با یک روز تاخیر، اسپیسایکس موفق به پرتاب خدمه ماموریت کرو ۷، شامل یاسمین مقبلی و سه فضانورد دیگر، به ایستگاه فضایی بینالمللی شد. در بهروزرسانی اخیر (۴ شهریور ساعت ۱۱:۲۰)، اعلام شد که اسپیسایکس با موفقیت خدمه ماموریت کرو ۷ را با اعضای آن از جمله یاسمین مقبلی و سه فضانورد دیگر، با استفاده از موشک فالکون ۹ به فضا پرتاب کرد. این فضانوردان در طی بیش از ۲۴ ساعت آینده در فضا فعالیت خواهند کرد و در روز فردا، یکشنبه، حدود ساعت ۱۶:۰۹ به وقت ایران، به ایستگاه فضایی بینالمللی متصل خواهند شد.
بهروزرسانی (۳ شهریور ساعت ۱۰:۲۵): اعلامیه اخیر از مقامهای سازمان فضایی آمریکا نشان میدهد که ناسا و اسپیس ایکس پیشروی پرتاب ماموریت کرو ۷ به ایستگاه فضایی بینالمللی که قرار بود در ساعت ۱۱:۱۹ انجام شود، را به تعویق انداختهاند. این تاخیر به منظور داشتن زمان بیشتری برای تحلیل دقیقتر موقعیت آمده است. در نتیجه، ناسا و اسپیس ایکس تصمیم گرفتهاند که اقدام به پرتاب مجدد این ماموریت را در روز شنبه، ۴ شهریور ساعت ۱۰:۵۷ به وقت ایران نمایند.
خبر اصلی (۲ شهریور ساعت ۱۷:۰۰): چهار فضانورد از چهار کشور مختلف در حال آمادهسازی برای سفری طولانی به فضا هستند. ماموریت کرو ۷، که هفتمین پرواز فضایی سرنشیندار اسپیس ایکس برای ناسا بهشمار میآید، به ویژه برای ما ایرانیها اهمیت زیادی دارد. پس از ۱۷ سال از سفر انوشه انصاری بهعنوان نخستین گردشگر فضانورد ایرانی، اکنون یک زن ایرانیتبار به نام یاسمین مقبلی، به عنوان یک فضانورد حرفهای آماده به سفر به فضا و ماوراجو زمین است.
برنامهریزی شده است که چهار عضو خدمه ماموریت کرو ۷ اسپیس ایکس، صبح روز جمعه در ساعت ۳:۴۹ به وقت محلی (۱۱:۱۹ به وقت ایران) با استفاده از کپسول دراگون به راه بیافتند و با موشک فالکون ۹ از مرکز فضایی کندی ناسا به ایستگاه فضایی بینالمللی سفر کنند. اما زمان پرتاب ممکن است به دلیل شرایط آبوهوایی یا مشکلات فنی تغییر کند. کاربران زومیت میتوانند یک ساعت پیش از زمان پرتاب، پخش زنده این رویداد را از این صفحه تماشا کنند.
فضاپیمای دراگون که فضانوردان ماموریت کرو ۷ را به همراه دارد، به نام اندورنس، صبح روز شنبه در ساعت ۹:۳۲ به وقت ایران به ایستگاه فضایی بینالمللی وصل خواهد شد. به همین ترتیب، تیم چهار نفرهٔ فضانوردان ماموریت کرو ۶ که از ماه مارس در ایستگاه فضایی مشغول به کار بودهاند، بعد از انتقال وظایف به خدمهٔ ماموریت کرو ۷، آماده به بازگشت به زمین میشوند.
خدمه ماموریت کرو ۷
یاسمین مقبلی به عنوان فضانورد ناسا و فرمانده در ماموریت کرو ۷ حضور خواهد داشت. به اضافهٔ او، آندریاس موگنسن، فضانورد دانمارکی از آژانس فضایی اروپا (ایسا)، ساتوشی فوروکاوا، فضانورد سازمان اکتشافات هوافضای ژاپن (جاکسا)، و کنستانتین بوریسوف، کیهاننورد سازمان فضایی روسیه (روسکاسموس) سایر اعضای خدمه ۷ کرو را تشکیل میدهند.
ماموریت کرو ۷، اولین سفر یاسمین مقبلی به فضا پس از انتخاب او به عنوان فضانورد در سال ۲۰۱۷ است. او پس از انتخاب بهعنوان فضانورد در سال ۲۰۱۷، حالا با ماموریت کرو ۷ به فضا سفر میکند.
این سفر بهعنوان فرمانده ماموریت کرو ۷ برای مقبلی مهم است. او در سال ۱۹۸۳ در شهر باد نائوهایم در آلمان غربی به دنیا آمد و بعدها به ایالات متحده مهاجرت کرد. او در آمریکا بهعنوان شهروند مشغول به تحصیل شد و مدرک لیسانس در رشته مهندسی هوافضا و فناوری اطلاعات را از موسسه فناوری ماساچوست (امآیتی) کسب کرد. سپس در مدرسه عالی نیروی دریایی به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد علوم هوافضا ادامه داد.
یاسمین مقبلی، به عنوان یک خلبان آزمایشی هلیکوپتر در نیروی دریایی ایالات متحده، تجربهای بیش از ۱۵۰ ماموریت رزمی و دو هزار ساعت پرواز با بیش از ۲۵ نوع هواگرد مختلف در سوابق خود دارد. او به علاوه، فارغالتحصیل مدرسه خلبانی نیروی دریایی ایالات متحده در مریلند است. در ماموریت کرو ۷، یاسمین مقبلی به عنوان فرمانده مسئول تمامی مراحل پرواز از پرتاب تا ورود دوباره به جو خواهد بود. همچنین، در ماموریتهای اکسپدیشن ۶۹ و ۷۰ در ایستگاه فضایی به عنوان مهندس پرواز خدمت خواهد کرد. یاسمین مقبلی فعالیتهای خود را با آیدی astrojaws@ در توییتر و اینستاگرام انجام میدهد.
آندریاس موگنسن در سال ۲۰۰۹ به عنوان فضانورد از آژانس فضایی اروپا (ایسا) انتخاب شد. پس از سفری به مدت ۱۰ روز به ایستگاه فضایی بینالمللی با فضاپیمای سایوز در سال ۲۰۱۵، عنوان اولین شهروند دانمارکی در فضا را به دست آورد. در ماموریت کرو ۷، آندریاس موگنسن به عنوان خلبان مسئول سامانهها و عملکرد فضاپیما خدمت خواهد کرد.
ساتوشی فوروکاوا از ماموریتهای اکسپدیشن ۲۸ و ۲۹ تجربه دارد و در سال ۲۰۱۱ تعداد ۱۶۵ روز حضور در فضا را تجربه کرد. با ماموریت کرو ۷، دومین سفر فضاییاش را خواهد داشت. وی از استان کاناگاوا ژاپن میآید و در سال ۱۹۹۹ به عنوان فضانورد از سازمان اکتشافات هوافضای ژاپن (جاکسا) انتخاب شد. ساتوشی فوروکاوا دارای مدرک پزشکی از دانشگاه توکیو و دکترای علوم پزشکی از همان دانشگاه است.
کرو ۷، ماموریتی است که ۴ فضانورد با ۴ ملیت مختلف در آن حضور دارند. کنستانتین بوریسوف، کیهاننورد جدید وارد، به همراه یاسمین مقبلی و دیگر اعضا این تیم را تشکیل میدهند. در ماموریتهای اکسپدیشن ۶۹ و ۷۰، بوریسوف به عنوان مهندس پرواز خدمت خواهد کرد.
اهداف ماموریت کرو ۷
در طول دوره حدود ۶ ماههٔ حضورشان در ایستگاه فضایی بینالمللی، خدمه ماموریت کرو ۷ به تحقیقات علمی جدیدی پرداخته و نتایجی کسب خواهند کرد که به آمادهسازی برای اکتشافات انسانی در فضاییهای دورتر از مدار نزدیک زمین کمک خواهند کرد. این تحقیقات شامل مواردی نظیر جمعآوری نمونههای میکروبی از محیط فضایی بیرون از ایستگاه فضایی، بررسی واکنشهای انسان به سفرهای فضایی با زمانبندیهای مختلف و ارزیابی جنبههای فیزیولوژیکی خواب فضانوردان خواهد بود. این پروژهها تنها یک بخش از ۲۰۰ آزمایش علمی و فناوری متنوعی هستند که تیم کرو ۷ در ایستگاه انجام خواهد داد.
در ادامه ماموریت، انتظار میرود که خدمه کرو ۷ شاهد ورود فضانوردان به ایستگاه از طریق کپسول آزمایشی استارلاینر بوئینگ، و همچنین پذیرای خدمه ماموریت خصوصی اکسیوم ۳ و نخستین پرواز باری با فضاپیمای دریم چیسر از شرکت سیرا اسپیس خواهند بود. همچنین، در طول دوره حضور خود در ایستگاه، سه فضانورد دیگر نیز به خدمه کرو ۷ اضافه خواهند شد، که با استفاده از فضاپیمای سایوز به ایستگاه ملحق میشوند. در پایان سال جاری، با ورود خدمه کرو ۸، چهار فضانورد ماموریت کرو ۷ آماده به بازگشت به زمین و به اتمام رساندن ماموریت خود خواهند بود.
نظرات کاربران