مجله سیمدخت
0

رژیم‌های غذایی وگان و گیاهخواری در معرض خطر

رژیم‌های غذایی وگان و گیاهخواری در معرض خطر
بازدید 105

نتایج جدید بررسی‌ها حاکی از آن است که افراد وگان و گیاهخواران به طور بیشتری نسبت به سایر رژیم‌های غذایی، غذاهای فوق فرآوری شده را مصرف می‌نمایند. این مسئله باعث ایجاد سوالاتی درباره تأثیر این عادت‌های تغذیه بر سلامت انسان و محیط زیست شده است.

رژیم وگان با حذف کامل گوشت و محصولات حیوانی، شامل گوشت، مرغ، ماهی، محصولات دریایی، لبنیات و تخم مرغ، تفاوت خود را با رژیم گیاهخواری نشان می‌دهد که تنها گوشت، مرغ، ماهی و محصولات دریایی را از رژیم غذایی خود حذف می‌کند.

بنابراین، انتخاب وگانیسم یا گیاهخواری به دلیل کنار گذاشتن گوشت، به نظر می‌رسد که دارای پتانسیلی برای ترویج یک سبک زندگی سالم است. اما، افزایش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده (UPFs) توسط طرفداران این دو رژیم غذایی، ممکن است اثرات مثبت آن‌ها را کاهش دهد.رژیم‌های غذایی وگان و گیاهخواری در معرض خطر

اطلاعات نشان می‌دهد که در بازه زمانی ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸، عرضه محصولات گیاهی حدود سه برابر افزایش یافته است.

اما، بسیاری از این محصولات جایگزین گوشت در دسته غذاهای فوق فرآوری شده قرار گرفته‌اند. این امر به دلیل نیاز به فرآوری سنگین به منظور جلوگیری از فسادپذیری سریع و بهبود طعم است. بنابراین، بسیاری از این محصولات فرآوری شده شامل مقدار زیادی نمک، شکر، چربی اشباع شده، رنگ‌های افزودنی، نگهدارنده‌ها و سایر افزودنی‌ها می‌شوند.

آخرین تحقیقات نشان می‌دهد که در کشور فرانسه، گروه‌های وگان و گیاهخوار از مصرف غذاهای فوق فرآوری شده حدود ۳۹.۵ درصد از کل کالری مصرفی خود را تأمین می‌کنند.

در همین راستا، در آلمان نیز این نسبت برابر با ۳۹.۱ درصد است و گویا حداقل یکبار در ماه وگان‌ها و گیاهخوارها به این نوع غذاها روی می‌آورند.

کارشناسان بریتانیایی با استناد به یافته‌های تازه تحقیقات خود، هشدار می‌دهند که مصرف زیاد غذاهای فوق فرآوری شده تولیدی برای افراد وگان و گیاهخوار ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله سرطان، اختلالات قلبی و عروقی، دیابت، سکته مغزی و چاقی را افزایش دهد.

تحقیقات نشان می‌دهد که برخی از برگرهای گیاهی که به عنوان جایگزین گوشت عرضه می‌شوند، سه برابر بیشتر از یک بسته چیپس سیب‌زمینی نمک‌دار، در مصرف کالری دارند.رژیم‌های غذایی وگان و گیاهخواری در معرض خطر

کتی کلیف، مشاور سیاست‌گذاری انجمن خاک بریتانیا، در گفت‌وگو با یورونیوز تأکید دارد: محصولات فرآوری فوق‌العاده دیگر غذا نیستند و در واقع، ترکیبات فیزیکی و شیمیایی آنها به اندازه‌ای هستند که ممکن است بر سلامتی ما تأثیر منفی بگذارند.

این متخصص سیاست‌گذاری پیشنهاد می‌دهد: به جای مصرف غذاهای فوق فرآوری شده، مناسب است که رژیم غذایی خود را با غذاهای کمتر فرآوری شده، از جمله محصولات کنسرو شده و منجمد، نان‌های تازه و غلات سالم جایگزین کنید.

همچنین، خانم کلیف خاطرنشان کرده است که با وجود وابستگی کمتر تولید مواد غذایی فوق فرآوری شده به محصولاتی نظیر نخل، سویا، گندم و ذرت، تولید انبوه این مواد غذایی به توسعه کشت‌های تک محصولی منجر می‌شود.

این توسعه کشت‌ها به عملیاتی منجر می‌شود که جلوگیری از جنگل‌زدایی، حفاظت از ساختار خاک و حفظ زیستگاه‌های طبیعی را در بر ندارد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *