در زمینه هوش مصنوعی، چین به عنوان یکی از رقبای اصلی آمریکا تلقی میشود و تاکنون تعداد زیادی مدل زبانی بزرگ را منتشر کرده است.
رابین لی، مدیرعامل شرکت بایدو، که یکی از غولهای صنعت موتورهای جستوجو در چین است، در یک کنفرانس مطبوعاتی اخیر اعلام کرد که بیش از ۷۰ مدل زبانی بزرگ (LLM) در چین منتشر شدهاند. ادعای او نشان میدهد که این مدلهای زبانی دارای بیش از یک میلیارد پارامتر هستند. مدلهای زبانی بزرگ به منظور ایجاد خدمات هوش مصنوعی مانند ChatGPT استفاده میشوند.
به گزارش رویترز، شرکت بایدو همراه با چند شرکت دیگر در چین، چتباتهای هوش مصنوعی را به کاربران عرضه کرده است. این چتباتهای چینی ماهها قبل از این منتشر شده بودند، اما شرکتها تا زمانی که مجوز امنیتی را دریافت نکرده بودند، اجازه انتشار آنها را نداشتند.
علاوه بر بایدو، شرکتهای دیگری همچون SenseTime (فعال در حوزه تشخیص چهره)، Baichuan Intelligent Technology، Zhipu AI و MiniMax نیز چتباتهای هوش مصنوعی توسعه دادهاند.
رابین لی اعلام کرده است که جدیدترین نسخه از چتبات بایدو به نام Ernie 3.5، سؤالات را دو برابر سریعتر از نسخه قبلی پردازش میکند و بهرهوری آن نیز ۵۰ درصد افزایش یافته است. او تصریح میکند که بایدو بهزودی نسخهی جدیدتری از Ernie را در دسترس کاربران قرار خواهد داد. چتبات بایدو پس از انتشار به سریع به فهرست برترین اپلیکیشنهای اپ استور در چین رسید.
در ماههای اخیر، شرکتها و استارتاپهای آمریکایی هوش مصنوعی را به بسیاری از خدمات و محصولات خود اضافه کردهاند تا محبوبیت خود را افزایش دهند. از سوی دیگر، چین تصمیم دارد به هیچ قیمتی در رقابت هوش مصنوعی بازنده نشود.
هوش مصنوعی تنها یکی از زمینههایی است که چین و آمریکا را به رقیب مستقیم یکدیگر تبدیل کرده است. این دو کشور از چند سال پیش به جنگ تراشهها نیز پرداختهاند. آمریکا با اجرای تحریمهای سخت تلاش میکند تا توانایی چین در زمینه هوش مصنوعی و تولید پردازنده را محدود کند. در مورد جدیدترین تحریمها، اعلام شده که صادرات پردازندههای هوش مصنوعی از طرف انویدیا به چین محدودتر شده است.
نظرات کاربران