مجله سیمدخت
0

بازگویی با آواهای واقعی: هوش مصنوعی در کمک به بیماران ALS

بازگویی با آواهای واقعی: هوش مصنوعی در کمک به بیماران ALS
بازدید 111

یکی از ناخوشایندترین آثار بیماری ALS این است که افراد به تدریج توانایی صحبت کردن خود را از دست می‌دهند. حالا با حضور هوش مصنوعی، این بیماران به توانایی ارتباط با صدای واقعی خودشان باز می‌پردازند.

بیماری ALS یا اسکلروز جانبی آمیوتروفیک، معروف به بیماری لوگهریگ نیز، به عنوان یکی از رایج‌ترین انواع بیماری‌های نورون حرکتی (MND) شناخته می‌شود. افراد مبتلا به این بیماری به تدریج تمام توانایی‌های خود را از دست می‌دهند و با فلج کامل مواجه می‌شوند. از دست دادن قابلیت گفتار نیز یکی از عوارض دردناک این بیماری است. شرکت رولز رویس و آزمایشگاه تحقیقاتی R2 به تازگی ابزاری را توسعه داده‌اند تا بهبودی کوچکی در شرایط این بیماران ایجاد کنند.

بازگویی با آواهای واقعی: هوش مصنوعی در کمک به بیماران ALS

با همکاری شرکت‌های بزرگ نظیر اینتل و مایکروسافت، رولز رویس به همراه انجمن بیماری‌های نورون حرکتی، ابزاری به نام Quips توسعه داده است. این ابزار از هوش مصنوعی بهره می‌برد و با استفاده از روش Voice Banking، توانایی تکلم منحصر به فرد هر شخص (پیش از ابتلا به بیماری) را یاد می‌گیرد. سپس با استفاده از این بانک صدا، قادر است صدای مصنوعی را با شباهت به صدای واقعی فرد ایجاد کند.

هرچند توسعه این ابزار هنوز در مراحل اولیه قرار دارد، انجمن MND اعلام کرده که با استفاده از Quips، بیماران به صورت تقریباً لحظه‌ای قادر به برقراری ارتباط با دیگران خواهند بود. هوش مصنوعی با گوش دادن به مکالمه فرد، می‌تواند مضمون گفتگو را درک کرده و پاسخ‌های مناسب را به بیمار پیشنهاد نماید. به این ترتیب، بیمار بدون نیاز به تایپ، قادر است به فرد مقابل پاسخ دهد.

رولز رویس اظهار داشته است که ابزار Quips قابلیت‌های پیشرفته‌ای دارد و می‌تواند لهجه و سبک بیان عبارات را به تقلید از فرد بپردازد. این ابزار همچنین به موقعیت‌های اجتماعی خاص حساس است، به عبارت دیگر، نحوه پاسخ‌دهی در محیط‌های مختلف نظیر محل کار، منزل یا کافه ممکن است متفاوت باشد. در حال حاضر، اطلاعاتی درباره زمان عرضه این ابزار در دسترس نیست.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *