در سال 2020، یک شکایت علیه گوگل به رخ کشید که در آن مدعی شده بود که مرورگر کروم در حالت ناشناس بهطور کامل از ردیابی کاربران جلوگیری نمیکند. حالا این شرکت با تغییر متن مربوط به سلب مسئولیت در حالت ناشناس یا Incognito، در این خصوص اطلاعات بیشتری ارائه داده است.
پرونده شکایتی که علیه گوگل تنظیم شده، این شرکت را به اتهام غیرقانونی ردیابی فعالیتهای کاربران در حالت ناشناس میدهد، در حالی که گوگل این اطلاعات را به کاربران خود اعلام نکرده است. به همین دلیل، کاربران اعتقاد دارند که در حالت Incognito به هیچ وجه ردیابی نمیشوند. در متن بهروزشده، گوگل این مسئله را با دقت بیشتری توضیح داده است.
توضیح دلیل تغییر توضیحات حالت ناشناس (Incognito) چیست؟
در توضیحات جدید حالت ناشناس، آمده است که سایر کاربرانی که از همان دستگاه استفاده میکنند، قادر به ردیابی فعالیت کاربر نخواهند بود. اما، وبسایتهایی که توسط کاربر بازدید میشوند و سرویسهای گوگل، همچنان امکان ردیابی کاربر را دارند. همچنین، در توضیحات مربوطه آمده است که دانلودها، بوکمارکها، و آیتمهای Reading List در این حالت ذخیره میشوند. این در حالی است که در نسخه قبلی اطلاعاتی درباره اینکه وبسایتها و سرویسهای گوگل ممکن است کاربر را ردیابی کنند، در توضیحات صفحه Incognito وجود نداشته و این مسئله اصلاحاتی نداشته است.
بهطور واقعی، گوگل با بهروزرسانی صفحه Incognito به این نکته اشاره کرده است که فعالیت کاربر همچنان قابل ردیابی است برای وبسایتها و ارائهدهندگان خدمات اینترنتی، حتی در حالت ناشناس. در واقع، این حالت ناشناس از جمعآوری دادههای کاربر توسط وبسایتهای بازدیدشده سلب مسئولیت کرده است.
همانطور که اشاره شد، این تغییرات پس از حلوفصل پرونده شکایت گروهی علیه گوگل در خصوص عدم شفافیت اعمال شده است. حالا با توضیحات مرتبط به سلب مسئولیت ارائهشده توسط گوگل، کاربران اطلاع دارند که هنگام استفاده از حالت ناشناس، دادههای آنها توسط وبسایتهای بازدیدشده جمعآوری میشود.
نظرات کاربران