انجمن فینتک اعتباردهی مجدد به تصمیم تعلیق مجوز شرکت «ازکیوام» توسط بیمه مرکزی را به عنوان ضربهای شدید بر پیکرهای شناخته است که بیوقفه در تحقق اهداف خود، یعنی ایجاد نوآوری و رونق در اقتصاد دیجیتال کشور، تلاش میکند.
انجمن فینتک ایران، در پی تعلیق مجوز و توقف فعالیت شرکت استارتاپی «ازکیوام» بهدستور بیمه مرکزی، اقدامات این نهاد را نقض و در بیانیهای که منتشر کرده است، مخالفت خود را با این تصمیم اعلام کرده است.
در دنیای امروز، اکوسیستم استارتآپی کشور با مشکلاتی روبرو است و اخبار مختلفی درباره آن منتشر میشود که بار دیگر نشان از هدفگیری به بازیگران نوآور اقتصاد دیجیتال دارد. این اتفاق در حالی رخ میدهد که اقتصاد دیجیتال، طبق آخرین آمارها، بیش از ١۵ درصد از تولید ناخالص جهان را به خود اختصاص داده است. امروزه، مسئلهای به نام «تعلیق مجوز ازکی» در رسانهها مطرح شده است که باعث زحمتهای بسیاری برای بازیگران فعال در اقتصاد دیجیتال شده و سبب زد و بند این نوع اقتصادی میشود که بیوقفه در تلاش برای نوآوری و رونق در اقتصاد دیجیتال کشور بودهاند.
در بیانیه خود، انجمن فینتک تصمیمات اخیر را به عنوان “مانعی بزرگ و بحرانزا بر سر راه توسعهی بخش خصوصی” مشخص کرده است و همچنین آمده است: “اکنون، نیاز به عقلانیت و دوراندیشی با حساسیت بیشتری در تصمیمات نهادهای مسئول مدنظر قرار داده شده است.”
این انجمن در بیانیهی خود به پیامدهای منفی این دست تصمیمات نیز اشاره کرده است:
این اقدامات، باعث ناامیدی کامل دانشبنیان شرکتها نمیشود. در واقع، چنین تصمیمات سلبی، همچنان باعث مهاجرت برای کسبوکارها میشود و این موج مهاجرتی که همواره پس از انتخابات منفی چنینی برای کسبوکارها به وقوع میپیوندد، در حال ظهور است. این مهاجرت به سمت جاهای دیگر، به عنوان یک فرصت برای انتقال بخشی از دانش و تجربهای که میتواند زمینهساز توسعهی نوآوری باشد، بهسوی مهاجرت نخبگان سوق داده میشود.
در ادامه این بیانیه، انجمن فینتک ایران اعلام میکند که مخالفت خود را با “مانعگذاری بر سر راه توسعهی اقتصاد دیجیتال و معطلکنندگی در مسیر ناهموار فعالیت استارتآپها” اعلام مینماید.
تعلیق مجوز فعالیت شرکت “ازکی” و اطلاعرسانی این موضوع از طریق رسانهها، رویهای غیرمعمول است و منجر به از دست رفتن اعتماد اجتماعی و آسیب جدی به بدنهی دانشبنیان و نوآور اقتصاد، همچنین باعث ناامیدی نیروی کار متخصص نمیشود.
نظرات کاربران