دراپ شیپینگ (Dropshipping)، نوعی خردهفروشی است که در آن یک فروشگاه کالا را از انبار تامینکننده خریداری و مستقیماً برای مشتری ارسال میکند.
به طور خلاصه، دراپ شیپینگ، تزریق قطره چکانی محصولات به بازار است. اگر قصد راهاندازی کسب و کار تجارت الکترونیک خود را دارید، ممکن است به مزایای این مدل علاقهمند شوید. در این پست، ما در مورد اینکه دراپ شیپینگ چیست، مزایا و معایب آن و نکاتی برای پیادهسازی آن در مدل کسب و کار خود صحبت میکنیم.
دراپ شیپینگ (Dropshipping) چیست؟
دراپ شیپینگ (Dropshipping)، یک روش خردهفروشی و عرضه کالا است که در آن کالا مستقیماً از انبار تامینکننده و نه انبار خردهفروش برای خریدار ارسال میشود. به عبارت دیگر خردهفروش بدون داشتن انبار و سرمایه، سفارش را از خریدار گرفته و به تامینکننده یا تولیدکننده اصلی آن کالا ارجاع میدهد؛ تولیدکننده کالا نیز کالا را مستقیماً به خریدار ارسال میکند و سود خردهفروش حاصل مابهتفاوت قیمت برای خریدار و قیمتی که تولیدکننده به خردهفروش میدهد، میباشد. وظیفه خردهفروش در این نوع تجارت، تبلیغ و بازاریابی است.
کسبوکارهای دراپ شیپینگ با ذخیرهسازی و توزیع محصولاتی که میفروشند کار نمیکنند، بلکه برای انجام سفارشهای مشتری به تیمهایی از چندین انبار یا امکانات حمل و نقل متکی هستند.
در روش دراپ شیپینگ چه مراحلی وجود دارد؟
به طور معمول، از آنجایی که فروش از طریق یک شرکت حمل و نقل انجام میشود، ممکن است مراحل زیر را دنبال کند:
- یک مشتری از طریق یک فروشگاه تجارت الکترونیک سفارش خود را ثبت میکند.
- فروشگاه جزئیات سفارش را به تامینکننده دراپ شیپینگ مناسب ارسال میکند.
- عرضه کننده دراپ شیپینگ سفارش مشتری را آماده میکند.
- تامینکننده دراپ شیپینگ، کار بستهبندی و برچسب زدن را انجام میدهد تا سفارش را مستقیماً برای مشتری ارسال کند.
دراپ شیپینگ در مقابلِ خردهفروشی استاندارد
اگرچه هم موسسات دراپ شیپینگ و هم موسسات خردهفروشی استاندارد، فروش را به مشتریان ارائه میدهند؛ اما بزرگترین تفاوت آنها در موجودی کالا و روشهای حمل و نقل آنهاست. در یک مدل انجامدهی خردهفروشی استاندارد، تاجر فروشنده، معمولاً در یک انبار یا مرکز توزیع، دارای سهام خاص خود است. آنها موجودی محصولات خود را مدیریت میکنند و تمام مراحل فروش و توزیع را با مشتری، بدون اضافه کردن شخص ثالث به فرآیند، انجام میدهند.
برای راه اندازی یک شرکت دراپ شیپینگ به چه چیزهایی نیاز دارم؟
دراپ شیپینگ ممکن است یک مدل اجرایی محبوب برای کارآفرینانی باشد که تازه کسب و کار خود را شروع کردهاند. هزینههای راهاندازی ممکن است از بازاری به بازار دیگر متفاوت باشد و به تامینکنندگان شخص ثالثی که استفاده میکنید بستگی دارد. برخی از موارد موردنیاز برای شروع تجارت دراپ شیپینگ ممکن است شامل موارد زیر باشد:
تبلیغات و بازاریابی
هزینههای تبلیغات و بازاریابی برای کسبوکارهای ارسال کالا ممکن است بسته به کمپین تبلیغاتی متفاوت باشد. به عنوان یک کسب و کار تجارت الکترونیک، میتوانید تبلیغات آنلاین را با بازاریابی موتورهای جستجو، تبلیغات موبایلی، تبلیغات رسانههای اجتماعی یا تبلیغات نمایشی انتخاب کنید. همگی این موارد ممکن است تاکتیکهای اولیه راهاندازی برای کمک به رشد پایگاه مشتری شما قبل از انتقال به بهینهسازی موتور جستجوی ارگانیک (SEO) و استراتژیهای بازاریابی محتوا باشد.
سیستمها
اگر قبلاً دستگاهی دارید که از طریق آن میتوانید کسب و کار خود را اداره کنید، این مورد ممکن است برای شما هزینهای دربر نداشته باشد. با این حال، اگر تصمیم به خرید یک دستگاه جدید دارید، ممکن است قیمت آن، بسته به سازنده و ویژگیهایش متفاوت باشد. اگر میخواهید وبسایت خود را بهروزرسانی کنید یا گرافیک برندسازی ایجاد کنید، از لپتاپ، تبلت یا دستگاهی با صفحه نمایش بزرگتر استفاده کنید. همچنین ممکن است به اضافه کردن لوازم جانبی مانند مانیتور اضافی، صفحه کلید یا ماوس بیسیم یا پایه اتصال فکر کنید. قیمت لوازم جانبی اضافی ممکن است متفاوت باشد.
نام دامنه (آدرس اینترنتی که با آی پی در ارتباط است)
شما میتوانید یک نام دامنه .com را با هزینه سالانه از طریق شرکتهای مختلف برای کسب و کار خود تامین کنید. قبل از خرید نام دامنه خود، نام کسب و کار خود را نهایی کنید. ثابت نگه داشتن نام دامنه میتواند به مشتریان کمک کند تا بدانند با چه آدرسی کسب و کار شما را به صورت آنلاین پیدا کنند.
اتصال اینترنت
اگر میخواهید کسب و کار خود را از خانه یا فضای اداری خود اداره کنید، احتمالاً هزینهای ماهانه برای خدمات اینترنتی خواهید داشت. این ممکن است بسته به سرعت و ارائهدهنده شما متفاوت باشد. برای گزینههای جایگزین اینترنت، از منابع محلی با Wi-Fi رایگان مانند کتابخانهها یا کافهها استفاده کنید.
فروشگاه آنلاین
ایجاد یک فروشگاه آنلاین ممکن است شامل هزینه ماهانه برای نگهداری سایت شما از طریق یک پلتفرم تجارت الکترونیک باشد. در مورد سایتهای میزبانی تحقیق کنید تا ببینید کدام یک ویژگیهای جذابی را ارائه میدهند، مانند همگامسازی موجودی بین تامینکنندگان، انتخاب موضوع و ابزارهای نام تجاری.
سفارشات آزمایشی
اگرچه موجودی قدیمی نخواهید داشت،اما قبل از راهاندازی کسبوکار دراپ شیپینگ خود، سفارشهای آزمایشی را با تأمینکنندگان خود در نظر بگیرید. ارسال سفارش آزمایشی ممکن است متفاوت باشد. درگیر شدن در این فرآیند ممکن است به شما کمک کند تا محصولاتی را که قصد فروش آنها را دارید بررسی کنید و نحوه دریافت محموله توسط مشتری از تامینکننده را تجربه کنید.
مزایای دراپ شیپینگ
دسترسی آسان
دراپ شیپینگ، یک مدل اجرایی آسان برای صاحبان مشاغل جدید است زیرا به شما امکان تمرکز بر مواردی مانند تعامل با مشتری و بازاریابی را میدهد. مواردی مانند:
- بستهبندی و ارسال سفارشات
- رسیدگی به مرجوعی یا محموله
- مدیریت و پرداخت هزینه به یک انبار
- پیگیری موجودی برای اهداف حسابداری شما
- سفارش مستمر محصولات و مدیریت سطوح موجودی
گردش موجودی
دراپ شیپینگ به شما این امکان را میدهد که تامینکنندگان مختلف و روشهای تجاری را آزمایش کنید، تا مشخص کنید کدامیک برای شما بهترین کارایی را دارد. بدون نگه داشتن سهام سنتی و رایج، شما آزادی دارید که موجودی خود را به طور منظم تغییر دهید و محصولاتی را بفروشید که مورد تقاضا هستند. به جای اینکه مجبور به فروش موجودی انبار از محصولات موجود در انبار خود باشید.
سرمایه کمتر
شروع یک کسب و کار دراپ شیپینگ ممکن است به سرمایه اولیه کمتری نسبت به یک تجارت خرده فروشی سنتی نیاز داشته باشد. شما ملزم به خرید محصول نیستید، تا زمانی که فروش را انجام دهید و مشتری هزینه آن را پرداخت کند. این مسئله میتواند تضمین کند که شما فقط محصولاتی را میفروشید که مردم واقعاً میخواهند، نه محصولاتی که فکر میکنید ممکن است بخواهند.
هزینههای اضافی کمتر
شما میتوانید یک کسب و کار دراپ شیپینگ را با هزینههای اضافی کمی، راهاندازی کنید. ممکن است مجبور نباشید انبار یا فضای اداری را بخرید یا اجاره کنید. همچنین ممکن است هنگام راه اندازی کسب و کارتان تعداد کمی کارمند داشته باشید و دستمزدها را کاهش دهید. برای شروع، ممکن است فقط چند هزینه فنی داشته باشید. همانطور که کسب و کار شما رشد میکند، هزینههای جاری شما نیز ممکن است افزایش یابد.
موقعیت مکانی انعطافپذیر
شما میتوانید کسب و کار دراپ شیپینگ خود را از هر کجای دنیا راهاندازی کنید. چه در خانه کار کنید، چه در تعطیلات و چه در سفر، اگر به اینترنت متصل هستید، احتمالاً میتوانید کار کنید. این به شما آزادی بیشتری میدهد تا این که به یک فروشگاه حضوری، یک انبار یا یک کارخانه تولید متصل باشید.
تستهای بازاریابی
یک شرکت دراپ شیپینگ، ممکن است به شما آزادی بیشتری برای آزمایش محصولات جدید در بازار خود با ریسکهای مالی کمتر بدهد. از آنجایی که تا زمانی که اقدام به فروش نکرده باشید، محصولاتی را خریداری نمیکنید، میتوانید عرضههای پیشنهادی خود را تغییر دهید تا ببینید مشتریان شما چگونه آنها را دریافت میکنند. ممکن است تصمیم بگیرید که به فروش اقلام محبوب ادامه دهید و موارد کمتر محبوب را با تأثیر مالی کمی بر تجارت خود حذف کنید.
کسب و کار قابل ارتقاء
برخلاف مدلهای رایج و سنتی خردهفروشی، دریافت سفارشهای بیشتر، به معنای انجام کار بیشتر در دراپ شیپینگ نیست. افزایش سفارشات ممکن است زمان تولید، بستهبندی یا حمل و نقل شما را افزایش ندهد. این ممکن است به گسترش سریعتر کسبوکار شما نسبت به مدلهای دیگر کمک کند.
حیطههای خدماتی
استفاده از روش اجرایی دراپ شیپینگ ممکن است به شما امکان ارائه خدمات به مردم در مناطق بیشتری از کشور یا جهان را بدهد. در یک مدل خرده فروشی سنتی، ممکن است با مالیات یا هزینه حمل و نقل مواجه شوید، یا برای ارسال در مسافت طولانیتر، پول بیشتری بپردازید. با استفاده از چندین عرضهکننده در مناطق مختلف، ممکن است هزینههای حمل و نقل را برای خود و مشتریان خود کاهش دهید.
معایب Drop Shipping
رقابت بالا
از آنجایی که دراپ شیپینگ، یک روش بسیار قابلدسترس است، ممکن است هنگام انتخاب محصولات و تامینکنندگان با رقبای زیادی در بازار خود مواجه شوید. به دنبال بازارهای ناشناخته، ارائه یک وب سایت با کیفیت بالا و ارائه خدمات عالی به مشتریان برای کمک به افزایش وجهه عمومی شرکت خود باشید.
حاشیه سود پایین
حاشیه سود ممکن است در بازارهای بسیار رقابتی، کم باشد. نرخهای رقابت ممکن است منجر به تاکتیکهای فروش مانند کاهش قیمتها برای دستیابی به مشتریان بیشتر شود. انتخاب یک بازار غیرقابل استفاده، ممکن است به کاهش این ضرر کمک کند. انجام تحقیقات بازار برای تعیین ارزش واقعی و مفید بودن یک محصول برای مشتریان نیز ممکن است سودمند باشد.
تغییر موجودی
به عنوان یک شرکت دراپ شیپینگ، کنترل کمتری بر موجودی خود دارید، مانند این که بدانید چه مقدار از هر کالا به طور منظم در انبار دارید. این مسئله میتواند منجر به قطع ارتباط بین عرضه و تقاضا شود. برای نظارت بر سطح موجودی، اغلب با عرضهکنندگان خود تماس بگیرید. همچنین میتوانید از یک برنامه یکپارچهسازی محصول با فروشگاه تجارت الکترونیک خود، برای بهروزرسانی سطوح موجودی به طور خودکار بر اساس دادههای تامینکننده، استفاده کنید.
حمل و نقل دشوار
هرچه از عرضهکنندگان بیشتری استفاده کنید، محصولات شما قبل از رسیدن به مشتری از مکانهای بیشتری منشأ میگیرند. این ممکن است منجر به هزینههای حمل و نقل بیشتری برای شما شود. محدود کردن تعداد تأمینکنندگانی که هنگام تأسیس کسبوکار خود با آنها کار میکنید، ممکن است به شما در درک فرآیند و صرفهجویی در هزینه قبل از توسعه کمک کند.
خطاهای عرضهکننده
بدون کنترل مستقیم موجودی خود، ممکن است از کیفیت محموله هنگام رسیدن به مشتری آگاه نباشید. گاهی اوقات ممکن است اشتباه یا آسیبی رخ دهد و بازخورد مشتری را دریافت کنید. ارائه خدمات با کیفیت به مشتریان، باعث میشود تا تامینکننده شما تشویق به حفظ و بررسی شیوههای خود برای اطمینان از مطابقت با نیازهای کیفیت موردنظر شما شود. در صورت لزوم تامینکنندگان را تغییر دهید.
برندسازی محدود
به عنوان یک شرکت دراپ شیپینگ، ممکن است گزینههای کمتری برای برندسازی مواد خود داشته باشید، مانند ایجاد بستهبندی سفارشی با رنگ، درج یا آرم. اگر این عامل برای کسب و کار شما مهم است، در مورد تامینکنندگانی که با شرکتها، برای ایجاد مواد حمل و نقل سفارشی، برای محصولات خود کار میکنند، تحقیق کنید.
نکاتی برای راه اندازی کسب و کار دراپ شیپینگ
هنگام راه اندازی یک کسب و کار دراپ شیپینگ، این موارد را در نظر بگیرید:
- انتخاب محصولاتی که برای خریداران فوری جذاب باشد.
- ایجاد کانالهای رسانههای اجتماعی برای شرکت خود و بهروزرسانی آنها
- توسعه مواد اولیه برندسازی مانند تصاویر و لوگوها برای فروشگاه تجارت الکترونیک، ارتباطات ایمیلی و کانالهای رسانههای اجتماعی
- فروش محصولاتی که افراد ممکن است به صورت حضوری یا محلی به آن دسترسی نداشته باشند.
- ردیابی تمام دادهها و معیارها برای تصمیمگیری آگاهانه کسب و کار
- ردیابی کلمات کلیدی جستجو برای کمک به ساخت لیست محصولات شما
آیا دراپ شیپینگ ارزش تلاش را دارد؟
تصمیمگیری در مورد این که آیا دراپ شیپینگ ارزش تلاش برای فروشگاه یا کسب و کار بالقوه شما را دارد یا نه، یک تصمیم شخصی است. دانستن حقایق، مزایا و معایب این روش میتواند به شما کمک کند تا بفهمید آیا روش اجرایی روی مدل کسب و کار شما جواب میدهد یا خیر. از خود سؤالاتی بپرسید، مانند اینکه آیا میخواهید کسب و کار خود را تمام وقت یا به عنوان یک پروژه جانبی اداره کنید یا اینکه آیا این روش تحویل در بین مخاطبان هدف شما مطلوب است، جواب این سوالات ممکن است به شما کمک کند تا تصمیم بگیرید که آیا این روش خردهفروشی برای شما مناسب است یا نه.
نظرات کاربران