غذاهایی که در هواپیماها ارائه میشوند، با طعمهای خاص و متفاوتی همراه هستند. افرادی که تاکنون این غذاها را امتحان کردهاند، تفاوت در طعم آنها را تجربه کردهاند. این تفاوتها به دلایل گوناگونی بستگی دارند.
وقتی به ارتفاع ۴۰,۰۰۰ پایی از سطح زمین میرسید، طعم آبمیوه و دیگر مواد غذایی کاملاً متفاوت میشود. حتی آبمیوه که مصرف میکردید، با طعمی متفاوت مواجه میشود؛ این تفاوت در طعم نه تنها به آبمیوه خود محدود نبوده، بلکه به همه مواد غذایی اعم از غذاهای بستهبندیشده نیز شامل میشود. وقتی این مواد را در هواپیما میخورید، متوجه میشوید که طعمشان کمی متفاوت است و دلیل علمی برای این امر وجود دارد.
غذاهای بستهبندیشدهی صنعتی که در برنامهی غذایی هواپیماها استفاده میشوند، از نظر کیفیت کاملاً قابل قبول هستند. این مواد معمولاً منجمد، خشک و بستهبندی شدهاند که ممکن است باعث تغییر طعم غذا شوند. اما باید توجه داشت که سرآشپزان هواپیما برای اطمینان از سیری کردن مسافران و ارضای سلیقهی آنها از غذا، تدابیر لازم را اتخاذ کردهاند و پیشرفتهای قابل توجهی هم در این زمینه داشتهاند.
رطوبت داخل کابین هواپیما، در واقع از رطوبت برخی از بیابانها کمتر است. در بعضی موارد، رطوبت آن میتواند به کمتر از ۱۲ درصد هم برسد. در چنین شرایطی، حس چشایی و بویایی شما تغییر میکند و قادر به درست تشخیص طعمها نیستید. واقعیت این است که هنگام ورود به هواپیما، رایحهها در حس بویایی شما تغییر میکنند؛ اما با افزایش ارتفاع پرواز، این تغییرات کاهش مییابد. غذاهای شیرین و شور بیشتر از سایر طعمها تحت تأثیر قرار میگیرند.
بر اساس تحقیقات منتشر شده توسط موسسهی فرانهوفر، جو کابین هواپیما میتواند تا ۳۰ درصد از توانایی شما در تشخیص این طعمها را کاهش دهد؛ بهطور مانند اینکه پرزهای چشایی شما محدود شوند. اما خبر خوب این است که تمامی طعمهای خوشمزه دیگر (مانند تند، تلخ، و شور) تا اواسط پرواز، طعم خود را حفظ میکنند. بنابراین، اگر به دنبال جبران از دست رفتن طعمها هستید، باید به غذا نمک بیشتری اضافه کنید، که این دقیقاً کاری است که شرکتهای هواپیمایی انجام میدهند.
طعم مایعات در هواپیما نسبت به مکانهای دیگر متفاوت است، حتی اگر همان شربت یا آبمیوه را در دو شرایط جوی مختلف بچشید. در محیطهای مختلف، مایعات تغییراتی در حجم خود ایجاد میکنند، به طوری که منبسط یا منقبض میشوند.
احتمالاً فشار کم و رطوبت تنها عواملی نیستند که بر طعم غذا تأثیر میگذارند. یک گزارش از یکی از خبرگزاریهای معتبر نشان میدهد که در مکانهای شلوغ و پرسر و صدا، احساس طعم شوری و شیرینی غذا کمتر است نسبت به مکانهای ساکت و آرام. به نظر میرسد ترکیب طعمهای خوشمزه، که شامل پنج طعم جادویی است و به واژه «خوشمزه» معنی دیگری اضافه میکند، در مکانهای شلوغ بیشتر به نمایش درآمده است.
در واقع، بسیاری از سرآشپزان هواپیماها از این ترکیب برای پخت غذاهای خوشمزه استفاده میکنند؛ زیرا در غیر این صورت، غذاهایی که ارائه میدهند، ممکن است با سلیقه مسافران همخوانی نداشته و مورد پسند نباشد. نکتهی دیگری که باید به آن توجه کرد این است که بعضی از چاشنیها مانند هل، ادویهکاری و علف لیمو در ارتفاعات بالا بیشتر احساس میشوند.
اگر این مطلب برایتان جذاب بود با رژیمهای غذایی وگان و گیاهخواری در معرض خطر نیز همراه ما باشید.
نظرات کاربران