چگونه میتوانیم لباسهای رنگی را با هم ست کنیم و هارمونی رنگ در استایل خود ایجاد کنیم؟
انتخاب رنگ لباس برای بسیاری از افراد کار آسانی نیست، این مشکل بیشتر در ترکیب رنگ پوشاک مردانه وجود دارد. اما خانمها با شناخت قویتری که از رنگها دارند، معمولاً کمتر با این مشکل مواجه میشوند. جنس لباس و اندازه آن از مهمترین شروط انتخاب پوشاک مردانه و زنانه است. بعد از اندازه و جنس، مهمترین نکته، رنگ لباس میباشد.
بیشتر تولیدکنندگان لباس، برندهای خود را بر اساس چندین قانون و تئوری رنگ تولید میکنند تا بین لباسهای خود هماهنگی یا هارمونی به وجود آورند. این قوانین و تئوریها در طراحی محصولات دیگر مانند اتومبیلسازی، طراحی داخلی و حوزههای دیگر نیز کاربرد دارد.
2 عامل اصلی تعیینکننده :
- چرخ رنگ به منظور شناسایی تفاوتها و شباهتهای بین رنگها استفاده میشود.
- هارمونی رنگ به معنای روش ترکیب دو یا چند قطعه لباس بر اساس فرمولهای کلیدی است.
این موضوع ممکن است به نظر ساده باشد، اما پیچیدگی بیشتری دارد. با این حال، یک سری دستورالعمل وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید.
رازهای ایجاد هارمونی رنگ در لباس پوشیدن
برای بسیاری از افراد، ترکیب رنگهای لباس مشکل است و آنها نمیدانند کدام رنگ با کدام رنگ ست میشود. به همین دلیل، اغلب به رنگهای تیره و خنثی متمایل هستند.
اگر میخواهید بدانید که هر رنگ با چه رنگهای دیگری قابل ترکیب است، این بخش از دنیای مد را از دست ندهید، زیرا با ترکیب درست رنگهای لباسهایتان، ظاهری زیبا و جذابتر خواهید داشت.
رنگها تأثیرات شگفتانگیزی بر روحیهمان دارند. به عنوان مثال، ممکن است نمیدانید تماشای رنگهای گرم مانند خردلی و قهوهای، ترشح هورمون دوپامین را افزایش میدهد و در نتیجه، باعث افزایش روحیه و انگیزه ما میشود. همچنین، تماشای رنگهای سرد مانند آبی، ممکن است ترشح هورمون اکسیتوسین را افزایش دهد و در نهایت، به آرامش برساند.
رنگ سبز در دنیای مد
لباس سبز قابل ترکیب با رنگهایی مانند زرد، طوسی، مشکی و خردلی است، اما بهترین ترکیب، سبز با لیمویی است. همچنین، ترکیب رنگ سبز و بلوطی بسیار شگفتانگیز و زیبا به نظر میرسد و برای افرادی که دچار گرفتگی یا فشار خون بالا هستند، مناسب است.
رنگهای سبز یشمی یا آبی روشن با رنگ ارغوانی بیشترین همخوانی را با بیشتر انواع پوست دارند و باعث میشوند رنگ پوست شما روشنتر به نظر آید، همچنین این ترکیب از رنگها باعث کاهش استرس میشود.
همچنین، سبز پررنگ و یشمی با رنگهای نارنجی و قهوهای هماهنگ میشوند.
ست لباس با رنگ آبی
لباس آبی کمرنگ را میتوانید با رنگهای زرشکی، بادمجانی و سفید ست کنید. همچنین، لباس آبی پررنگ را میتوانید با رنگهای زرد، قرمز، مشکی و طوسی ست کنید.
رنگهای مناسب برای ست کردن با لباس زرد
لباسهای زرد رنگ را با رنگهای سرمهای، بنفش، قرمز و مشکی هماهنگ سازید.
قرمز برای هر سلیقهای
میتوانید لباس قرمز را با رنگهای زرد، آبی، سفید و مشکی ترکیب کنید، اما پیشنهاد من به شما این است که از ترکیب دوستداشتنی قرمز و مشکی استفاده کنید.
اگر به دنبال انتخابی جسور برای لباس هستید، میتوانید لباس قرمز روشن را به راحتی با رنگهای خنثی مانند کرم، سفید و طوسی ترکیب کنید. همچنین این رنگ با آبی و سبز روشن هم ترکیبهای جالبی ایجاد میکند.
صورتی، رنگی رمانتیک
اگر دچار شک و تردید درباره ست کردن لباس صورتی هستید، بهتر است آن را با سفید، طوسی، آبی فیروزهای و قرمز هماهنگ کنید. همچنین سبز کمرنگ نعنایی نیز برای ست کردن با لباس صورتی مناسب است.
در صورتی که صورتی پررنگ دارید، بهتر است آن را با طوسی، زرد، قهوهای و سبز روشن ست کنید. برای تنوع و خنثی کردن تندی رنگ صورتی، میتوانید از لباس آبی لاجوردی استفاده کنید.
قهوهای، رنگی خنثی و جذاب
میتوانید لباسهای قهوهای را با رنگهای کرمی، بژ، خردلی و مشکی ترکیب کنید، اما بهترین ترکیب همان کرم و قهوهای است.
سفید، رنگی کلاسیک و بینظیر
میتوانید لباسهای سفید را با هر رنگ لباس که دوست دارید ترکیب کنید، اما بهترین رنگها قرمز، مشکی، کربنی، جگری و لیمویی هستند. ترکیب سیاه و سفید، بهترین میکس برای مینیمالیستهاست. وقتی که میخواهید استایل خود را در سبک سادهگرایی به ارمغان بیاورید، بهترین و پرکاربردترین ترکیب رنگ سیاه و سفید است.
نارنجی، رنگی شاد و پرانرژی
برای دستیابی به استایل ایدهآل، لباس نارنجی را با رنگهای بنفش، آبی و مشکی ست کنید. رنگهای نارنجی با بیشتر سبزها مانند سبز پررنگ و یشمی هماهنگی دارند و ترکیب مناسبی را ایجاد میکنند.
ست کردن رنگهای خنثی
رنگهای خنثی شامل سه رنگ اصلی، یعنی سفید، سیاه و خاکستری هستند. البته، رنگهای آبی تیره، سبز زیتونی، خاکی و قهوهای نیز جزء رنگهای خنثی محسوب میشوند. به دلیل اینکه سه رنگ اصلی خنثی، یعنی سفید، سیاه و خاکستری، از لحاظ فنی هیو و اشباعیت ندارند، به عنوان رنگ محسوب نمیشوند. بنابراین، ما نه تنها میتوانیم این رنگها را با یکدیگر ترکیب کنیم، بلکه بدون اینکه از تطابق با رنگهای دیگر آسیب ببینیم، میتوانیم آنها را با دیگر رنگها ترکیب کنیم.
با این حال، یک استثنا وجود دارد؛ رنگ خاکستری به دلیل داشتن متغیر روشنایی، باید با دقت بیشتری با رنگهای دیگر ترکیب شود. همچنین، میتوانید به راحتی رنگهای خنثی را با یکدیگر ترکیب کنید.
احتمالاً به نظر عجیب میآید، اما کنتراست پوشش شما را جذابتر و جالبتر میکند و ترکیب مناسب رنگها پیوستگی مناسبی در لباسهای شما ایجاد میکند. برای ایجاد یک قالب هماهنگ برای لباسهای خود، شما از دو رنگ متفاوت از جمله سه رنگ را انتخاب میکنید، اما برای رنگ سوم چه باید کرد؟ در اینجاست که رنگ خنثی به کمک ما میآید.
نکات کلی ترکیب رنگها در ست کردن لباس
1. در چرخه رنگ، بعضی از رنگها گرم هستند و برخی دیگر سرد. رنگهای گرم شامل قرمز، نارنجی و زرد میشوند، در حالی که رنگهای سرد شامل آبی، سبز و بنفش هستند. برای ایجاد هماهنگی رنگی، ترکیب رنگهای گرم با یکدیگر و رنگهای سرد با یکدیگر روش خوبی است.
2. با افزودن رنگ سیاه، رنگها تیرهتر یا سیرتر میشوند که به آن “سایه” رنگ میگویند، و با افزودن رنگ سفید، رنگها ملایمتر و روشنتر میشوند که به آن “ته رنگ” میگویند. افزودن رنگ خاکستری نیز منجر به ایجاد “تن” رنگ میشود. برای ایجاد زیبایی در ترکیب لباس، استفاده از ترکیبات ته رنگ، سایه و تن رنگ با یکدیگر توصیه میشود.
چرخه رنگین کمان
دایره رنگ یک مدل است که رنگها بر اساس فرکانس یا طول موجشان به دور آن قرار دارند. برای افرادی که علاقهمندند با رنگها کار کنند، چرخه رنگ میتواند ابزاری مناسب و کاربردی باشد.
سوال پیش میآید که چه کسی و چگونه اولین چرخه رنگ را ایجاد کرد؟ برخی معتقدند که نیوتن اولین شخصی بود که مطالعاتی در مورد دایره رنگ را آغاز کرد. همچنین، شکت نور در منشورها یکی از موضوعاتی بود که نیوتن نظرات و دیدگاههای خود را درباره آن ثبت کرد. اما ارتباط دایره رنگ با شکت نور نیوتن چیست؟ در واقع، ترتیب نورها پس از شکسته شدن در منشور، همان چیزی است که معمولاً به عنوان طیف رنگی یا دایره رنگ شناخته میشود.
کاربرد دایره رنگ
در مدار رنگ، رنگها بر اساس طول موج یا فرکانس خود قرار میگیرند. همچنین، چرخه رنگ، طیف فرکانسی رنگهای قابل مشاهده را نمایش میدهد. از آنجا که در محدوده دید قرار دارند – که چشم انسان قادر به آن است – کمترین فرکانس متعلق به رنگ قرمز و بیشترین فرکانس متعلق به بنفش است. همچنین، ما قادر نیستیم رنگهایی را که فرکانس آنها کمتر از فرکانس قرمز است (مادون قرمز) و رنگهایی را که فرکانس آنها بیشتر از بنفش است (ماوراء بنفش) با چشم غیرمسلح ببینیم.
دایره رنگ به دو دسته رنگهای سرد و گرم تقسیم میشود. رنگهای زرد تا قرمز به عنوان رنگهای گرم شناخته میشوند که از آنها برای بیان انرژی، حرکت و شادی استفاده میشود، در حالی که رنگهای سرد، طیف رنگ از سبز تا بنفش را دربرمیگیرند.
چرا استفاده از دایره رنگ برای ترکیب لباسهای رنگی توصیه میشود؟
زیرا چرخه رنگ به شما یاد میدهد کدام رنگها در کنار یکدیگر، ترکیب بهتری را تشکیل میدهند. هارمونی یا هماهنگی رنگها همان ترکیب خاصی از رنگهای موجود در این چرخه است که به چشم انسان ترکیب خوشایندی میآید.
بدون شک، میتوانید همه رنگها را به هر سبک و سلیقهای که دوست دارید، با استفاده از رنگهای خاکستری، سفید و سیاه ترکیب کنید. اصلاً لازم نیست این قوانین را بسیار جدی بگیرید. به عنوان مثال، میتوانید یک شلوار آبی پررنگ را با یک پیراهن نارنجی پررنگ ترکیب کنید و متوجه میشوید که این رنگها با هم تطابق دارند.
با این حال، باید سه عامل اصلی رنگ را در نظر بگیرید: سایه، اشباع و روشنایی. هنگامی که لباسی رنگی میپوشید، سعی کنید قبل از خروج، یک نگاه کلی به لباسهای خود بیندازید. و در نهایت، اگر حوصله این همه را ندارید، بهتر است به دنبال رنگهای خنثیتر بروید.
برای مطالعه مطالب بیشتر درباره مد و لباس با ما همراه باشید.
نظرات کاربران