در یک مطالعه انجام شده توسط تیم تحقیقاتی در دانشگاه بریستول، محققان به این نتیجه رسیده اند که عدم خواب کودکان ممکن است نشانهای از هوش بالا در آنها باشد. این تحقیقات نشان میدهد که بین سطح موفقیتهای فکری و نقص در خواب شبانه، ارتباطی وجود دارد.
به گزارش بهداشت نیوز، در یک مصاحبه اخیر، استاد پیتر فلمینگ، متخصص در زمینه سلامت و روانشناسی رشد نوزادان در دانشگاه بریستول، اعلام کرده است که تحقیقات جدید نشان میدهد ارتباطی بین سطح هوش و خواب ناقص وجود دارد. ایشان بیان کردهاند: نوزاد انسان توانایی خوابیدن به صورت طولانی مدت را ندارند و این برای آنها مفید نیست. هیچ شواهدی هم وجود ندارد که نشان دهد خواب بیشتر و منظمتر برای نوزادان مزیت داشته باشد.
فلمینگ همچنین توضیح داده است که نوزادان مبتلا به مشکلات خواب احتمالاً ترجیح میدهند از عصر تا نیمه شب بیدار باشند، زیرا در این بازه زمانی توجه بیشتری از مراقبان اصلی خود را جلب میکنند.
وی اظهار کرده است که حتی بزرگسالان هم ممکن است شبانهروز یکسره نخوابند، ولی بسیاری از آنها فراموش میکنند که به طور متناوب از خواب بیدار میشوند.
فلمینگ افزوده است که بیدار شدن در شب در طول تاریخ برای انسانهای شکارچی-گردآورنده طبیعی بوده است و تنها فشار زندگی مدرن باعث شده که به ما بیاموزند باید به صورت طولانی و یکسره بخوابیم و بیدار شویم. او توضیح میدهد: از منظر زیستشناختی، رفتار نوزادان به طور کاملاً طبیعی و منطقی است، اما با انتظارات مدرن قرن ۲۱ ما سازگار نیست.
نظرات کاربران