مجله سیمدخت
0

ریزش مو، عوامل و راه‌های درمان آن

ریزش مو، عوامل و راه‌های درمان آن
بازدید 121

یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که امروزه تاثیر مخربی در زیبایی و استایل افراد دارد، ریزش مو است. این معضل ممکن است عوامل مختلف و متعددی داشته باشد که هرکدام نیازمند رویکرد درمانی مجزایی هستند. از سوی دیگر، اهمیت ریزش مو تنها در مسئله زیبایی و استایل خلاصه نمی‌شود. بلکه بروز این مشکل می‌تواند نشانه‌ای بر وجود یک بیماری جسمی یا موقعیت روانی نامناسب باشد. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با عوامل و راه‌های درمان ریزش مو آشنا کنیم.

ریزش مو به چه دلیل اتفاق می‌افتد؟

ریزش مو می‌تواند دلایل بسیار متعدد و متفاوتی داشته باشد. این دلایل به جنسیت، سن، ژنتیک، سبک زندگی و مشخصه‌های متمایز بسیاری بستگی دارد. ما در ادامه قصد داریم تا شایع‌ترین عوامل ریزش مو را به شما معرفی کنیم:

ریزش مو، عوامل و راه‌های درمان آن

بیماری‌ها

مهم‌ترین عامل در ریزش کامل یا موضعی مو، شرایط پزشکی و بیماری‌های مختلف است. در ادامه چند مورد از شایع‌ترین بیماری‌های منجر به ریزش مو را بررسی می‌کنیم:

  • آلوپسی

بیماری آلوپسی چیست و چرا موجب ریزش مو می‌شود؟

آلوپسی آرئاتا یک بیماری خودایمنی است که باعث ریزش موی روی پوست سر یا سایر قسمت‌های بدن می‌گردد. این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به فولیکول های مو حمله کرده و منجر به ریزش مو می‌شود. بیماری‌های آلوپسی انواع متفاوتی دارد.

آلوپسی آندروژنتیک (ریزش وراثتی و ژنتیکی):

این بیماری ژنتیکی که معمولا به‌عنوان طاسی با الگوی مردانه یا طاسی با الگوی زنانه شناخته می‌شود، باعث نازک شدن تدریجی موها در بالای سر مردان و یا نازک شدن تاج مو در زنان می‌گردد. آلوپسی آندروژنتیک، کاملا ارثی است و حتی می‌تواند در اوایل سال‌های نوجوانی آغاز گردد. ظهور این بیماری برای مردان، اغلب با کاهش خط مو شروع شده و برای زنان معمولا با نازک شدن موها آغاز می‌گردد.

آلوپسی توتالیس و آلوپسی یونیورسالیس:

این دو مورد انواع شدیدتر و البته نادر آلوپسی هستند. مقصود از آلوپسی توتالیس، ریزش کامل موهای سر  و مقصود از آلوپسی یونیورسالیس، ریزش کلی موهای بدن است.

  • لوپوس

لوپوس یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی به بافت‌های بدن حمله کرده و منجر به التهاب در آنها می‌شود. آغاز ریزش مو تحت تاثیر این بیماری می‌تواند در قالب یک علامت، معمولا به صورت موضعی یا به‌طور منتشر در سراسر پوست، سر رخ دهد. در برخی موارد این بیماری باعث می‌شود که موها به تدریج نازک شده و یا به راحتی بشکنند.

  • پسوریازیس

پسوریازیس یک بیماری مزمن پوستی است که با لکه‌های قرمز مشخص می‌شود و می‌تواند در هر جایی از بدن، از جمله پوست سر، ظاهر شود. در مواردی که پسوریازیس پوست سر را تحت تاثیر قرار می‌دهد، می‌تواند منجر به مرگ بیش از حد سلول‌های پوست شده و ریزش موقت مو در مناطق آسیب دیده را به دنبال داشته باشد.

  • اختلالات تیروئید (کم کاری تیروئید / پرکاری تیروئید)

اختلالات تیروئید، مانند تیروئید کم‌کار یا تیروئید پرکار، موجب اختلال در تعادل هورمونی بدن می‌گردد. ریزش مو یکی از علائم شایع مشکلات تیروئیدی است که اغلب به صورت نازک شدن مو یا شکنندگی مداوم، ظاهر می‌شود.

  • کم‌خونی

کم‌خونی، به ویژه موارد ناشی از فقر آهن، می‌تواند بر توانایی بدن در تولید گلبول‌های قرمز تأثیر بگذارد. این بیماری منجر به اکسیژن رسانی ناکافی به پوست سر و فولیکول های مو شده و ریزش مو را به دنبال دارد.

  • سندروم کوشینگ

سندرم کوشینگ به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض سطوح بالای هورمون کورتیزول رخ می‌دهد. ریزش مو می تواند یکی از علائم این سندرم باشد که به صورت نازک شدن موهای سر و گاهی رشد بیش از حد مو در سایر قسمت‌های بدن ظاهر می‌گردد.

  • تریکوتیلومانیا (TTM)

تریکوتیلومانیا یک اختلال روانی است که با میل غیرقابل مقاومت به کندن مو شناخته شده و منجر به ریزش موی قابل توجه می‌شود. افراد مبتلا به این اختلال ممکن است موها را از پوست سر، ابروها یا سایر قسمت‌های بدن کشیده و در نتیجه لکه‌های طاس ایجاد کنند.

تغییرات هورمونی

یکی دیگر از عوامل شایع در ریزش مو، تغییرات هورمونی است. این عامل که بیشتر در میان خانم‌ها رایج است، به واسطه نوسانات سطح هورمون در بارداری، زایمان، یائسگی یا مشکلات تیروئید رخ می‌دهد. به طورکلی عدم تعادل هورمونی بر چرخه رشد مو تأثیر گذاشته و در نتیجه موجب ریزش یا نازک شدن موها می‌شود.

عوارض دارویی

مصرف برخی از داروها مانند داروهایی که برای سرطان، افسردگی، مشکلات قلبی و فشار خون تجویز می‌شوند، از دیگر عوامل شایع ریزش مو هستند. علاوه بر این، روش‌هایی مانند شیمی‌درمانی و پرتودرمانی نیز به‌نحو موقت منجر به ریزش موی قابل توجهی می‌شوند.

استرس

استرس فیزیکی یا احساسی می تواند چرخه طبیعی رشد مو را مختل کند و منجر به ریزش موقت مو شود. در واقع سطح استرس بالا می فولیکول های مو را وارد مرحله استراحت کرده و از این طریق ریزش آنها را به دنبال دارد. لازم به ذکر است که برای مدیریت استرس، اتخاذ تکنیک‌های کاهش‌دهنده مانند مدیتیشن، یوگا یا مشاوره می‌تواند کمک‌کننده باشد.

کمبودهای تغذیه‌ای

دریافت ناکافی مواد مغذی ضروری، به ویژه آهن، پروتئین و ویتامین‌ها (مخصوصا ویتامین‌های گروه B مانند بیوتین)، می‌تواند بر سلامت مو تأثیر بگذارد و منجر به ریزش مو شود. اطمینان از یک رژیم غذایی متعادل برای حفظ رشد موی سالم شما، بسیار حائز اهمیت است.

چگونه ریزش مو را درمان کنیم؟

استفاده از مکمل‌ها:

در برخی از موارد، کمبود یک ویتامین یا ماده مغذی خاص موجب ریزش مو می‌گردد. به همین جهت مصرف مکمل‌هایی مانند بیوتین، آهن، ویتامین‌ها (به ویژه ویتامین‌های B کمپلکس) و مواد معدنی تحت نظر پزشک متخصص، می‌تواند جلوی ریزش مو شما را گرفته و سلامت آن را تضمین کند.

مراقبت مناسب از مو:

یکی از عوامل ریزش مو، مراقبت نامناسب از آنهاست. این مورد می‌تواند شامل استفاده از مواد شیمیایی و شوینده‌های نامناسب، مدل موهای ناسازگار و عدم شست‌وشوی مداوم و صحیح شود. برای جلوگیری از ریزش مو، بهتر است از شامپوهای طبیعی و مقوی، نرم کننده‌ها و محصولات مراقبت از موی سازگار با نوع موی خودتان استفاده کنید.

ریزش مو، عوامل و راه‌های درمان آن

پروتز مو و کلاه‌گیس طبیعی

یکی از ساده‌ترین راهکارها برای افرادی که دچار ریزش موی موقت هستند، پروتز مو و کلاه‌گیس‌های طبیعی ویگنلی (wigneli.com) است. برخلاف رویکردهای درمانی ذکر شده که برخی زمان‌بر هستند و برخی دیگر، ضمانت اجرایی ندارند، استفاده از پروتزهای مو راه‌حلی در دسترس و ارزان است که می‌تواند در کوتاهترین زمان مشکل ریزش موی موقت را برطرف کند. منظور از پروتز مو، روشی علمی است که در آن از یک لایه توری مشبک دقیقا مطابق پوست انسان استفاده می‌شود. بر روی این لایه که نقش بیس یا پایه را دارد، موهای طبیعی به‌صورت تار به تار گره خورده و سوار می‌شوند. پس از آن این لایه طبیعی بر روی سر نصب شده و توسط فرد پرو می‌شود. تفاوت عمده پروتز مو با کلاه‌گیس‌های طبیعی در این است که پروتز را می‌توان برای قسمتی از سر به نحو موضعی استفاده نمود. برای آشنایی کامل با تفاوت این دو محصول می‌توانید به لینک زیر …. مراجعه کنید.

ادامه مطلب >>>> کلیک کنید

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *