جزایر یونان به عنوان یک مقصد گردشگری محبوب برای افرادی که علاقهمند به لذت بردن از آبهای فصل گرم در نزدیکی دریای مدیترانه هستند، شناخته میشوند.
این کشور بیش از ۶,۰۰۰ جزیره دارد، از جمله بیش از ۲۰۰ جزیره که مسکونی هستند و هر یک از آنها دارای جاذبههای منحصر به فرد خود هستند. در اینجا، با ۱۲ جزیره برتر یونان آشنا خواهیم شد، هر یک با ویژگیها و جاذبههای خاص خود که گردشگران را با هر سلیقهای جذب میکنند.
معروفترین جزایر یونان
1. میلوس (Milos)
میلوس، یک جزیره آتشفشانی در استان اژه جنوبی واقع شده است، با جمعیت حدود ۵,۲۰۰ نفر در سال ۲۰۲۱. این جزیره به دلیل خط ساحلی بسیار زیبا و شگرفی که دارد، مناسب عکاسی محسوب میشود. شهرت ابتدایی میلوس به خاطر کشف مجسمه باستانی «ونوس میلو» بود که در آنجا کشف شد. این مجسمه سپس به موزه لوور پاریس منتقل شد، اما میلوس همچنان به عنوان یک جزیره معروف شناخته میشود.
جزیره میلوس دارای بیش از ۷۰ ساحل منحصر به فرد برای گردشگران است؛ به عبارت دیگر، این جزیره ارائه دهندهی تنوع و جذابیت بینظیر در بین خطوط ساحلی متعدد جزایر یونان میباشد. روز به روز، شهرت میلوس در حال افزایش است؛ صخرههای سفید موج جزیره و مناطق سبز برای شنا با خانههای شناور در میان صخره و دریا، همگی از جاذبههای این جزیره محسوب میشوند.
مناطق “کلیما” و “ماندراکیا” به عنوان بهترین مکانها برای عکاسی در جزیره میلوس شناخته میشوند. این جزیره دارای چشمههای آب گرم فراوانی است که توجه ویژه علاقهمندان خود را به خود جلب میکند. با وجود شهرت نسبی، میلوس همچنان به عنوان یک مقصد توریستی، فضای خود را باقی میدارد و به زحمت شلوغ نمیشود.
2. هیدریا (Hydrea)
جزیره «هیدرا» یکی از جزایر جذاب دریای اژه است که در نزدیکی شبهجزیره «پلوپونز» (Peloponnese) قرار دارد. در زبان یونانی باستان، «هیدریا» (Hydrea) به معنی «آب» است؛ نام جزیره نیز از همین واژه گرفته شده است بهخاطر وجود چشمههای آب طبیعی در جزیره.
جزیره هیدرا واقع در یونان واقعاً به عنوان یک مقصد هنری معروف است. محدودیتهایی که بر روی حرکت خودروها تحمیل شده است، به جزیره یک آرامش و زیبایی خاصی میبخشد. همچنین، حضور هنرمندان بینالمللی و برگزاری نمایشگاههای هنری در فصل تابستان، این جزیره را به یک پایگاه هنری مهم تبدیل کرده است. وقایعی مانند برنامه اجرای “لئونارد کوهن” در دهه ۶۰ نشان میدهد که جزیره هیدرا همواره به عنوان مکانی مورد توجه برای هنرمندان بوده است.
مدرسه هنرهای زیبا در نزدیکی بندر نعل اسبی هیدرا واقع شده است، جایی که هنرمندان آتنی به هم میآیند. در یک عمارت باستانی از قرن هجدهم، نوازندگان و موسیقیدانان یونانی آثار خود را ضبط میکنند. جزیره هیدرا به عنوان یک بهشت برای هنرمندان شناخته میشود.
این جزیره فاصله کمتر از دو ساعتی با آتن دارد، بنابراین، محلی محبوب برای استراحت ثروتمندان آتنی در آخر هفتهها محسوب میشود. در هیدرا، سواحل شنی یافت نمیشود و بیشتر فعالیتها در اسکله برگزار میشود. صخرههای جزیره هیدرا مکانی عالی برای شیرجه زدن و غواصی در آبهای آبی و صاف دریای اژه هستند.
3. سیفنوس (Sifnos)
در جزیرهی “سیفنوس”، یکی از جزایر زیبای مجمعالجزایر “سیکلاد” در منطقهی اژه جنوبی، آشپزی یونانی به خوبی بازتاب یافته است. در سال ۱۹۱۰ میلادی، «نیکلائوس سلمنتس» اولین کتاب آشپزی یونانی را در این جزیره نگاشت. از آن زمان به بعد، سیفنوس به عنوان جزیرهای معروف به خوراکیهایش شناخته شد. در این سرزمین، کروکت نخود و خورشت «کبر» از موارد معروفی است که بر روی سفرهها حضور دارند. غذای محبوبی که در سیفنوس میان مردم پرطرفداری دارد، نخود پخته همراه با گوشت بره و شوید است که در کوزههای سفالی سرو میشود.
غذاهای سنتی جزیره سیفنوس را معمولاً روی تنورهای هیزمی با شعله کم طبخ میکنند. غذاهای دریایی مانند مارماهی دودی درون سوپ ملون سردشده، همراه با ترب، جزو غذاهای محبوب این جزیره هستند. همچنین، شربت نخود، مربای زردآلو وحشی با آجیل نیز به عنوان پیشغذاها معمولاً سرو میشوند. خرچنگهای رستورانها مستقیماً از دریا گرفته شده و با اسپاگتی سرو میشوند. در جزیره سیفنوس، شیرینیها و ویفرهای بادامی نیز بسیار معروف هستند؛ این نوع شیرینیها از سال ۱۹۳۳ میلادی در این جزیره تهیه میشوند.
از سال ۱۸۷۰ میلادی، در جزیره سیفنوس ظروف غذاخوری مانند کارد و چنگال نیز تولید میشوند؛ بنابراین این نوع لوازم و ظروف جزو سوغاتیهای این جزیره محسوب میشوند. گردشگران در سفر به سیفنوس تجربهای خاص و منحصر به فرد از فرهنگ و غذاهای محلی این جزیره را خواهند داشت.
4. سانتورینی (Santorini)
سانتورینی یک جزیره قرار گرفته در ناحیه اژه جنوبی واقع شده و حدود ۲۰۰ کیلومتری از ساحل اصلی یونان فاصله دارد. این جزیره به عنوان جنوبیترین عضو مجموعه جزایر سیکلاد شناخته میشود. حدود ۳,۶۰۰ سال پیش، یکی از بزرگترین فورانهای آتشفشانی تاریخ در این جزیره رخ داد. این فوران باعث شکلگیری یک کوه آتشفشانی عظیم به عمق چندصد متر در دل جزیره شد و سنگهای ساحلی سانتورینی را به رنگ سیاه درآورد.
محل غروب آفتاب در جزیره سانتورینی، به ویژه کاسه آتشفشانی سانتورینی، یکی از محبوبترین و شاعرانهترین مکانها برای عکاسی است. فورانهای آتشفشانی شکل خاصی به صخرههای جزیره بخشیدهاند. خاکسترهای آتشفشانی لایهلایه بر روی شهر باستانی «آکروتیری» (Akrotiri) ریخته شده و آن را زیر خود فرو برده است.
جزیره سانتورینی جاذبههای بسیاری دارد، از جمله قایقسواری به سمت دهانه آتشفشانی «نئا کامنی» (Nea Kameni) و بازدید از چشمههای آب گرم «پالیا کامنی» (Palia Kameni). همچنین، کافههای باستانی و جذابی نیز در سراسر جزیره یافت میشود.
به دلیل محبوبیت زیاد، جزیره سانتورینی معمولاً پراز افراد است. اما اگر به دنبال مکانهای آرام و خلوت هستید، به سمت جنوب جزیره میتوانید مراجعه کنید.
5. سیروس (Syros)
«سیروس» یکی از جزایر مجمعالجزایر سیکلاد در دریای اژه است، واقع در فاصله حدود ۱۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر آتن. در قرن ۱۹ میلادی، بندر این جزیره حتی از بندر «پیرایوس» (Piraeus؛ بزرگترین بندر یونان) در آتن نیز مهمتر بود. در آن دوران، سیروس به عنوان مرکز کشتیسازی یونان شناخته میشد.
شهر چشمنواز و زیبای “ارموپولی” در جزیرهی سیروس، روی دو قلهی کاتولیک و ارتدکس واقع شده و به یادگار حکومت طولانی ونیزیهاست. با میدانهای مرمرین و عمارتهای شاهانه، هنوز هم اندازهی زیادی از زیبایی و شکوه ایتالیایی را در خود حفظ کرده است.
جزیرهی سیروس معمولاً میزبان جشنوارههای مختلفی از جمله جشنوارهی انیمیشن، رقص، هنر دیجیتال، فیلم، موسیقی کلاسیک، جاز و موسیقی یونانی است. در مقایسه با سواحل دیگر یونان، ساحل جزیرهی سیروس به اندازهی زیادی محبوبیت ندارد؛
با این حال، سواحل شمالی آن جذابتر هستند. کافهرستورانهای ساحلی و خوراکیهای یونانی خاص، بیشتر از سواحل، گردشگران را به خود جذب میکنند. در شهر ارموپولی، بهترین مکانها برای خوردن و آشامیدن در اطراف خیابان “آندرو” واقع شدهاند. رستوران “مازی” با حیاطی پر از گلهای کاغذی و تاک، احتمالاً زیباترین رستوران در آن منطقه است. پنیر “سن میچالی” و عینکهای آفتابی دستساز چوبی تنها چند نمونه از سوغاتیهای جذاب جزیرهی سیروس هستند.
6. فولهگاندروس (Folegandros)
“فولهگاندروس” یکی از جزایر کوچک در دریای اژه است و جزئی از مجمعالجزایر سیکلاد میباشد که همراه با جزیره سانتورینی و سه جزیره دیگر در جنوب واقع شده است.
این جزیره شامل سه دهکده است که از طریق مسیرهای سنگفرش به هم متصل هستند. نام “فولهگاندروس” در زبان یونانی باستان به معنی “آهن سخت” است که به خاطر محیط خشک جزیره اطلاق میشود. زمان بهطور کندی در این جزیره میگذرد؛ گردشگران در کافههای دنج دهکدهها در لبه صخرهها نشسته و زندگی آرام روستا را مشاهده میکنند.
از میدان روستا تا کلیسای “پاناگیا” مسیری پیچوتاب وجود دارد و تماشای طلوع آفتاب از این مکان جذابیت خاصی دارد.
بادهای شدیدی در این جزیره وزیده و بنابراین درختان میوه با حصارهای سنگی محافظت میشوند. سواحل این جزیره همگی صخرهای و سنگی هستند و هیچ ساحل شنی یا تختهای آفتابگیری موجود نیست. شاهمیگو، اختاپوس کبابی و پاستا با خورش بز یا خرگوش از غذاهای معروف این جزیره هستند.
در فصلهای سفر، تاکسیهایی برای حمل و نقل گردشگران تا لب آب وجود دارد؛ اما در فصلهای دیگر، مسافران باید خود از صخرهها پایین بروند تا به ساحل برسند.
7. کرت (Crete)
کرت، بزرگترین و پرجمعیتترین جزیره یونانی و پنجمین جزیره بزرگ دریای مدیترانه است. این جزیره فاصله ۱۶۰ کیلومتری از سرزمین اصلی یونان و حدود ۱۰۰ کیلومتری جنوب غرب آناتولی را طی میکند. مرکز و بزرگترین شهر جزیره، “هراکلیون”، در ساحل شمالی آن واقع شده است.
کرت به عنوان مرکز نخستین تمدن پیشرفته اروپایی، یعنی تمدن “مینوسیها”، شناخته میشود که از حدود سال ۲۷۰۰ تا ۱۴۲۰ قبل از میلاد برقرار بود. این جزیره به عنوان زادگاه زئوس شناخته میشود و دارای آثار باستانی فراوان است. قلههای پوشیده از برف و سواحل گستردهای که به آنها میرسند، به جزیره جلوه خاصی میبخشند.
کرت تقریباً در تمام طول سال آفتاب دارد، اما عموماً فصل بهار برای سفر و گشتوگذار در جزیره انتخاب میشود. در این فصل، تور گردش در جزیره از ساعت هشت صبح آغاز میشود. کاخ مینوسی “کنوسوس” یکی از جاذبههای باشکوه این جزیره است.
تنگه ۱۶ کیلومتری “ساماریا” معمولاً مملو از گردشگران است؛ همچنین صدها تنگه دیگر در جزیره کرت وجود دارد که در آنها میتوان به بزهای وحشی گریزپا برخورد کرد. تنگه “آرادنا” یکی از مسیرهای پیادهروی بسیار زیبای این جزیره است که به تفرجگاه ساحلی “مرمره” در کرانه دریای لیبی میرسد.
در غرب جزیره کرت، روستاهای جذابی وجود دارند که پر از درختان زیتون و پرتقال هستند. بهترین سواحل جزیره در جنوب واقع شدهاند و محصولاتی همچون پنیر، عسل و روغن زیتون در این جزیره تولید میشوند. همچنین، خوراک بز و خرگوش نیز از محصولات معروف این جزیره محسوب میشوند.
8. کورفو (Corfu)
کورفو، جزیرهای در دریای ایونی واقع در شمال غرب یونان است. شهر اصلی این جزیره نیز با نام کورفو شناخته میشود و تعدادی حدوداً ۳۲,۰۰۰ نفر جمعیت دارد. این شهر چندفرهنگی خود را با حفظ تأثیرات ونیزیها، بریتانیاییها و فرانسویها نشان داده است.
در گذشته، جزیره کورفو یکی از سه قدرت برتر دریایی یونان به شمار میرفت. امروزه نیز، بقایای معابد و سایر محوطههای باستانی به همراه قلعههای قرون وسطایی که برای مقابله با حملات عثمانیها ساخته شده بودند، در این جزیره قرار دارند.
روستاهای زیبا و رنگارنگ، باغهای زیتون و عمارتهای فراوانی در کورفو وجود دارد که با فضای “توسکانی” ایتالیا شباهت دارد، با این تفاوت که کورفو دارای سواحل زیباتری است. در روستای ماهیگیران آگنی، میتوانید قایقهای کرایهای را اجاره کرده و از دیدن منظره زیبای جزیره لذت ببرید.
آمبلوناس، یک رستوران و مدرسه آشپزی محلی در جزیره کورفو است که خوراکهای منحصر به فرد محلی را ارائه میدهد و یکی از جاذبههای گردشگری این جزیره محسوب میشود.
9. ناکسوس (Naxos)
“ناکسوس” بزرگترین جزیره در گروه جزایر سیکلاد است و در دوران باستان مرکز تمدن سیکلادی بود. شهر اصلی و بزرگترین شهر آن نیز با نام ناکسوس شناخته میشود که بر طبق سرشماری سال ۲۰۱۱، تقریباً ۷٬۴۰۰ نفر جمعیت داشته است. قبل از دوران مدرن، ناکسوس به دلیل داشتن معادن سنگ سنبادهای مشهور بود. صادرات اصلی جزیره شامل سنگ سنباده، سنگ مرمر، سیبزمینی و پنیر بود.
سواحل غربی جزیره ناکسوس در سراسری با شنهای پودری پوشیده شدهاند. مناطقی مانند “آگیوس پروکوپیوس” و “آگیا آنا” با آب کمعمق، مناسب برای شنا و سرگرمی کودکان و نوجوانان هستند. با حرکت به سوی جنوب جزیره، سواحل موجزدهتر میشوند؛ در سواحل “پلاکا” میتوانید سوار بر اسب بپرید یا در “میکری ویگلا” اسکی و کایتسواری انجام دهید.
علاوه بر سواحل فوقالعاده، جزیره ناکسوس مجسمههای بزرگ و روستاهای زیبایی را برای بازدید فراهم میکند. در سفر به این جزیره، حتماً طعم پنیرهای روستای “آنو پوتامیا” را تجربه کنید. “هرودوت”، مورخ یونانی، ناکسوس را “شادترین جزیره” توصیف کرده است.
10. کفالونیا (Cephalonia)
کفالونیا، بزرگترین جزیره ایونی در غرب یونان و ششمین جزیره بزرگ یونانی، در گذشته محل اسکفهگذاری کلیسای کاتولیک بوده است. شهر «آرگوستولی» (Argostoli) بهعنوان مرکز جزیره کفالونیا شناخته میشود.
این جزیره با طبیعت و محیط زیست منحصربفرد خود معروف است؛ سواحل سفید و کوههای مرتفع همراه با اسبان وحشی در پارک ملی جلوهای ویژه به جزیره میبخشند. بهطوری که اغلب برای فیلمبرداری از فیلمهای سینمایی یا سریالهای تلویزیونی به این منطقه مراجعه میشود. تور سافاری نیز برگزار میشود تا گردشگران بتوانند تمام جاذبههای جزیره را در یک سفر تجربه کنند.
دو روستای «آسوس» (Assos) و «فیسکاردو» (Fiskardo) بهعنوان زیباترین روستاهای ساحلی جزیره شناخته میشوند. برای عکاسی بهتر، ممکن است قایقسواری نیز در این مناطق مفید باشد. رستوران «تاسیا» (Tassia) در روستای فیسکاردو یکی از رستورانهای معروف با شهرت جهانی است که پاستای دریایی خاصیت خود را دارد. همچنین، غواصی در مناطقی همچون «دافنودی» (Dafnoudi) و «امبلیسی» (Emblisi) نیز از تفریحات مورد علاقه گردشگران در این جزیره است.
11. میکونوس (Mykonos)
«میکونوس» یکی از جزایر کیکلادها در منطقه اژه جنوبی است و بزرگترین شهر آن نیز با همین نام در ساحل غربی واقع شده است. این جزیره به دلیل بادهای شدیدی که در آن وزیده میشود، با نام «جزیره بادها» نیز شناخته میشود. گردشگری، صنعت اصلی و منبع درآمد اصلی میکونوس است و هر سال هزاران گردشگر به این جزیره میآیند تا در جشنها و تفریحات شبانهروزی آن شرکت کنند.
از دهه ۱۹۶۰ میلادی، میکونوس به مقصدی برای گردهمایی جوانان خوشگذران تبدیل شد و این روند تاکنون ادامه داشته است، بهطوریکه این جزیره بهعنوان مکانی برای جشن و پایکوبی شهرت یافته است. این باعث شد که هتلهای پنجستاره و رستورانهایی با کیفیت جهانی در جزیره احداث شوند و میکونوس به طور رسمی به یک قطب گردشگری تبدیل شود.
از جاذبههای میکونوس میتوان به عمارتی از قرن هجدهم میلادی اشاره کرد که اکنون به عنوان کتابخانه شهرداری خدمت میکند. این جزیره دارای ۱۶ آسیاب بادی است که بیشتر آنها در قرن شانزدهم میلادی توسط ونیزیها ساخته شدهاند و نماد مهمی از تاریخ و فرهنگ میکونوس محسوب میشوند. علاوه بر این، خانههای ماهیگیران معروف به «ونیز کوچک»، فانوس دریایی جزیره و موزه باستانشناسی میکونوس از دیگر جاذبههای این جزیره میباشند.
12. رودس (Rhodes)
نهمین جزیره بزرگ دریای مدیترانه، معروف به “رودس”، در شمال شرق جزیره کرت و جنوب شرق آتن واقع شده است و شهر اصلی آن نیز با نام “رودس” شناخته میشود.
این جزیره با القاب مختلفی همچون “جزیره خورشید”، “جزیره مروارید” و “جزیره شوالیهها” شناخته میشود. یکی از معروفترین آثار باستانی جهان، مجسمه “غول رودس”، در گذشته در این جزیره قرار داشته است. در حال حاضر، استحکامات قرون وسطایی رودس به عنوان بخشی از میراث جهانی یونسکو شناخته میشوند. این استحکامات شامل برجوباروهای قرون وسطایی، کلیساهای بیزانسی، ویرانههای بناهای رومی، کنیسهها و منارههای دوره اسلامی میشوند.
عمارت مارکوپولو، یک ساختمان قرن پانزدهمی در رودس است که بهشکل حرمسرای پاشاهان ترکیه ساخته شده است و دارای یک باغ رستوران فراوان جذاب نیز میباشد. از جاذبههای دیگر جزیره رودس میتوان به بندر و آکروپل باستانی “لیندوس”، “دره پروانهها”، ساحل موجسواری “پراسونیسی”، خلیج زیبای “آنتونی کویین”، آکواریوم رودس، منطقه “هفت چشمه”، شهر باستانی “کامیروس” در غرب جزیره و پارک آبی “فالیراکی” اشاره کرد.
در سال ۲۰۱۴-۲۰۱۵، تعداد گردشگران بازدیدکننده از جزیره رودس به حدود ۱,۹۰۰,۰۰۰ نفر رسیده است؛ بنابراین، رودس پس از جزیره کرت، یکی از پرطرفدارترین مقاصد گردشگری یونان محسوب میشود. بیش از ۵۵۰ هتل در جزیره رودس وجود دارد که بیشتر آنها دارای دوستاره میباشند.
امیدواریم که این مطلب برایتان مفید بوده و اگر قصد سفر به یونان را دارید، از سفرتان لذت ببرید.
اگر قصد سفر به مناطق دیدنی جهان را دارید در این پست نیز همراه ما باشید.
نظرات کاربران