مجله سیمدخت
0

چه ساعتی قهوه بنوشیم تا خطر مرگ زودرس و بیماری قلبی کاهش یابد؟

چه ساعتی قهوه بنوشیم تا خطر مرگ زودرس و بیماری قلبی کاهش یابد؟
بازدید 4

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مزایای مصرف قهوه برای سلامتی می‌تواند به زمان نوشیدن آن بستگی داشته باشد.

محققان این تحقیق، که روز سه‌شنبه در مجله قلب اروپا منتشر شد، داده‌های رژیم غذایی و سلامتی ۴۰ هزار و ۷۲۵ بزرگسال بالای ۱۸ سال را که از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۸ مطالعه شده‌اند، بررسی کردند.

در این مطالعه، هم قهوه بدون کافئین و هم کافئین‌دار در رژیم غذایی شرکت‌کنندگان گنجانده شد و زمان مصرف قهوه به سه بازه زمانی صبح (از ساعت ۴ تا ۱۱:۵۹)، بعدازظهر (از ۱۲ تا ۴:۵۹) و عصر و شب (از ۵ تا ۳:۵۹ بامداد) تقسیم شد.

در پایان دوره تحقیقاتی، ۴,۲۹۵ مرگ به هر علتی، ۱,۲۶۸ مورد ابتلا به بیماری قلبی عروقی و ۹۳۴ مورد ابتلا به سرطان ثبت شد.

نتایج نشان داد که افرادی که قهوه را تنها در صبح می‌نوشیدند، ۱۶ درصد کمتر از سایرین با خطر مرگ زودرس مواجه بودند و خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی برای آنها ۳۱ درصد کاهش یافته بود. اما افرادی که قهوه را در طول روز مصرف می‌کردند، هیچ کاهش قابل توجهی در خطر مرگ یا بیماری‌های قلبی نداشتند.

نویسندگان این تحقیق تأکید کردند که نتایج مثبت برای افرادی که قهوه را در صبح مصرف می‌کنند، به نوع قهوه (کافئین‌دار یا بدون کافئین) مربوط نبوده است.

یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که مصرف قهوه در بعدازظهر یا عصر ممکن است به ریتم شبانه‌روزی بدن و سطح هورمون‌هایی مانند ملاتونین آسیب برساند. سطوح پایین ملاتونین با افزایش فشار خون، استرس اکسیداتیو و خطر بالاتر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی ارتباط دارد.

قهوه همچنین حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد، که ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهند، به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند.

نویسندگان این مطالعه بیان کردند که برخی از نشانگرهای التهابی در خون معمولاً در صبح به بالاترین میزان خود می‌رسند. به همین دلیل، اثر ضد التهابی الگوی مصرف قهوه در صبح ممکن است نسبت به مصرف آن در بعدازظهر یا عصر مفیدتر باشد.

با این حال، برخی کارشناسان به این نکته اشاره کردند که این مطالعه ممکن است دارای کاستی‌ها و سوگیری‌هایی باشد. به عنوان مثال، ممکن است الگوی مصرف قهوه در صبح نشان‌دهنده سبک زندگی سالم‌تر باشد، چرا که افرادی که قهوه را در صبح می‌نوشند، احتمالاً تمایل بیشتری به ورزش و مصرف غذاهای غیر فرآوری‌شده دارند.

علاوه بر این، اطلاعات ژنتیکی شرکت‌کنندگان در این تحقیق در دسترس نبوده است، بنابراین نویسندگان این مطالعه نتواسته‌اند تأثیر احتمالی نرخ متابولیسم کافئین بر اساس تفاوت‌های ژنتیکی را بررسی کنند.

بیشتر بخوانیم: نقش چای و قهوه در پیشگیری از سرطان‌ها

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید