انواع مدلهای شلوار را میتوان با هر نوع سبک پوششی هماهنگ کرد؛ اما یک اشتباه کوچک در انتخاب شلوار میتواند شما را از کسی که در پوشیدن لباسهای مد روز حرفهای به نظر میرسد، به فردی بیتجربه و خام تنزل دهد. در این مقاله انواع مدلهای شلوار معرفی شده است.
نکاتی برای انتخاب مدل های شلوار
سه نکته زیر از مهمترین مواردی است که هنگام انتخاب مدل های شلوار باید در نظر بگیرید:
سایز شلوار باید کاملا اندازهتان باشد.
رنگ شلوار باید به شما بیاید.
مدل آن مناسب سن و جثهتان باشد.
۱۷ مدل شلوار در بازار مد
اگر این سه نکته را در نظر بگیرید، شلواری که به تن میکنید، ظاهرتان را بدون تردید شیک و عالی نشان میدهد. در ادامه، ۱۸ مدل شلوار معرفی شده است که میتوانید آنها را بررسی کنید و مدل مدنظر خود را انتخاب کنید:
۱. شلوار راسته (Dress pants)
**شلوار راسته (یا شلوار مخصوص کت)** رایجترین نوع شلواری است که احتمالاً یکی از آنها را دارید و هر روز برای رفتن به محل کارتان میپوشید. شلوار راسته به شلوارهایی اطلاق میشود که در موقعیتهای رسمی و نیمهرسمی پوشیده میشوند و معمولاً از پارچههای بافتهشده و گرانقیمت تهیه میشوند.
این نوع شلوار را میتوان با کت یا بدون کت پوشید. قسمت جلوی آنها دارای زیپ یا دکمه است. شلوار گشاد نیز نوعی شلوار راسته است که معمولاً بدون کت پوشیده میشود.
۲. شلوار جین (Jeans)
پارچه شلوار جین از مواد ضخیم و محکمی به نام دنیم (denim) تولید میشود. تمام درزهای این شلوار با نخ ضخیم در دو ردیف کنار هم دوخته میشود. در ابتدا، شلوار جین برای زمانی که فرد قصد انجام کارهای سخت و سنگین داشت طراحی شده بود، اما بعدها به نماد جوانی تبدیل شد.
۳. سرهمی یا لباس یکتکه (Jumpsuit)
این مدل شلوار بالاتنهای دارد که به خط کمر متصل است. خط دوخت آن از گردن شروع میشود و تا قسمت جلو و عقب شلوار ادامه مییابد. جیبهای این مدل شلوار معمولاً روی شلوار و نزدیک درز کمر دوخته میشوند.
کارگران معمولاً لباسهای سرهمی میپوشند. با این حال، این مدل یکی از مدلهای محبوب کودکان نیز هست.
۴. شلوار کوتاه و گشاد (Culottes)
این نوع شلوار که شلوارک نیز نامیده میشود، تا روی زانو یا کمی بلندتر است. شلوار کشی زنانه، که قد آن بهاندازه سهچهارم یک شلوار معمولی است، نیز نوعی شلوار کوتاه محسوب میشود.
۵. شلوار حرم یا هندی (Harem)
این مدل شلوار در دو ناحیه کمر و مچ پا جمع میشود. برای جمعکردن پارچه در این قسمتها، میتوان از بندهای کشی یا کمربندهای با نخ کشی استفاده کرد.
۶. شلوار بگی (Baggy)
این شلوار در قسمت کمر، کاملا اندازه است و در قسمت پاها گشاد میشود.
۷. شلوار دمپا گشاد (Bell Bottom)
این نوع شلوار در قسمت باسن و ران کاملا اندازه است، اما از زانو به پایین گشاد میشود.
۸. شلوار چسبان (Leggings)
این مدلهای شلوار کاملاً به بدن میچسبند و معمولاً از پارچههای کشی یا کش بافتنی تهیه میشوند. این نوع شلوار در دو مدل ترگینگ و جگینگ نیز تولید میشود. ترگینگ شلواری چسبان است که شبیه شلوارهای معمولی طراحی شده است. از طرف دیگر، جگینگ شلواری چسبان است که به شلوارهای جین شباهت دارد و با جیبهای کوچک و دوختهای خاص مربوط به شلوارهای جین طراحی شده است.
۹. جوراب شلواری (Tight)
۱۰. شلوار پانکی (Punk)
این مدل شلوار دوخت و جیبهای زیادی دارد. این جیبها بیشتر از اینکه کاربردی باشند، تزیینی هستند. این مدل شلوار بین نسل جوان بسیار محبوب است و سبک آن طی سالها تغییر کرده است.
۱۱. شلوار رکابی (Stirrup)
این نوع شلوار بسیار مشابه شلوار چسبان است، با این تفاوت که بندی زیر پا قرار دارد که شلوار را مانند کمربند در جای خود نگه میدارد.
۱۲. شلوار ارتشی (فتیگ/ Fatigue)
این نوع شلوار که الهامگرفته از شلوار ارتشی است، زیپ، دکمه، بند داخلی و جیبهای دکمهدار دارد.
۱۳. شلوار لولهتفنگی (ناودانی) (Stovepipe-drainpipe)
منظور از لولهتفنگی، شلوارهای تنگ و چسبان است. در واقع، لولهتفنگی اصطلاحی است که تقریباً برای هر نوع شلوار جین تنگ به کار میرود. با شنیدن این نام، به راحتی متوجه خواهید شد که شلوار به چه شکلی است.
شلوار لولهتفنگی به صورت مخروطی از بالا به پایین تنگتر میشود؛ به این معنی که در قسمت پاها بسیار تنگتر است و شباهت زیادی به شلوار چسبان دارد.
قد بیشتر مدلهای شلوار لولهتفنگی تا قوزک پا میرسد و این نوع شلوار همچنین به نامهای شلوار سیگاری یا مدادی نیز شناخته میشود.
۱۴. شلوار دمپا تنگ (Peg leg)
این مدل شلوار در قسمت بالایی گشاد و آزاد است و در قسمت ساق پا به شکل مخروطی برش میخورد و به قوزک پا که میرسد، تنگ میشود. قد این شلوار نیز مانند شلوار لولهتفنگی معمولاً تا قوزک پا است.
برای دوخت این شلوار، گاهی اوقات در قسمت پا ساسون گرفته میشود تا در مچ پا کاملاً باریک و تنگ شود.
۱۵. شلوار شرقی (Eastern)
در هنگام دوخت این شلوار، کمر آن با کش یا کمربند جمع شده و دمپا بهصورت کلوش بزرگ برش داده میشود. این شلوار تقریباً شبیه به شلوار دامنی است.
۱۶. شلوار سوارکاری (Jodhpur)
این شلوار نوعی شلوار سوارکاری است که تا زانو گشاد بوده و در قسمت ساق و قوزک پا تنگ میشود. نوع دیگری از این شلوار که توسط سوارکارهای مدرن پوشیده میشود، در قسمت ران تنگ است و در ناحیه مچ پا کمی آزادتر میشود.
۱۷. شلوار پیشبندی (Dungarees)
کلام آخر
کوکو شانل، که به عنوان افسانه مد شناخته میشود، طراح مد پیشتاز فرانسوی بود. در یکی از سفرهایش به ونیز، او شلواری تنگ پوشید و این عمل نقطه عطفی در تاریخ مد زنانه شد. تا آن زمان، تنها زنهای کارگر برای راحتی هنگام کار شلوار میپوشیدند. با حمایت کوکو شانل، شلوارهای گشاد به مد روز تبدیل شدند.
در دهه ۱۹۵۰، شلوارهای لولهتفنگی به شدت محبوب بودند. ویژگیهایی مانند کمربندهای پهن، قسمت جلوی صاف شلوار و زیپهای کناری، از جمله سبکهای رایج آن دوره به حساب میآمدند.
دهه ۱۹۷۰، تحت تأثیر جنبش هیپیها، شلوارهای دمپا گشاد به محبوبیت رسیدند. در دهه ۱۹۸۰، شلوارهای مردانه همراه با کتهای سایز بزرگ طرفداران زیادی پیدا کردند.
در دهه ۱۹۹۰، شلوارهای بگی و جینهای پاره (زابدار) به مد روز تبدیل شدند. در سال ۲۰۰۰، شلوارهای جین تنگ و فاق کوتاه به محبوبیت رسیدند و شلوارهای اسپرت شیک نیز به دنیای مد وارد شدند و با کتهای مد روز طرفداران زیادی پیدا کردند.
اگر می خواهید با شلوارهای تابستانی زنانه: خنک، راحت و شیک برای روزهای گرم آشنا شوید با ما همراه باشید.
نظرات کاربران