اگر به دنبال جواب به سوالی هستید که چگونه و در چه زمانی اولین صفحه وب ایجاد شد، این مطلب جالب را از دست ندهید. آیا تا به حال به فکر افتادهاید که کدام فرد و در چه زمانی اولین وبسایت جهان را طراحی کرد و یا چه ظاهری داشت؟ در واقع، اولین وبسایت عمومی فقط ۳۲ سال پیش، در ۶ آگوست ۱۹۹۱ (۱۵ مرداد ۱۳۷۰) به وجود آمد. این واقعیت عجیبی است که بدون مشارکت اتحاد جماهیر شوروی امکانپذیر نبود.
به گفته وبسایت Obozrevatel، تا این لحظه بیش از ۲ میلیارد وبسایت در جهان وجود دارد که هر کس میتواند در آن هر آنچه که میخواهد را پیدا کند؛ از جمله دادههای علمی، تصاویر متنوع، و هر نوع محتوای دیگری که تصور کنید. با این حال، این شبکه همیشه یک فضای سرگرمی نبوده است.
پدیدآمدن این شبکه نوآورانه بهنوعی به پاسخ آمریکا به پرتاب اولین ماهواره جهان توسط شوروی در سال ۱۹۵۷ برمیگردد. در پاسخ، ایالات متحده آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفتهای را تأسیس کرد و این آژانس بعداً دفتر فناوری پردازش اطلاعات را ایجاد کرد. این دفتر همچنین چهارچوب قانونی و فنی را توسعه داد که در نهایت منجر به ایجاد یک شبکه کامپیوتری برای استفاده در صورت وقوع جنگ شد.
این شبکه برای بیش از دههای تنها در برنامههای پنتاگون و برای ارتباطات عملیاتی بین نیروهای نظامی استفاده میشد. با این حال، در دههی ۱۹۸۰، تیم برنرز لی، یک فیزیکدان بریتانیایی، به صحنه آمد. او که در CERN، سازمان اروپایی تحقیقات هستهای در ژنو، مشغول به کار بود، یک شبکه برای ارتباط سریع بین دانشمندان ایجاد کرد.
برنرز لی سپس گام بزرگی برای تحول آن انداخت. در سال ۱۹۸۹، او شبکه جهانی وب را برای اتصال کاربران کامپیوتر در سراسر جهان ایجاد کرد. این شبکه جهانی وب تنها یک سرویس از اینترنت نیست، بلکه شامل فهرستی از وبسایتها و منابع مختلف است که از طریق مرورگر و با استفاده از هایپرلینکها و URLها قابل دسترسی در فضای اینترنت میباشد.
اولین صفحه وب در تاریخ ۶ آگوست ۱۹۹۱ (۱۵ مرداد ۱۳۷۰) ظاهر شد و برنرز لی در طراحی آن دقت زیادی به کار داد. این وبسایت بر روی کامپیوتر NeXT اجرا میشد که در CERN واقع بود. با گذشت ۳۲ سال، هنوز هم آدرس این وبسایت فعال است؛ بنابراین، میتوانید به آن مراجعه کرده و آن را مشاهده نمایید.
در حال حاضر، بسیاری از افراد اکثر وقت خود را در اینترنت و شبکه جهانی وب سپری میکنند. امروزه، تصور کردن زندگی بدون بررسی اخبار، تماشای ویدئو، گوش دادن به موسیقی و اکتشاف شبکههای اجتماعی غیرممکن است. در هر پنج دقیقه، ۱۵۰۰ وبسایت جدید در فضای وب ایجاد میشود.
۵۱ درصد از جمعیت جهان از شبکه جهانی وب بهرهمند هستند، که بیشتر آنها در قاره آسیا واقع شدهاند و نصف ترافیک اینترنت جهان را تشکیل میدهند. همچنین، وبسایتها به بیش از ۲۰۰ زبان مختلف در فضای وب حضور دارند، که بیشتر آنها به زبانهای انگلیسی، چینی، روسی، آلمانی و ژاپنی است.
نظرات کاربران