مجله سیمدخت
0

دیر غذا خوردن، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را بالا می‌برد

دیر غذا خوردن، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را بالا می‌برد
بازدید 76

یافته‌های تازه محققان نشان می‌دهد که ساعت مصرف غذا نه تنها نوع غذای ما بلکه سلامت کلی ما را نیز مستقیماً تحت تأثیر قرار می‌دهد. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که انتظار زیاد برای مصرف اولین یا آخرین وعده غذایی در روز می‌تواند اثرات منفی بر سلامت قلب و عروق داشته باشد. این تحقیق، که از داده‌های ۱۰۳٬۳۸۹ نفر بهره‌مند شده است، نشان می‌دهد که هر ساعت در زمان مصرف وعده‌های غذایی اهمیت زیادی دارد.

محققان به این نتیجه رسیده‌اند که سلامت ما نه تنها به نوع غذاهایی که مصرف می‌کنیم، بلکه به زمان مصرف آن نیز وابسته است. این ارتباط به دلیل این است که علاوه‌بر اینکه در معرض نور قرار می‌گیریم، زمان مصرف وعده‌های غذایی نیز می‌تواند ریتم شبانه‌روزی را ویران کرده و در نتیجه سلامت عمومی را تحت تأثیر قرار دهد.

براساس یک مطالعه اخیر، دیر خوردن غذا باعث کاهش سرعت کالری‌سوزی در بدن می‌شود. مطالعه گذشته نشان داد که افرادی که وعده غذایی خود را در اواخر روز می‌خورند، به طور کلی کمتر کالری سوزانده و تغییراتی در ژنتیک خود تجربه می‌کنند که باعث افزایش ذخیره لیپید و افزایش چربی می‌شود.

مطالعه دیگری نیز نشان داد که افراد مبتلا به دیابت که تا ساعت ۸ بعدازظهر غذا می‌خورند، وزن کمتری نسبت به افرادی که از رژیم غذایی معمولی با کالری محدود استفاده می‌کنند، از دست دادند. همچنین، یک مطالعه روی موش‌ها نشان داد که وعده‌گیری در زمانی که موش‌ها فعالیت بیشتری داشتند، باعث افزایش ۳۵ درصدی در طول عمر آن‌ها شد.

در حال حاضر، یک گروه از دانشمندان از ادارات مختلف در اروپا، اطلاعات به دست آمده از مطالعه NutriNet-Santé را مورد بررسی قرار داده‌اند. این پروژه در سال ۲۰۰۹ به منظور بررسی ارتباط بین تغذیه و سلامت در بین بیش از ۱۷۵ هزار شرکت‌کننده در فرانسه آغاز شد. پس از غربال‌کردن داده‌ها و تنظیم فاکتورهایی از قبیل سن و سبک زندگی که با عوامل خطر قلبی و عروقی مرتبط است، دانشمندان موفق شدند ۱۰۳٬۳۸۹ نفر را جهت استفاده در تجزیه و تحلیل خود شناسایی کنند.

نتایج بررسی‌های دانشمندان نشان داد که با هر ساعت تأخیر در صرف صبحانه، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی به اندازه ۶ درصد افزایش می‌یابد. به عبارت دیگر، اگر فردی صبحانه خود را ساعت ۷ صبح مصرف کند و دیگری آن را ساعت ۱۰ صبح، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در شخص دوم ۱۸ درصد بیشتر است.

پروژه انجام‌شده در سال ۲۰۰۹ نشان داد که افرادی که آخرین وعده غذایی خود را پس از ساعت ۹ شب مصرف می‌کردند، با ۲۸ درصد بیشتر از افرادی که کالری‌های خود را پیش از ساعت ۸ شب مصرف می‌کردند، در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های عروق مغزی مانند سکته مغزی و آنوریسم (رگ‌برآمدگی) قرار داشتند. این تحقیق همچنین تایید کرد که دوره ناشتا بین شام و صبحانه روز بعد با خطر کمتر ابتلا به بیماری عروق مغزی و دوره طولانی‌تر ناشتا مرتبط است.

محققان اظهار داشتند که برای بررسی ارتباط بین زمان‌بندی مصرف غذا و سلامت قلب و عروق، نیاز به تحقیقات بیشتری دارند. آن‌ها در بخشی از مقاله‌ی خود که در نشریه‌ی Nature Communications منتشر شده است، نوشته‌اند: «مطالعه‌های اخیر نشان می‌دهد که تکرار این تحقیق در گروه‌های بزرگ‌مقیاس در محیط‌های مختلف و با رویکردهای مختلف و تکمیلی ضرورت دارد و نقش مهمی را در تأیید الگوهای زمان‌بندی زودهنگام برای مصرف غذا ایفا می‌کند (مطابق با مطالعات تجربی و مشاهده‌ای پیشین).»

پژوهشگران افزودند: «این یافته‌ها نشان می‌دهند که توصیه‌های مرتبط با زمان‌بندی وعده‌های غذایی ممکن است به بهبود سلامت قلبی متابولیک افراد و بیماران کمک کند، حتی بیشتر از اهمیت کیفیت تغذیه‌ای رژیم غذایی خود.»

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *