باستانشناسان در نزدیکی شهر «اسوان» در مصر، دهها مقبره خانوادگی را کشف کردند که شامل مومیاییها و آثار تاریخی میباشند.
به گزارش ایسنا، وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر اعلام کرد که در طی کاوشی که توسط گروهی از باستانشناسان ایتالیایی و مصری انجام شد، ۳۳ مقبره در غرب «اسوان» کشف شدند.
بر اساس گزارش «نشنال»، این مقبرهها به دورههای متأخر مصر باستان (۶۶۴ تا ۳۳۲ پیش از میلاد)، دوره بطلمیوسی (۳۰۵ تا ۳۰ پیش از میلاد) و دوره رومی (۳۰ پیش از میلاد تا ۶۴۱ میلادی) بازمیگردد.
در برخی از این مقبرهها، بقایای مومیایی و اشیاء مربوط به خاکسپاری هنوز باقی ماندهاند و محققان امیدوارند که کشفهای اخیر به درک بهتری از تاریخچه این محوطه و اثرات بیماریهایی که بر سکنههای باستانی آن تأثیر گذاشته است، کمک کند.
به گفته مقامات مصر، بررسیهای اولیه نشان میدهد که ۳۰ تا ۴۰ درصد از افرادی که در این مقبرهها دفن شدهاند، از کودکان و نوجوانان بودهاند.
مقبرهها از نظر طراحی با یکدیگر متفاوت بوده و برخی از آنها ورودیهای طاقدار دارند که به همراه آنها حیاطهایی با دیوارهای خشتی احاطه شده است، در حالی که برخی دیگر مستقیماً در دل صخرهها تراشیده شدهاند.
در میان بقایای کشفشده، مومیایی یک زن بالغ و یک کودک به دست آمده که احتمالاً در زمان مرگ یک یا دو ساله بودهاند. این دو نفر در یک تابوت سنگی کنار هم یافت شدند و محققان قصد دارند تا با ادامه تحقیقات، جزئیات بیشتری را دربارهٔ زندگی آنها کشف کنند.
از جمله آثار دیگر کشفشده میتوان به مجسمههای رنگین از جنس کارتونیج، سفال و سنگ، تابوتهای سنگی و میز مخصوص پیشکشها اشاره کرد.
یکی از مقامات حوزه باستانشناسی مصر اظهار کرده است که این اکتشاف نشان میدهد که ساکنان طبقه متوسط اسوان در این بخش از گورستان دفن شدهاند.
بنا به اظهار «پاتریزیا پیاسنتینی»، استاد رشته مصرشناسی دانشگاه میلان، بررسیهای اولیه بر مومیاییها نشان میدهد که برخی از این افراد به بیماریهای عفونی، مشکلات استخوانی، کمخونی، سوءتغذیه، بیماریهای قفسه سینه، سل، و پوکی استخوان دچار بودهاند.
اطلاعات نشان میدهد که برخی از این افراد در سنین بالا به دلیل مشکلات شدید استخوانی جان خود را از دست دادهاند.
تحقیقات بر روی ساکنان باستانی این منطقه به دنبال به دست آوردن اطلاعات بیشتر در این زمینه ادامه خواهد داشت.
نظرات کاربران