در دهههای اخیر، قهوه سبز بهطور گستردهای در بین افراد علاقهمند به سلامت و بهبود وضعیت فیزیکی محبوبیت یافته است. به همین دلیل، احتمالاً شما نیز درباره مواد معدنی و خواص آن آگاهی دارید. در این مقاله، ما به بررسی مزایا و موارد استفاده از این نوع قهوه میپردازیم.
دانههای قهوه سبز معمولاً دانههای قهوه معمولی هستند که هنوز بوی آنها برنمیآید و کاملاً خام هستند. عصارهٔ آن به عنوان یک مکمل غذایی رایج شناخته میشود، اما میتوانید دانههای کامل آن را نیز تهیه کنید و از آن برای تهیه نوشیدنی گرم استفاده کنید.
باید به یاد داشت که طعم ملایم قهوه سبز کاملاً با طعم قهوهای که عادت دارید، متفاوت است. گفته میشود طعم آن بیشتر به چای شبیه است تا به قهوه. اگرچه منشا هر دو قهوه یکی است، اما ویژگیهای شیمیایی آنها متفاوتند. قهوه سبز منبعی غنی از اسیدهای کلروژنیک است، که ترکیباتی با اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی دارند و برای سلامتی فواید زیادی دارند. قهوهای که تفت داده شده است، حاوی مقادیر کمی اسید کلروژنیک است که بیشتر آن در طول فرآیند رست کردن از بین رفته است.
خواص اساسی قهوه سبز برای سلامتی شامل موارد زیر است:
– کمک به کاهش وزن و لاغری
– کنترل اختلالات در جذب قند در بدن که منجر به کاهش وزن میشود
– تأثیر مفید برای کنترل دیابت
– پاکسازی کبد چرب
– حفظ سلامت پوست و مو
تاثیر قهوه سبز بر لاغری: آیا قهوه سبز معجزه میکند؟
در سال ۲۰۱۲، دکتر اوز، پزشک و مجری مشهور آمریکایی، عصاره قهوه سبز را به عنوان مکملی که میتواند به کاهش وزن کمک کند، معرفی کرد. اما از آن زمان به بعد، بسیاری از متخصصان بهداشت این ادعا را رد کردند و تصور کردند که قهوه سبز تاثیر چندانی در کاهش وزن ندارد.
با این حال، عصاره قهوه سبز هنوز هم یکی از مکملهای محبوب برای کاهش وزن در بازار است. چندین مطالعه آزمایشگاهی روی موشها نشان داد که این عصاره میتواند وزن کل بدن و تجمع چربی را به طور معناداری کاهش دهد. اما تاکنون، مطالعات انجام شده بر روی انسانها به نتایج قطعی نرسیدهاند. بیشتر تحقیقات انجام شده در این زمینه، نتایج قاطعی ارائه ندادهاند و به نظر میرسد که نیاز به مطالعات بیشتر و با طراحی بهتر در این زمینه وجود دارد.
نقش قهوه سبز در پیشگیری از بیماری های مزمن
به نظر میرسد که قهوه سبز، علاوه بر کاهش وزن، فواید دیگری نیز دارد. اسیدهای کلروژنیک موجود در آن ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت و بیماریهای قلبی کمک کند.
در یک مطالعه هشت هفتهای، ۵۰ نفر مبتلا به سندرم متابولیک (که شامل مجموعهای از اختلالات مانند فشار خون بالا، قند خون بالا، چربی دور کمر بالا و سطوح غیرطبیعی کلسترول یا تریگلیسرید است که خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی را افزایش میدهد)، ۴۰۰ میلیگرم عصاره دانه قهوه سبز بدون کافئین را دو بار در روز مصرف کردند. افرادی که این عصاره را مصرف کردند، نسبت به گروه کنترل، بهبود قابل توجهی در قند خون ناشتا، فشار خون و کاهش چربی دور کمر داشتند. این نتایج، اگرچه امیدوارکننده است، اما نیازمند مطالعات گستردهتری میباشد.
آیا چای سبز برای همه مفید است؟ بررسی عوارض جانبی
تا حد زیادی، قهوه سبز بدون خطر است، اما ممکن است باعث بروز عوارضی شود.
کافئین بیش از حد
قهوه سبز همچنین مانند قهوه سیاه، ویژگیهایی از جمله حاوی کافئین دارد. مصرف متعارف کافئین برای اکثر افراد احتمالاً بی خطر است، اما مصرف زیاد آن میتواند منجر به عوارضی مانند اضطراب، اختلالات خواب و افزایش فشار خون شود.
بسته به نوع و روش آمادهسازی، یک فنجان قهوه سیاه یا سبز تقریباً ۱۰۰ میلیگرم کافئین دارد. به دلیل اینکه در طول فرآیند برشتهکردن ممکن است کمی کافئین از بین برود، قهوه خام باید حاوی کافئین بیشتری باشد؛ اما این تفاوت احتمالاً بسیار کم است. کپسولهای مکمل قهوه سبز معمولاً حاوی ۲۰ تا ۵۰ میلیگرم کافئین هستند و برخی از آنها در طول فرآوری، کافئین خود را از دست میدهند.
بهرحال، برای جلوگیری از عوارض ناشی از مصرف کافئین، مناسب است میزان مصرف خود را تعدیل کنید. عوارض جانبی معمول کافئین شامل ناراحتی معده، افزایش ضربان قلب، تکرار ادرار، مشکلات خواب، خارش، استرس و اضطراب میشوند.
عوامل مخرب سلامت استخوان ها
نتایج یک مطالعه دوماهه بر روی حیوانات نشان داد که موشهایی که به طور روزانه دوزهایی از عصاره قهوه سبز مصرف میکردند، کاهش قابل توجهی در میزان کلسیم در بافت استخوانی خود را تجربه کردند. این نتایج نشان میدهند که مصرف طولانیمدت مکملهای قهوه سبز ممکن است به سلامتی استخوان آسیب برساند. اما باید توجه داشت که نیاز به انجام تحقیقات بیشتر در انسانها همچنان وجود دارد.
میزان مصرف قهوه سبز برای سلامتی
مقدار مناسب مصرف قهوه سبز هنوز به طور دقیق مشخص نشده است، اما یک مطالعه حداقل نشان داده است که مصرف حداکثر ۴۰۰ میلیگرم عصاره آن دو بار در روز، با اثر منفی همراه نمیشود. برای اطمینان از میزان مناسب مصرف، پیشنهاد میشود با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
نحوه مصرف قهوه سبز
بهتر است از جایگزینی پودر قهوه سبز آماده و فوری با تهیه آن در منزل خود پیروی کنید. برای آمادهسازی این قهوه، به یک فنجان، یک قوری و یک قابلمه احتیاج دارید. شبیه به قهوه معمولی، میتوانید از هم پودر و هم دانههای قهوه استفاده کنید.
در صورتی که میخواهید از دانههای قهوه استفاده کنید، ابتدا آنها را با آب بشویید. نسبت آب به قهوه باید سه به یک باشد، بنابراین سه فنجان آب و یک فنجان دانه قهوه را در قابلمه بریزید.
ابتدا شعله را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید، سپس شعله را کم کنید و صبر کنید تا مخلوط به آرامی بجوشد و بر روی حرارت ملایم قرار بگیرد، این کار به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه زمان میبرد. مرتب آب و قهوه را هم بزنید تا دانههای قهوه به خوبی با آب ترکیب شوند. پس از گذشت ۱۵ دقیقه، محلول آماده را از یک صافی رد کرده و به مدت کوتاهی خنک شود. سپس میتوانید به آن اضافهای مثل عسل یا دارچین دهید و لذت ببرید.
سخن پایانی
عصاره قهوه سبز به عنوان یک مکمل محبوب و رایج برای کاهش وزن شناخته میشود و ممکن است به حفظ سطح سلامت قند خون و فشار خون کمک کند.
اگرچه تحقیقات در ارتباط با اثربخشی آن محدود و کمتری هستند، اما گزارشهای کمی از عوارض جانبی آن وجود دارد. باید توجه داشت که وجود کافئین در آن ممکن است مشکلاتی را برای برخی افراد ایجاد کند. بنابراین، پیش از اضافه کردن قهوه سبز به رژیم غذایی خود، بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که برای شما ایمن است.
نظرات کاربران