تحقیقات نشان میدهد که استفاده از تحلیل خون با هوش مصنوعی برای تخمین سن زیستی اعضای بدن ممکن است در پیشبینی بیماریهایی مانند آلزایمر مؤثر باشد.
در یک تحقیق جدید، پژوهشگران آمریکایی به این نتیجه رسیدهاند که افرادی که عضوهای خود را سریعتر از سایر اجزای بدن پیر میکنند، ممکن است دارای ریسک بیشتری برای توسعه بیماری در آن عضو باشند. این تحقیق از هوش مصنوعی برای بررسی سطح پروتئینهای خون انسان استفاده کرده و به تعیین سن زیستی اعضای مختلف بدن با دقت بیشتر کمک میکند. از این روش، پیشبینی ریسک بیماریهایی نظیر آلزایمر ممکن میشود.
ارتباط سن اعضای بدن و ریسک ابتلا به بیماری
براساس یافتههای این تحقیق، احتمال توسعه نارسایی قلبی در بیماران با پیری زودرس قلب، ۲۵۰ درصد بیشتر از گروه کنترل بود. همچنین، ظاهر پیری سریع مغز و عروق ممکن بود نشانگری از پیشرفت بیماری آلزایمر باشد. قدرت پیشبینی در این تحقیق از بهترین نشانگرهای زیستی مبتنی بر خون بهرهمند بود.
بیماریهای مزمنی مانند آلزایمر میتوانند دههها قبل از ظهور نشانهها در مغز آغاز شوند و درمانهای مؤثر بیشتر در مراحل ابتدایی این بیماریها امکانپذیر است. بنابراین، روشهای سادهتری که بتوانند در مراحل ابتدایی تغییرات درون بدن را تشخیص دهند، اهمیت زیادی دارند.
نتایج این پژوهش نشان میدهد که بررسی آزمایش خون با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی میتواند یک پنجره باز برای شناسایی تغییرات درون بدن ایجاد کند. مرحله بعدی این تحقیقات شامل بررسی گستردهتر بر روی ۵۰٬۰۰۰ تا ۱۰۰٬۰۰۰ نفر است تا تکرار نتایج و اثبات این موضوع که نظارت بر سلامت اعضای ظاهراً سالم میتواند راهی موثر برای شناسایی افراد با پیری زودرس باشد و حتی احتمالاً بتواند افراد را پیش از بروز بیماریها پیشگیری کند.
نظرات کاربران