درمان فوری سینوزیت، یکی از بیماریهای نسبتاً متداول است که افراد بسیاری به دلیل عدم آگاهی از آن، با آن مواجه شده و در نتیجه ممکن است به دردهای مزمن منجر شوند. از این رو، مناسب است حتی اگر به سینوزیت مبتلا نیستید، با عوامل موجب ابتلا به این بیماری آشنا شوید و نشانههای آن را تشخیص دهید.
در این مطلب از سیمدخت به شما میگوییم سینوزیت چیست و روشهای درمان خانگی سینوزیت و سردرد کدام هستند؛ پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
درمان خانگی سینوزیت و سردرد
چندین روش در خانه برای درمان سینوزیت و سردرد وجود دارد. این روشها نه تنها به کاهش درد کمک میکنند، بلکه با کاهش التهاب سینوسها به خروج مایع مخاطی هم کمک میکنند. یکی از روشهای درمان خانگی سینوزیت استفاده از بخور است. در اثر سینوزیت، ممکن است کانالهای بین سینوسها و حتی بینی خشک شوند؛ بنابراین استفاده از بخور برای حفظ رطوبت در این مناطق مفید است.
میتوانید بخور گرم را چهار بار در روز استفاده کنید. یک روش دیگر درمان سینوزیت در خانه و سردرد، استفاده از دوش آب گرم یا نگه داشتن سر بالای یک کاسه آب گرم است. ایستادن زیر جریان آب گرم یا نگه داشتن سر بالای کاسه آب گرم در حالی که سرتان را با یک حوله پوشاندهاید و تنفس آرام از طریق دهان، به بهبود گرفتگی بینی و سینوسها کمک میکند.
برای افرادی که از سینوزیت رنج میبرند و با تهوع مواجه هستند، پیشنهاد میشود بهجای استفاده از بخور گرم، بخور سرد را امتحان کنند. همچنین اگر آلرژی دارند و تنگی نفس دارند و از بخور گرم استفاده کردن دشوار است، بخور سرد را امتحان کنند. در زمان التهاب سینوسها و سینوزیت، مصرف بیشتر آب مفید است و از دود سیگار و قلیان خودداری کنند. همچنین مصرف اسپریها و مواد شوینده ممکن است التهاب سینوسها را تشدید کند.
در هنگام ابتلا به سینوزیت، استفاده از محلول نمکی برای شستشوی بینی خود توصیه میشود. برای این کار، محلول نمکی را در یک حفره بینی وارد کنید و سر خود را طوری خم کنید تا از حفره دیگر محلول خارج شود. همچنین دستگاههایی نیز وجود دارند که به شما در شستشوی سینوسها کمک میکنند.
سینوزیت چیست ؟
سینوزها، حفراتی در جلوی استخوان جمجمه قرار دارند و از آنها به عنوان سینوسها یاد میشود. این حفرات توسط کانالهایی به بینی متصل شدهاند و مواد مخاطی از طریق بینی به پشت حلق و سپس به مری وارد میشوند. در داخل این سینوسها مژکهایی وجود دارند که به تخلیه مایع مخاطی در کانالهای سینوسی کمک میکنند. با این حال، به دلیل عواملی مانند عفونت، آلرژی یا تحریک از طریق مواد شیمیایی یا ذرات ریز، ممکن است بافت مخاطی در این حفرهها التهاب یابد و تخلیه به خوبی انجام نشود؛ که در نتیجه، بیماری سینوزیت به وجود میآید. سینوزیت، دارای علائم و انواع مختلفی است. انواع سینوزیت به شکلهای مختلفی تقسیم میشوند، از جمله سینوزیت حاد عفونی، سینوزیت نیمه حاد عفونی، سینوزیت مزمن عفونی و همچنین سینوزیت غیرعفونی.
علائم و نشانههای سینوزیت چیست؟
سینوزیت، دارای گونههای مختلفی از علائم است که ممکن است در انواع مختلف این بیماری ظاهر شوند. این علائم شامل سردرد سینوسی، احساس فشار یا درد و حساسیت در ناحیه صورت و بهخصوص سینوسها، درد گوش یا دندان، ترشح تیره و بدرنگ از بینی یا در پشت حلق، احساس گرفتگی بینی، درد گلو، سرفه و حتی تورم صورت را شامل میشود.
در مواردی که سینوزیت در ناحیه پیشانی ایجاد شود، اغلب با سردرد مواجه میشویم که در منطقه جلوی سر احساس میشود و ممکن است با گرفتگی بینی همراه باشد و منجر به کاهش حس بویایی گردد. برخی افراد ممکن است علائم سینوزیت پیشانی را با علائم سرماخوردگی یا دیگر بیماریها اشتباه گیرند.
به علت سینوزیت، قدرت حافظه و تمرکز افراد ممکن است کاهش یابد و احساس خستگی در طول روز شدیدتر شود. افراد ممکن است از سنگینی در گوش یا کاهش توانایی بینایی نیز شکایت کنند. همچنین، بوی نامطبوع دهان و کاهش اشتها، بهخصوص در صبح، تجربه شدیدهاند. علائم دیگری نیز ممکن است شامل خشکی و تلخی دهان و همراهی سینوزیت با حالت تهوع باشد، که این حالت تهوع معمولاً پس از بیدار شدن در صبح احساس میشود.
انواع سینوزیت
- سینوزیت حاد باکتریایی: این اصطلاح به شروع ناگهانی علائم سرماخوردگی مانند آبریزش بینی، گرفتگی بینی و درد صورت اشاره دارد که پس از 10 روز از بین نمی رود یا علائمی که به نظر بهبود می یابند اما دوباره برگشت می کنند و بدتر از علائم اولیه هستند. (به عنوان “بیماری مضاعف”). به آنتی بیوتیک ها و ضداحتقان ها پاسخ خوبی می دهد.
- سینوزیت مزمن: این اصطلاح به شرایطی اشاره دارد که با احتقان بینی، زهکشی، درد/فشار صورت و کاهش حس بویایی برای حداقل 12 هفته تعریف می شود.
- سینوزیت تحت حاد: این اصطلاح زمانی به کار می رود که علائم چهار تا دوازده هفته طول بکشد.
- سینوزیت حاد عود کننده: این اصطلاح زمانی به کار می رود که علائم چهار بار یا بیشتر در یک سال عود کرده و هر بار کمتر از دو هفته طول بکشد.
درمان قطعی سینوزیت
استفاده از داروهای شیمیایی قوی، که توسط پزشکان برای درمان سینوزیت تجویز میشوند، میتواند تاثیر مثبتی در کاهش علائم سینوزیت و تسکین فوری از درد سردرد ایجاد کند. با این حال، این داروها به تنهایی نمیتوانند به عنوان یک درمان دائمی برای سینوزیت مزمن در نظر گرفته شوند. جراحی سینوس میتواند گاهاً به تحسین علائم به مدت طولانی و بهبود قطعی از سینوزیت منجر شود، اما در بعضی موارد جراحی نیز نمیتواند درمان کاملی برای سینوزیت فراهم کند و افراد ممکن است از درمانهای خانگی یا داروهای شیمیایی قوی استفاده کنند، تا به بهبودی برسند.
جهت سینوزیت خفیف، پزشک ممکن است داروهای مسکن مانند استامینوفن را تجویز کند، همچنین داروهای ضداحتقانی محیط بینی، قطرهها یا اسپریهای کورتیکواستروئیدی و در موارد عفونی، آنتیبیوتیک نیز تجویز میشوند. این انواع داروها میتوانند به تسکین علائم کمک کنند و به بهبودی و تسکین از درد و ناراحتی در سینوزیت کمک کنند.
نظرات کاربران