مجله سیمدخت
0

دیابت نوع ۲: یک عامل جدید مسئول

دیابت نوع ۲: یک عامل جدید مسئول
بازدید 101

آخرین مطالعات محققان، با شناسایی یک عامل جدید که در ابتلا به دیابت نوع دو تأثیرگذار است، در راستای ایجاد درمان‌های نوین برای این بیماری تازه‌ای را گشوده است. بیش از نیم‌میلیارد نفر در سراسر جهان با دیابت نوع ۲ مبتلا هستند، اما با این حال، محققان هنوز علت اختلال در عملکرد انسولین در این بیماری را به درستی متوجه نشده‌اند. تیم محققان دانشگاه کیس وسترن رزرو در ایالات متحده با کشف یک پدیده مولکولی جدید، حالا درک بیشتری از علت از دست دادن کامل تأثیرگذاری انسولین (هورمونی که قند خون را تنظیم می‌کند) را به دست آورده‌اند.

جاناتان استاملر، دانشمند و محقق اصلی این مطالعه، که به دلیل کشف S-nitrosylation تحسین شده است، با مشارکت در این تحقیقات جدید به تاییدیه مهمی از نتایج پیشین رسیده است. اس-نیتروسیلیشن یک فرآیند است که اکسید نیتریک (NO) را به یک مولکول پیام‌رسانی جهت به اشتراک‌گذاری اطلاعات بین سلول‌ها تبدیل می‌کند.

تولید اکسید نیتریک تقریباً در تمام انواع سلول و بافت‌ها اتفاق می‌افتد و نقش مهمی در عملکرد سیستم عصبی، سیستم ایمنی، و گشادشدن رگ‌های خونی دارد. اضطراب در تنظیم اس-نیتروسیلیشن به‌طور فزاینده‌ای با برخی از مشکلات سلامتی مانند بیماری‌های ام‌اس، پارکینسون، کم‌خونی داسی‌شکل و آسم مرتبط است.

اگرچه اکسید نیتریک با جنبه‌های متابولیک بدن ارتباط دارد، استاملر و تیم تحقیقاتی او پیش‌تر مشکوک بودند که نقش این مولکول در برخی از انواع دیابت نادیده گرفته شده است. آن‌ها اکنون شواهدی را که در حمایت از فرضیه‌ی خود استفاده کرده‌اند، به دست آورده‌اند. این تیم تحقیقاتی یک آنزیم جدید به‌نام “SNO-CoA-assisted nitrosylase” یا به‌اختصار SCAN را کشف کرده‌اند که در فرآیند اس-نیتروسیلیشن نقش دارد. این آنزیم، مشابه گیرنده‌های روی انسولین، به اتصال اکسید نیتریک به پروتئین‌های هدف خود کمک می‌کند.

به‌نظر می‌رسد فعالیت آنزیم SCAN در موش‌ها و انسان‌هایی که به انسولین مقاومت دارند، افزایش یافته است. استاملر و همکارانش در مدل‌های دیابتی موش مشاهده کردند که پس از مهار SCAN، حیوانات علائم کلاسیک دیابت را از خود نشان نمی‌دهند.

در کل، نتایج حاکی از این است که دیابت نوع ۲ ممکن است ناشی از اتصال بیش‌ازحد اکسید نیتریک (NO) به پروتئین‌هایی همچون انسولین باشد؛ بنابراین هر آنزیمی مانند SCAN که برای اتصال NO به گیرنده‌هایش فعالیت می‌کند، به عنوان هدف مفیدی برای تحقیقات آتی در نظر گرفته می‌شود.

استاملر امیدوار است که با مسدود کردن آنزیم SCAN، دانشمندان بتوانند درمان‌های نوینی برای برخی از انواع دیابت را کشف کنند. با این حال، دیابت نوع یک به دلیل کمبود محض تولید انسولین ایجاد می‌شود و احتمالاً به روش درمانی متفاوتی نیاز دارد.

این مطالعه در ژورنال سل منتشر شده است.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *