شرکت ژاپنی فوجیتسو به همراه مؤسسهی تحقیقاتی ریکن، در حال برنامهریزی برای تولید یک کامپیوتر کوانتومی جدید است، بهگزارش رویترز. این پروژه به تولید دومین کامپیوتر کوانتومی این شرکت میپردازد. کامپیوتر کوانتومی ۶۴ کیوبیتی از فوجیتسو و ریکن با یک شبیهساز کامپیوتر کوانتومی ۴۰ کیوبیتی ادغام خواهد شد. محققان در حال حاضر در تلاش هستند تا از بروز خطاهای احتمالی در این سیستم جلوگیری کنند.
واحد اندازهگیری قدرت کامپیوترهای کوانتومی کیوبیت یا بیت کوانتومی نامیده میشود. این کامپیوترها بر مبنای مکانیک کوانتومی عمل کرده و از پردازندههای کوانتومی بهره میبرند.
شینتارو ساتو، رئیس آزمایشگاه کوانتومی فوجیتسو، به خبرنگاران گفت: “ما هنوز در مراحل ابتدایی این پروژه هستیم و مسیر زیادی باید طی کنیم.”
در راستای ایجاد سریعترین کامپیوتر کوانتومی جهان، دولتها و شرکتهای بزرگی نظیر آیبیام (IBM) و آلفابت (Alphabet) در حال سرمایهگذاری در زمینه تحقیقات کامپیوترهای کوانتومی هستند. شرکت آیبیام در سال گذشته کامپیوتر کوانتومی ۴۳۳ کیوبیتی را معرفی کرد.
در حال حاضر، آمریکا و چین در یک رقابت فوقالعاده برای رهبری در فناوریهای پیشرفته از جمله محاسبات کوانتومی قرار دارند. رئیسجمهور آمریکا، جو بایدن، در تلاش است تا جلوی سرمایهگذاری کشور خود در زمینه توسعه محاسبات کوانتومی در چین را بگیرد.
نظرات کاربران