با توجه به افزایش نرخ بدافزار در نرمافزارهایی که از منابع غیررسمی دانلود میشوند، تمرکز شرکت تولید کننده اندروید بر روی این اپلیکیشنها به نظر معقول میرسد. گزارشی که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد نشان میدهد که در حالی که تنها ۰.۰۴ درصد از برنامههای دانلود شده از گوگلپلی به عنوان برنامههای احتمالاً آسیبرسان در نظر گرفته میشدند، این نرخ برای برنامههای نصب شده از منابع مختلف به ۰.۹۲ درصد افزایش یافت؛ به عبارت دیگر، بیش از ۲۰ برابر. هرچند که گوگلپلی قوانین بسیار سفتوسختی ندارد، اما ترکیب این قوانین با نظرات و بررسیهای کاربران میتواند از دنیای پر از آشوب اینترنت بهترین ممکن را به ارمغان بیاورد.
ویژگی اسکن بلادرنگ گوگلپلی پروتکت اولین بار در هند به عنوان یکی از منابع اصلی بدافزارها در سالهای اخیر آزمایش شده است؛ با این حال، گوگل اعلام کرده است که کاربران در مناطق دیگر نیز در ماههای آتی به این ویژگی دسترسی پیدا خواهند کرد.
گوگل اخیراً گوشیهای پیکسل ۸ و پیکسل ۸ پرو را با اندروید ۱۴ و تمرکز بیشتر بر روی امنیت عرضه کرده است. پیکسل ۸ پرو در حال حاضر تحت بررسی کارشناسان سیمدخت قرار دارد و نتیجه آن منتظر بررسیهای آنهاست.
پالسهای اتوثانیه
تنظیم مجدد الکترونها در اتمها و مولکولها فرآیندهای متعددی را در زمینه فیزیک رهبری میکند و در واقع، اساس هر بخش از علم شیمی میباشد. به همین دلیل، پژوهشگران برای درک چگونگی حرکت الکترونها و بازآرایی آنها تلاشهای فراوانی کردهاند.
با این حال، الکترونها معمولاً در فرایندهای شیمیایی و فیزیکی با سرعت بسیار زیادی حرکت میکنند و این خاصیت باعث میشود که مطالعه آنها دشوار باشد. دانشمندان برای بررسی این فرآیندها از طیفسنجی استفاده میکنند که یک روش برای بررسی چگونگی جذب یا انتشار نور به وسیله ماده است. آنها برای پیگیری حرکت الکترونها به صورت فوری به یک پالس نوری نیاز دارند که کوتاهتر از زمان لازم برای بازآرایی الکترونها باشد.
برای درک بهتر، تصور کنید یک دوربین دارید که تنها قادر به ثبت نوردهیهای طولانیتر مثل یک ثانیه است. اشیایی که در حال حرکت به سمت دوربین هستند، مانند یک شخصی که دارد دویدن یا یک پرنده که در آسمان پرواز میکند، در این تصاویر تار و ناواضح به نظر میرسند و دیدن اینکه دقیقاً چه اتفاقی میافتد، دشوار است.
حالا تصور کنید از یک دوربین با نوردهی ۱ میلیثانیهای استفاده میکنید. در این حالت، حرکتهایی که قبلاً تار شدهاند، با وضوح و دقت بسیار بیشتری قابل مشاهده هستند. استفاده از مقیاس اتوثانیه بهجای فمتوثانیه هم به همین ترتیب میتواند رفتار الکترونها را به خوبی نشان دهد.
پژوهش اتوثانیه
پرسش مطرح میشود که پالسهای اتوثانیهای چه نقشی در پژوهشها ایفا میکنند؟ در واقع، این پالسها یک نگاه تازه به فرایند شکستن پیوندهای شیمیایی، یک رویداد بنیادی در طبیعت که در آن الکترونهای مشترک بین دو اتم به اتمهای غیرمتصل تبدیل میشوند، میانجامند. در این فرآیند، الکترونهایی که پیشتر مشترک بودند، به سرعت تغییر میکنند و پالسهای اتوثانیهای به پژوهشگران این امکان را میدهند که به طور فوری پیوندهای شیمیایی را مورد بررسی قرار دهند.
این توانایی در تولید پالسهای اتوثانیهای، که به پژوهشگران دریافت جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۳ را فراهم کرد، برای نخستین بار در اوایل دههی ۲۰۰۰ ممکن شد و از آن زمان این فناوری به سرعت در تحقیقات پیشرو حضور پیدا کرده است.
طیفسنجی اتوثانیهای با ارائه تصاویر فوری از اتمها و مولکولها، در درک رفتار الکترونهای موجود در مولکولهای منفرد، مانند چگونگی انتقال بار الکترون و نحوهی شکستن پیوندهای شیمیایی بین اتمها به محققان کمک فراوانی کرده است.
این فناوری اتوثانیه به مقیاس بزرگتر هم برای بررسی رفتار الکترونها در آب مایع و انتقال الکترون در نیمهرساناهای حالت جامد مورد استفاده قرار میگیرد. با بهبود توانایی پژوهشگران در تولید پالسهای نوری اتوثانیهای، میتوان به درک عمیقتری از ذرات بنیادین تشکیلدهنده ماده دست یافت.
نظرات کاربران