۶ کودک در یک گورستان در کشور پرو به حالت مومیایی کشف شدند. به باور باستانشناسان، این ۶ کودک حدود ۱۲۰۰ سال پیش به همراه یک نجیبزاده برای همراهی در دنیای پس از مرگ قربانی شدند. این اسکلتهای کوچک که در پارچههایی پیچیده شده بودند، در ماه نوامبر در یک منطقه حفاری در “کاخامارکیا” در شرق لیما، پایتخت پرو، کشف شدند.
به گزارش دیلی میل، احتمالاً مردی با سمتهای سیاسی برجسته و سن حدود ۳۵ تا ۴۰ سال، در این گورستان دفن شده بود. در این مکان، استخوانهای ۷ فرد بالغ که مومیایی نشده بودند نیز کشف شده است. این نجیبزاده، در وضعیتی شبیه به جنین و با دستانش روی صورت پوشیده، پیدا شده است.
باستانشناسان اظهار میکنند که احتمالاً این کودکان، فرزندان این مرد بودهاند که توسط ساکنان دوران پیشا-اینکاییِ نواحی «آند»، احتمالاً تمدن «واری»، قربانی شدهاند.
پیتر فان دالن، باستانشناس مسئول حفاری در این منطقه باستانی، اظهار میکند: «ما فکر میکنیم که برخی از این افراد، از جمله کودکان، همسران، و خدمتکاران نزدیک این فرد، طی مراسمی قربانی شدهاند تا روح این مرد را در سفرش به سوی جهان مردگان همراهی کنند.»
در ادیان باستانی منطقه، که پیش از امپراتوریهای آزتک، مایا و اینکا وجود داشتهاند، اعتقاد بود که بزرگسالان و کودکان میتوانند برای همراهی متوفی در دنیای مردگان قربانی شوند. آنان این کار را راهی برای خشنود کردن خدایان خشمگین و همچنین مرعوب کردن دشمنان میدانستند.
فان دالن اظهار میکند: “برای این مردم، مرگ پایان راه نبوده و تنها گذرگاهی به جهان موازی بوده که مردگان در آن زندگی میکردهاند. آنان باور داشتند که ارواح مردگان به محافظان زندهگان تبدیل شدهاند.”
یومیرا هوآمان، یکی از باستانشناسان این گروه، اعلام میکند که حالا کارشناسان امیدوارند بتوانند به دلیل انجام این قربانیها در فرهنگ پیشا-اینکایی پی ببرند و فهم بهتری از آنها داشته باشند.
او توضیح میدهد: «چه اتفاقی اینجا رخ داده است؟ چرا این تعداد زیادی از کودکان قربانی شدهاند؟ تحقیقات تخصصی بیشتر بر روی DNA، استرانسیوم و نیتروژن میتواند به ما کمک کند تا بهتر این مسائل را درک کنیم.»
قبری که در آن بقایای این فرد نجیبزاده کشف شده، ابعادی به اندازه ۳ متر طول و ۱.۴ متر عمق دارد. تیم باستانشناسان همچنین بقایای حیواناتی شبیه به لاما و ظروف سفالی را در این قبر کشف کردهاند. به نظر میرسد قربانیکردن کودکان، یک رویداد رایج در فرهنگهای باستانی پرو بوده است، از جمله فرهنگهایی مانند سیکان پیشا-اینکایی یا فرهنگ لامبایکه، و همچنین در فرهنگ خود اینکاها.
نظرات کاربران