مجله سیمدخت
0

نقد و بررسی بازی Marvel’s Spider-Man 2

نقد و بررسی بازی Marvel’s Spider-Man 2
بازدید 80

بعد از مدت زمان زیادی انتظار، بالاخره بازی Marvel’s Spider-Man 2 عرضه شده و حالا می‌توانیم یک بار دیگر با قهرمان محبوب‌ کمیک‌های مارول بر فراز شهر نیویورک تاب بخوریم. همراه نقد و بررسی این بازی در رسانه سیمدخت باشید.

استفاده بی‌نقص از قدرت‌های بی‌محدود دنیای “مرد عنکبوتی”

نقد و بررسی بازی Marvel’s Spider-Man 2

سال‌هاست که پلی‌استیشن و سونی با تولید بازی‌های داستان‌محور و تک‌نفره مانند “God of War Ragnarok”، نسخه دوم “The Last of Us” و حتی آثار قدیمی‌تری مانند “inFamous”، این سبک بازی‌ها را زنده نگه داشته‌اند. حالا نوبت به سری بازی‌های “اسپایدرمن” رسیده است. یکی از نقاط قوت اصلی بازی “Marvel’s Spider-Man”، داستان جذاب و روایت مهیج آن بود که به کمال یکپارچه بود و به ندرت می‌شد نقطه ضعفی در آن پیدا کرد؛ حالا با انتشار بازی “Marvel’s Spider-Man 2″، این فرمول موفق بهبود یافته و یک داستان جذاب به مخاطب ارائه می‌دهد. ممکن است در طول تجربه از بازی، به این فکر بیافتید که اوج بهتر از این نخواهید دید، اما نویسندگان استودیوی “اینسامنیاک” در هر لحظه از بازی، شما را با صحنه‌هایی مواجه می‌کنند که قطعاً شما را متعجب و غافلگیر خواهند کرد. آشنایی عمیق سازندگان با جهان عنکبوتی مارول و وفاداری به جزئیات کوچکی که پیش‌تر در دیگر آثار اسپایدرمن دیده بودیم، باعث شده تا محصول نهایی دقیقاً همان چیزی شود که انتظار داشته‌ایم.

ادامه‌ای مستقیم برای داستان نسخه قبل

نقد و بررسی بازی Marvel’s Spider-Man 2

در حالی که بازی Spider-Man 2 سعی می‌کند داستان نسخه‌های قبلی – یعنی Marvel’s Spider Man 1 و Marvel’s Spider-Man: Miles Morales – را ادامه دهد، هم‌زمان مخاطب خود را به روایت‌هایی روبرو می‌کند که کاملاً نو و تازه هستند و انگار شبیه به آن را در اثر دیگری ندیده‌ایم. بعد از صحنه‌های پس از تیتراژ نسخه قبلی و دیدن هری آزبورن (Harry Osborn) برای اولین بار، حالا رفیق صمیمی پیتر پارکر (Peter Parker) و مری جین به یکی از شخصیت‌های اصلی این بازی تبدیل می‌شود که تاثیر زیادی روی داستان بازی می‌گذارد. استودیو اینسامنیاک گیمز از همان دقایق ابتدایی بازی، طوری بازیکن را مشغول می‌کند که می‌توان حدس زد که با چه اثری سر و کار خواهیم داشت. اضافه شدن دشمن‌های قدیمی‌تر اسپایدرمن مثل سندمن (Sandman) و میستریو (Mysterio) حتی در قالب ماموریت‌های فرعی، به بهتر تجربه کردن داستان غنی‌تری از دل این ماموریت‌ها کمک کرده‌اند. جدای از این داستان‌ها، روایت خطی بازی در نوع خودش واقعاً عالی کار شده و ترکیب خوب آن با گیم‌پلی بازی و اضافه شدن قابلیت‌های مختلف، تجربه جذابی را برای بازیکنان فراهم کرده است. در ابتدا شاید فکر کنید که این مدت زمان برای به سرانجام رساندن داستان پیچیده و به هم گره خورده بازی Marvel’s Spider-Man 2 کم باشد، اما پایان‌بندی و چند ساعت آخر این بازی به شکل غیرقابل‌پیش‌بینانه‌ای همه اتفاقات را به هم گره زده و خاتمه می‌دهد.

حضور دو اسپایدرمن با دو سری قابلیت و مهارت کاملاً متفاوت در بازی Spider-Man 2، به بهترین نحو ممکن در گیم‌پلی بازی پیاده‌سازی شده و سازندگان با تقسیم ماموریت‌ها، تعادل بین این دو شخصیت را حفظ کرده‌اند؛ به عنوان مثال، برای پیش‌بردن ماموریت‌های فرعی شخصیت Prowler – عموی مایلز مورالز – حتماً باید با خود مایلز به سراغ این ماموریت‌ها بروید؛ همین مسئله برای پیتر پارکر هم صدق می‌کند. دغدغه‌ها و کشمکش‌های درونی هر اسپایدرمن در طول بازی به چشم می‌آید که نشان‌دهنده چالش‌هایی است که این شخصیت‌ها با آن‌ها مواجه می‌شوند. از طرفی، پیتر برای حفظ رابطه با مری جین و پیدا کردن یک شغل ثابت، دچار استرس و اضطراب زیادی می‌شود که این مسئله در ادامه داستان بسیار به چشم می‌آید؛ همین نکته مهم بیان شده‌است که تک تک اتفاقاتی که در ابتدا انجام می‌شوند، در پایان بازی تاثیرگذار می‌شوند.

نقد و بررسی بازی Marvel’s Spider-Man 2

پرواز بر فراز نیویورک

پس از رونمایی از گیم‌پلی بازی Marvel’s Spider-Man 2، توجه گیمرها به قابلیت Web Wings به سرعت جلب شد. این بال‌های تاری شکل به بازیکنان این امکان را می‌دهد تا به شکلی منحصر به فرد و متفاوت نسبت به نسخه قبل در نقشه بازی – که حالا خودش از لحاظ وسعت تقریباً دو برابر شده – حرکت کنند. با افزودن این ویژگی به همراه بهبود ویژگی Swinging یا همان تار خوردن، لذت گشت و گذار در شهر نیویورک به طرز چشمگیری افزایش یافته و شاید حتی اصلاً به استفاده از Fast Travel نیازی نداشته باشید؛ بله، با وجود تبلیغات زیاد در مورد Fast Travel فوق‌العاده سریع این بازی و قابلیت جابه‌جایی به هر نقطه از نقشه که می‌خواهید، این ویژگی در واقع برای آپشن اضافه تلقی می‌شود. اگر شما هم مثل من علاقه‌مند به جست‌وجو در نقشه و کشف ایستراگ‌ها هستید، ممکن است اصلاً از این ویژگی استفاده نکنید.

از لحاظ گرافیک فنی و بصری، بازی Marvel’s Spider-Man 2 خیلی زیاد حرف‌هایی برای گفتن دارد. همانطور که در بازی‌هایی مانند Ratchet and Clank Rift Apart شاهد بهره‌برداری حداکثری از قدرت SSD کنسول پلی‌استیشن ۵ بودیم، در این بازی هم دقیقاً همین اتفاق تکرار شده است. در یکی از ماموریت‌های بازی که در یک تعقیب و گریز جنجالی و پرهیجان مشغول به بازی می‌شویم، به سرعت یاد سفرهای سریع بین جهان‌های موازی بازی Ratchet and Clank می‌افتیم. حالا این نکته را هم در نظر داشته باشید که اسپایدرمن ۲ نسبت به این بازی دو سال دیرتر عرضه شده و در این مدت هم تکنولوژی استودیو اینسامنیاک پیشرفت کرده است.

نقد و بررسی بازی Marvel’s Spider-Man 2

در نگاه به گذشته، شهر نیویورک در بازی اسپایدرمن سال ۲۰۱۸ به شگفت‌آوری و با جزئیاتی فوق‌العاده ترسیم شده بود. در طول پنج سال، استودیو اینسامنیاک به بهبود جزئیات و افزودن مناطق جدید نظیر کویینز (Queens)، بروکلین (Brooklyn) و حتی شهر بازی Coney Island پرداخته و شهر نیویورک را تکمیل‌تر کرده است. جزئیات دقیق ساختمان‌ها، انعکاس نور و بهره‌گیری عالی از تکنولوژی ری تریسینگ (Ray Tracing)، افزایش شلوغی در شهر، بهبود در بافت‌ها، و دقت در جزئیات اجزای صورت شخصیت‌های اصلی، نمایانگر عملکرد بی‌نقص بازی اسپایدرمن ۲ در جنبه‌های فنی و گرافیکی است.

با این حال، بزرگ‌ترین مشکل بازی Marvel’s Spider-Man 2 دقیقاً در این بخش ظاهر می‌شود. در طول تجربه ۴۰ ساعته‌ای که از بازی داشتیم، پنج بار مجبور شدیم که با بازنشانی مرحله از آخرین نقطه ذخیره‌سازی، با مشکلات کرش بازی روبرو شویم. در برخی از ماموریت‌های فرعی و اصلی، ممکن است به مشکلاتی برخورد کنید که با زدن یک دکمه، اجرای کارهای دیگر ممکن نشود؛ همچنین، دشمنان ممکن است در یک مرحله به درستی ریسپان نشوند و در پشت درها یا دیوارها گیر کنند. این وقایع ممکن است باعث شود که شما مرحله را مجدداً شروع کنید و اگر این اتفاق به طور مکرر رخ دهد، ممکن است موجب احساس ناخوشایندی و ناامیدی شود.

نقد و بررسی بازی Marvel’s Spider-Man 2

قدرت‌های سیمبیوتی!

بدون شک، اصلی‌ترین بخشی که بازی Spider Man 2 با آن ارتباط برقرار می‌کنید، گیم‌پلی آن است. در نسخه اول، ما شاهد استفاده سازندگان از گجت‌های مختلف برای شکست دادن دشمنان بر اساس شرایط موجود بودیم؛ اما در این نسخه، چرخه گجت‌ها حذف شده و جای آن چهار گجت جدید آمده است. این سیستم جدید در ابتدا ممکن است کمی پیچیده به نظر برسد، اما با پیشرفت در بازی، این گجت‌های جدید به کمک شما می‌آیند. سیستم قدیمی استفاده از گجت‌ها، انتخاب‌های بیشتری را فراهم می‌کرد، اما سرعت گیم‌پلی را کاهش می‌داد و در نبردهای پرجمعیت کارآمد نبود. با گجت‌های جدید، شما می‌توانید بسیار سریعاً شرایط را تغییر دهید. اینسامنیاک با ارائه گزینه‌های انتخابی برای انتخاب گجت‌ها، این بخش را به بهترین شکل در بازی پیاده‌کرده است.

خوشبختانه، در بخش قدرت‌ها و مهارت‌های ویژه پیتر پارکر و مایلز مورالز، این مشکل حل شده است و بازیکنان می‌توانند بر اساس استراتژی مبارزه‌ی خود، مهارت‌های خود را انتخاب کنند. همچنین، مایلز با روبرو شدن با دشمن قدیمی‌اش، یعنی مستر نگاتیو، قدرت‌های جدیدی را کسب می‌کند که با قدرت‌های Venom Punch او متفاوت هستند. هر یک از این مهارت‌ها، چهار حرکت مختلف دارند که می‌توانید آن‌ها را از طریق درخت مهارت‌های منوی Skills انتخاب کرده و آن‌ها را ارتقاء دهید.

نقد و بررسی بازی Marvel’s Spider-Man 2

از طرف دیگر پیتر پارکر را داریم که با از راه رسیدن سیمبیوت ونوم، قدرت‌هایی را به دست می‌آورد که استفاده از آن‌ها به شکل شگفت‌انگیزی سرگرم‌کننده‌‌ است و دقیقاً از لحظه‌ای که این قدرت‌ها را آزاد می‌کنید، جذابیت گیم پلی بازی دو چندان می‌شود.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *