تونل های گدازه ای در استرالیا
با توجه به وجود کوههای آتشفشانی فعال در استرالیا، ایجاد تونلهای منحصر به فرد از گودازههای این کوهها امکانپذیر شده است. شما میتوانید به سایت سیمدخت مراجعه کنید تا با ما درباره این تونلهای جذاب همراه شوید.
تعداد زیادی از تونلهای گدازهای در سرتاسر استرالیا طی سالها شکل گرفتهاند، اما بسیاری از این مناطق هنوز به ناشناختگی غلبه دارند. پیدا کردن و عکسبرداری از این مناطق چالشهای خاصی دارد؛ به ویژه در دشتهای گسترده کوئینزلند شمالی استرالیا که پارک ملی آتشفشانی اوندارا در آن واقع شده است. در این منطقه، برخی از بلندترین و بزرگترین تونلهای گدازهای را مشاهده میکنید.
تونل های گدازه ای در استرالیا
لولههای گدازهای اوندارا در اثر یک رویداد فورانی عظیم که حدود 190 هزار سال پیش اتفاق افتاد، شکل گرفتند. این فوران عظیم باعث جریان گدازهها به سمت شمال به طول 90 کیلومتر و به سمت شمال غرب به طول بیش از 160 کیلومتر شد. استرالیا به عنوان یکی از بزرگترین و پهناترین کشورها در جهان شناخته میشود و منطقهای نسبتاً هموار دارد.
در این حادثه آتشین، تخمین زده میشود که حجم تا 23 میلیارد لیتر مکعب گدازه از آتشفشان اوندارا جریان پیدا کرده است. در زمان جریان گدازهها، لایههای بیرونی به سرعت سرد شده و یک پوسته را تشکیل میدهند، در حالی که مواد مذاب از داخل به بیرون جریان دارند و تونلهای توخالی با عنوان “آلبوم” شکل میگیرند.
سقف برخی از این تونلها از هم فرو میروند و این امکان را به گیاهان فراهم میکند تا در داخل فضای مرطوب رشد کرده و این منطقه را به پناهگاهی برای حیات وحش تبدیل کنند. این تونلهای گدازهای دارای سطوح بالایی از کربن دیاکسید هستند، تا حدود شش درصد یا 200 برابر سطح معمول، که این ویژگی باعث میشود که تنها حیوانات خاصی قادر به زنده ماندن در آن باشند.
نظرات کاربران