در دهستان قره‌ناز و بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده و بر اساس سرشماری ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۷۰۰ نفر بوده است.

روستای نصیرکندی

در دهستان سراجوی شرقی و بخش سراجو شهرستان مراغه قرار دارد و طبق سرشماری ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۲۷ نفر است.

روستای نوا

در دهستان سراجوی غربی و بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده و جمعیت آن در سال ۱۳۸۵، ۱۳۵۹ نفر بوده است.

روستای ورجوی

بزرگ‌ترین روستای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قره‌ناز بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده است.

آثار تاریخی

این منطقه شامل معبد مهر و قلعه دختران (قیزلار قلعه‌سی) می‌شود.

روستای هرق

یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شمالی بخش مرکزی شهرستان مراغه قرار دارد و در زمان باستان محل دژ اوئیش دیش بوده است.

روستای هریس

در دهستان سراجوی غربی و بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده است.

روستای یای‌شهر

در ۳۰ کیلومتری شهرستان مراغه قرار دارد، به دلیل پتانسیل گردشگری و آب و هوای مناسب، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در فصل‌های بهار، تابستان و پاییز پذیرای گردشگران است. مردم این روستا به کشاورزی، باغداری، دامداری و به‌ویژه پرورش زنبور عسل مشغول هستند. تولید عسل طبیعی این منطقه باعث رونق اقتصادی و صادرات آن به شهرهای همجوار شده است.

طبق نقل قول ریش سفیدان، روستای یای شهری سابقاً یک شهر بوده و دو اثر تاریخی آن به ثبت ملی رسیده است: قبرستان تپه سی و تپه صادق دوزی.

این روستا به لحاظ گردشگری اهمیت خاصی دارد و در تعطیلات آخر هفته میزبان بسیاری از مسافران است. مناظر طبیعی و وجود کوه‌ها و دره‌های زیبا، به همراه رودخانه صوفی چای، زیبایی این منطقه را دوچندان کرده است.

جمعیت این روستا در دهستان سراجوی غربی بر اساس سرشماری ۱۳۹۰، ۳۹۲ نفر بوده است.

روستای یگورگ و روستای یله‌قارشو سفلی:

نیز از روستاهای دیگر استان آذربایجان شرقی هستند که در دهستان قوری‌چای غربی و بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده‌اند.

روستای ینگجه

در ۳۷ کیلومتری مراغه و در مسیر رودخانه مردق چای واقع شده و به دلیل طبیعت زیبا و باغ‌های سیب، به عنوان منطقه تفریحی و سرگرمی شناخته می‌شود. طبق سرشماری ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۱۴۶۰ نفر بوده است.

روستای یونجالو

در ۳۵ کیلومتری مراغه واقع شده و جمعیت آن ۶۶ نفر است.

۱۶۸ روستای مراغه: روایتگر تاریخ و فرهنگ

۱۶۸ روستای مراغه: روایتگر تاریخ و فرهنگ

منبع :tripadvisor

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید