با جاذبههای تاریخی پرنقشونگار، مناظر زیبای روستایی، و فضاهای خرید متنوع از سنتی تا مدرن، کاشان یک مقصد بینظیر برای سفر در فصل نوروز است.
کاشان، یکی از باشکوهترین شهرهای تاریخی ایران است، جایی که در هر گوشهای از آن میراثهای باستانی و زیباییهای فراوانی پیدا میشود. در این شهر، خانههای با سنتهای قدیمی، مساجد با معماری زیبا، حمامهای باستانی و تپههای باستانی از دیدنیهای بینظیری است که چشمان هر بازدیدکننده را شگفتزده میکنند.
با آغاز بهار و همزمان با تعطیلات نوروز، جذبههای فراوان این شهر، گردشگران زیادی را به خود جلب میکنند و کاشان به عنوان یک مقصد سفر نوروزی محبوب انتخاب میشود.
اما جاذبههای کاشان فقط به مکانهای تاریخی محدود نمیشود. در اطراف این شهر، روستاهایی با آبوهوای خوشبخت و باغات سرسبز وجود دارند که در فصل بهار بهخصوص زیباییهای فراوانی دارند. به دلیل آبوهوای گرمسیری کاشان، باغات اطراف این شهر در فصل نوروز به رنگ و بوی شکوفهها پر میشوند و بازدید از آنها در این روزهای بهاری لذت بخش و شگفتانگیز است.
پس اگر بهدنبال یک مقصد سفر نوروزی زیبا و متنوع هستید، کاشان گزینهی بسیار مناسبی است. در این مقاله بهترین جاذبههای دیدنی کاشان در این فصل زیبا را برای شما معرفی میکنیم.
1. باغ فین و حمام فین کاشان
باغ فین، یک نمونه زیبا از باغهای ایرانی در شهر کاشان است که به همراه هشت باغ دیگر در سراسر کشور، به طور مشترک در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارند. این باغ به دلیل آب و هوای مطلوب و طبیعت فراوان، از زمانهای قدیم مورد توجه پادشاهان بوده است. تاریخچه دقیق این باغ قابل مشخص نیست و متخصصان درباره زمان شکلگیری آن در دورههای آل بویه و ایلخانی اختلاف نظر دارند.
در دوران صفویان، باغ فین به عنوان یک منطقه با شکوه شهرت یافت و در دوره حکومت قاجار نیز، این مجموعه به طرحهای بیشتری افزوده شد. اسامی دو دانشمند بزرگ ایرانی، یعنی “غیاث الدین جمشید کاشانی” و “شیخ بهایی” به عنوان معماران اصلی باغ فین اشاره شده است، اما تفاوت دیدگاهها در این باره نیز وجود دارد.
حضور عنصر آب در این باغ به شکلهای مختلفی، از جمله استفاده از آب راکد در حوض یا جویهای جاری، یکی از ویژگیهای بارز معماری باغ فین کاشان است. در حال حاضر، بسیاری از ساختمانهای مختلف در این باغ وجود دارند، از جمله برج و باروی اطراف، حیاط خلوت کریمخانی، کوشک قاجار، عمارت سردر، کوشک صفوی، موزه ملی کاشان و حمام فین.
در باغ فین دو حمام واقع است؛ یکی حمام سلطنتی و دیگری حمام صفوی نام دارند. حمام صفوی مشهور به حمام فین نیز شناخته میشود و این مکان، جایی بود که امیرکبیر، صدراعظم ارجمند ایران در دوران حکومت ناصرالدین شاه قاجار، به قتل رسید. این حمام در بخش شمال شرقی باغ فین واقع شده است.
2. خانه طباطبایی ها
خانه طباطباییها در منطقه “سلطان امیر احمد” در شهر کاشان واقع شده است. این ساختمان تاریخی که به دوران حکومت قاجار بازمیگردد، توسط “حاج سید جعفر طباطبایی نطنزی”، یکی از تاجران برجسته این شهر، ساخته شده است. ساخت این بنا ده سال به طول انجامید و معمار آن، استاد “علی مریم کاشانی” بود، که همچنین طراح بنای تیمچه امین الدوله در بازار کاشان بود.
خانه طباطبایی ها، یکی از زیباترین خانههای تاریخی شهر کاشان است که مورد توجه گردشگران قرار دارد. این خانه دارای تزیینات داخلی فراوانی است که جلب توجه هر بازدیدکنندهای را موجب میشود. یکی از بخشهای جذاب این خانه، حیاط آن است که شامل یک حوض مرکزی و شش باغچه هشتضلعی در دو طرف آن میباشد. اجزای مختلف این خانه شامل بخشهای داخلی، بیرونی و مناطق خدمتی است. در کل، این خانه شامل ۴۰ اتاق، چهار حیاط، چهار سرداب، سه بادگیر و دو رشته قنات میباشد.
تالار شاهنشین خانه طباطبایی ها همچنین یکی از بخشهای فراوان و جالب این بنا است. این تالار دارای پنجرههای مشبک و نورگیرهایی در ساختار خود است که بیانگر زیبایی و منحصربهفرد بودن آن است. در داخل این تالار، آثار آینهکاری و گچبریهایی زیبا به چشم میخورد که نمونههایی از هنر دست برجسته ایرانی هستند. “میرزا ابوالحسن غفاری کاشانی”، که به “صنیع الملک” نیز مشهور است، مسئولیت نظارت بر تزیینات این خانه را بر عهده داشته است.
3. خانه بروجردی ها
خانه بروجردی ها، یکی از زیباترین خانههای تاریخی ایران در جنوب شرقی کاشان است. این خانه به دوره قاجار بازمیگردد و ساخت آن در حدود ۱۸ سال، از سال ۱۲۹۲ تا ۱۳۱۰ هجری قمری (۱۲۵۳ تا ۱۲۷۱ شمسی) زمان برده است. در این خانه، نمونههایی ارزشمند از طراحی معماری مانند گچبریها و آینهکاریها مشاهده میشود که نتیجه دستاندرکاری بیش از ۱۵۰ معمار و صنفهای مرتبط است.
در گذشته، خانهی بروجردیها به مالکیت “حاج سید حسن نطنزی”، تاجر مشهور ساکن کاشان، تعلق داشت. نام این ساختمان به دلیل روابط تجاری با تاجران بروجردی و تردد فراوان آنها به این مکان، به خانهی بروجردیها شهرت یافت.
ساختمان اصلی خانهی بروجردیها دارای دو طبقه است، با در نظر گرفتن بخش سرداب، کل ساختمان سه طبقه محسوب میشود. از جمله ویژگیهای معماری این خانه، بادگیرهای آجری آن میباشد. سه بادگیر هلالی به طول ۴۰ متر به صورت موازی با بام خانهی بروجردیها قرار دارند. بخشهای دیگر این ساختمان تاریخی شامل حیاط اصلی با سه ورودی (داخلی، بیرونی)، محل تابستاننشین و زمستاننشین است.
4. بازار سنتی کاشان
بازار سنتی کاشان، یکی از جاذبههای تاریخی برجسته شهر کاشان است که با بناهای تاریخی فراوان خود، جایگاهی ویژه در میان دیدنیهای این شهر دارد. این بازار به عنوان یک مرکز فرهنگی و صنایع دستی معروف، زمینهای مناسب برای آشنایی با تاریخچه و فرهنگ مردم کاشان ارائه میدهد. بخشهای گوناگون این بازار هر یک به صنوف و حرفههای خاصی اختصاص یافتهاند. علاوه بر این، طی سال، مراسمات مذهبی مختلفی با رعایت سنتهای اصیل در این بازار برگزار میشود.
تاریخچه بازار سنتی کاشان به دورههای آل بویه و سلجوقی بازمیگردد؛ اما در زمان حکومت صفویان بیشترین شکوه و عظمت را به خود اختصاص داد. در دوران حکومت قاجار، این بازار به عنوان بزرگترین مرکز خرید و فروش در این شهر شهرت یافت و سپس در ادامهی زمان به تدریج از رونق خود کم کرد. امروزه، بازار سنتی کاشان به عنوان یکی از مهمترین مراکز خرید در این شهر شناخته میشود.
با پیمایش درون بازار سنتی کاشان، شما فرصت دیدن معماری زیبا و دیدنی اجزای مختلف آن را خواهید داشت، از جمله تیمچه امین الدوله. مسجد و مدرسه امام، امامزاده درب زنجیر، حمام خان، تیمچه صباغ، مسجد میرعماد و بازارچه قیصریه از جمله بخشهای معروف این بازار هستند. در کنار بازدید از این جاذبهها، فرصت خرید سوغات کاشان از فروشگاههای بازار سنتی نیز در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
5. خانه عباسیان
خانه عباسیان، یک اثر تاریخی با معماری فریبنده از دوران حکومت قاجار در شهر کاشان است. این ساختمان تاریخی متعلق به دوران حکومت قاجار است و با زیباییهای خاص خود، به چشم میآید. این خانه تاریخی به مالکیت «حاج محمد ابراهیم»، یکی از بزرگترین تاجران کاشی در کاشان، معروف بود. در دیوارهای این بنا، نمونههای زیبایی از مقرنسکاری، گچبری و نقاشی آشکار است که طی ۲۰ سال، توسط هنرمندان برجسته ایرانی طراحی و ایجاد شده است.
در زمان احداث، خانه عباسیان دارای پنج حیاط و پنج طبقه بود که پس از درگذشت مالک اصلی، به تدریج از یکدیگر جدا شده و به پنج واحد مستقل تبدیل شدند. طبقههای ابتدایی این ساختمان در سطحی کمتر از حیاط واقع شده بودند که این امر باعث تمایز آن از سایر خانههای تاریخی کاشان شد. نام “عباسیان” از یکی از دارندگان پیشین این خانه تاریخی در دورانهای بعد انتخاب شد.
از اجزای مختلف خانه عباسیان میتوان به ورودی و هشتی، بیرونی، اتاق شاهنشین، فضای سرپوشیده عمارت بیرونی، ایوان بهاره، اتاقهای آینه، اتاق مرکزی، اندرونی، حوضخانه و آبانبار اشاره کرد. در حال حاضر، در حیاط پنجم خانه عباسیان، یک رستوران سنتی فعالیت میکند که جذابیت خاصی برای گردشگران دارد و امکان صرف غذا در آن وجود دارد.
6. حمام خان
حمام خان، یکی از جاهای تاریخی برجسته در بازار سنتی کاشان است. امروزه این مجموعه به عنوان یک موزه، چایخانه سنتی و رستوران شناخته میشود که گردشگران را به خود جلب میکند. این حمام به دوره زندیه بازمیگردد و به دستور “میرزا عبدالرزاق کاشی”، حاکم آن زمان، احداث شده است.
در معماری بنای حمام خان، نمودارهایی از طراحی مشابه با سایر بناهای دوره زندیه قابل مشاهده است. ورودی این حمام با کاشیکاریهای زیبا تزیین شده است و پس از آن هشتی ورودی حمام خان قرار دارد.
در حال حاضر، ایوانهای حمام خان به شکل سنتی برای ارائه خدمات خوراکی آماده شدهاند. نه حوض فوارهدار نیز در فضای رستوران موجود است که به این مجموعه زیبایی و فضایی خاص اضافه کردهاند. برای بازدید از حمام خان، شما نیازی به صرف غذا در این مجموعه ندارید؛ اما در صورت تمایل، ورودی را میتوانید پرداخت کنید. این مجموعه در میان بازار سنتی، یکی از بهترین گزینههای تفریح شبانه در کاشان به حساب میآید.
7. حمام سلطان امیر احمد
حمام سلطان امیر احمد یک بنای تاریخی در بافت قدیمی شهر کاشان است که در نزدیکی یکی از مساجد با همین نام قرار دارد.
این حمام در فاصلهای کوتاه از خانههای تاریخی کاشان واقع شده است و برنامهی بازدید از آن به همراه دیدن دیگر جاذبههای منطقه، در یک نیمروز با پیادهروی برای گردشگران قابل دسترسی است. بر اساس تحقیقات و بررسیهای کارشناسان، تاریخچه این بنا به دوره سلجوقی باز میگردد؛ اما مردم بومی کاشان بنا را به عنوان یک ساختمان قدیمی از دوره قاجار شناخته و معتقدند که بر روی زمینههای یک حمام باستانی ساخته شده است.
حمام سلطان امیراحمد، یک ساختمان با شکل هشتضلعی است که در وسط آن یک حوض قرار دارد که از سطح زمین پایینتر قرار دارد. در فضای میانی این ساختمان، هشت ستون به چشم میخورد که با تزیینات آهکبری، نقوش برجستهای را به نمایش میگذارند. استفاده از کاشیهای فیروزهای و طلایی، همچنین گچبریهای هفت لایه، جزئیات دیگری از زیبایی معماری این بنا را تشکیل میدهند.
حمام سلطان امیراحمد دارای دو بخش بزرگ و کوچک است، هر یک با ویژگیها و امکانات خاص خود. گردشگرانی که این حمام را بازدید میکنند، به بام آن نیز سر میزنند تا از زیبایی گنبدهای آن با شیشههای خمیده لذت ببرند و تصاویری خاطرهانگیز را ثبت کنند.
8. روستای ابیانه
روستای زیبای ابیانه، در اطراف شهر کاشان واقع شده است. با خاکی که رنگ سرخ و جذابی دارد، این روستا جاذبه زیادی برای گردشگران دارد. با فضای خوشآب و هوایی که دارد، ابیانه از بهترین مکانهایی است که در کاشان میتوانید برای تفریح و استراحت انتخاب کنید. بسیاری از مسافرانی که به کاشان سفر میکنند، برنامهریزی میکنند تا این روستای دلپذیر را ببینند و در آن اقامت کنند.
روستای آبیانه، یکی از روستاهای پلکانی برجسته و معروف ایران است که در دامنههای کوه «کرکس»، در شمال رودخانه «برزرود» واقع شده است. معماری سنتی خانههای این روستا، با پنجرهها و درهای چوبی خود، زیبایی و الگوی معماری قدیمی را به تصویر میکشد. نمای بناهای زیبای روستای آبیانه، از خاک سرخی که از معدن همجوار با این منطقه برداشت میشود، پوشیده شده است.
هر خانه در روستای آبیانه، با تاریخچهای که به دورانهای سلجوقی، صفوی و … برمیگردد، ویژگیها و خصوصیات خود را دارد. از زمان دقیق تاسیس این روستا اطلاع دقیقی موجود نیست؛ اما محققان تخمین میزنند که حدود ۱,۵۰۰ سال قدمت دارد. آثار باستانی این منطقه شامل آتشکده هارپاک است که اثاری از معماری ساسانی در آن قابل مشاهده است.
در روستای آبیانه، میتوانید از جاذبههای گردشگری مانند زیارتگاهها، مسجد جامع، آبانبارها، خانقاهها، قلعههای تاریخی و موزه مردمشناسی لذت ببرید. هتلها، اقامتگاههای بومگردی و خانههای سنتی موجود در این روستا، توجه گردشگران را به خود جلب میکنند.
9. شهر زیرزمینی نوش آباد
شهر زیرزمینی نوشآباد یک مجموعه باستانی در شمال کاشان است که توسط باستانشناسان به دوران پادشاهی انوشیروان ساسانی بازمیگردانند و در کتب و اسناد تاریخی با نام “شهر زیرزمینی اویی” شناخته شده است. این شهر زیرزمینی دارای دالانهای باریک و پیچیده و اتاقهای کوچک میباشد.
شهر زیرزمینی “اویی” در زیرین ناحیه شهر نوش آباد واقع شده است و متخصصین ارزیابی عمق آن را بین چهار تا ۱۶ متر تخمین میزنند. اویی یک ساختار پیچیده دارد و در شبکههای زیادی، در سه طبقه تقسیم شده است. دو طبقه پایینتر به عنوان محل پنهان شدن ساکنان در مواقع خطر و همچنین انبار آذوقه استفاده میشود، در حالی که طبقه بالاتر برای مخفی کردن از دشمنان آماده شده است.
همه ورودیهای شهر زیرزمینی اویی، به جز ورودی اصلی، ارتفاعی بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ سانتیمتر دارند که برای عبور افراد مناسب است. نشانههای تاریخی و کشفشدههای باستانی در نوش آباد، زندگی در این ناحیه را در طول تاریخ، از دوره ساسانی تا صفوی و قاجار، نشان میدهد.
10. قمصر
قمصر، یک شهر تاریخی و زیبا، در نزدیکی جنوب کاشان واقع شده است، که به عنوان یکی از بهترین مقاصد گردشگری اطراف این شهر شناخته میشود. هوای ارزشمند و طبیعت زیبای این منطقه، به ویژه در ابتدای فصل بهار، جذابیت بسیاری دارد. باغهای آن در این زمان از سال، با شکوفههای رنگارنگ آراسته میشوند و محیطی دلنشین و شگفتانگیز را برای بازدیدکنندگان فراهم میکنند.
جاذبههای دیدنی قمصر، از جمله خانههای تاریخی، کاروانسراها، امامزادهها و مساجد این منطقه، در سفر نوروزی به کاشان بسیار جذاب هستند. کاروانسرای حاج عباسی، مسجد جامع قمصر، خانه وروو، سرای خاتون، موزه گلاب و امامزاده پیر داوود از جمله مکانهای معروف تاریخی قمصر هستند که قطعاً بازدید از آنها لذتبخش خواهد بود.
در ضمن، قمصر دارای جاذبههای طبیعی و تفریحی زیادی نیز است که باغ پرندگان، منطقه حفاظتشده قمصر و برزک، باغ کیهان، چشمه آب صالح و سد قمصر از آنها معروفترند. این مناطق به عنوان مکانهایی ایدهآل برای پیکنیک یکروزه و گردش در طبیعت نزدیکی کاشان شناخته میشوند.
همچنین، مراسم گلابگیری کاشان که هر ساله در بهار (از نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد) در قمصر برگزار میشود، یکی از جشنهای بزرگ و پرطرفدار منطقه است که به عنوان یک تجربه فرهنگی و طبیعی بینظیر شناخته میشود.
11. آران و بیدگل
آران و بیدگل، دو شهر کویری در ناحیه شمال شرقی کاشان واقع شدهاند که به دلیل داشتن جاذبههای طبیعی و تاریخی فراوان، توجه بسیاری را به خود جلب کردهاند. تحقیقات باستانشناسی نشان داده است که این دو شهر تا دوره حکومت قاجار به عنوان دو آبادی مجزا از یکدیگر شناخته میشدند.
اما با گذر زمان، این دو روستا به هم پیوسته و به یک شهر تبدیل شدهاند. در فصل بهار، آران و بیدگل دارای زیباییهای دو چندانی هستند و برای گردشگرانی که به دنبال طبیعتگردی هستند، اماکن مناسبی برای بازدید در ایام نوروز فراهم میآورند.
در شهر آران و بیدگل، جاذبههای تاریخی زیادی وجود دارند که به دورههای مختلف تاریخی بازمیگردند. از جمله این جاذبهها میتوان به “حمام رییسه” و “مجموعه تاریخی قاضی آران” اشاره کرد که ساختمانهایی با قدمت بهترتیب از دورههای صفوی و سلجوقی هستند. همچنین، “خانه باغ تاریخی شاکر” نیز یکی از ساختمانهای باستانی این شهر است که در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
در این شهر، آبانبارها و بارگاه امامزاده محمد هلال نیز از دیگر مکانهای گردشگری مهم هستند. این امامزاده با تزییناتی شگفتانگیز از جمله کاشیکاری، آینهکاری و معرق، به عنوان یکی از زیباترین بناهای تاریخی این منطقه شناخته میشود و شهرت گستردهای دارد.
12. نیاسر
نیاسر، یک شهر با ظرفیتهای گردشگری طبیعی و تاریخی، در منطقه غربی کاشان واقع شده است. این شهر در پایینترین نقاط کوه “کرکس” واقع شده و آبوهوای دلپذیر و خنک آن، در ایام تعطیلات نوروز، گردشگران را جذب میکند. آثار تاریخی و فرهنگی این ناحیه که در سراسر نیاسر پراکنده شدهاند، شاهد قدمت و تاریخ عمیق این منطقه هستند.
مناطق طبیعی نیاسر انتخاب بسیار مناسبی برای گذراندن یک روز پر از پیکنیک و کمپ در طبیعت میباشند. یکی از جاذبههای برجسته این منطقه، چشمه نیاسر است که با نام چشمه اسکندریه هم شناخته میشود. این چشمه به عنوان منبع اصلی تامین آب برای آبشار نیاسر شناخته میشود که یکی دیگر از دیدنیهای طبیعی مهم نیاسر است.
در کنار این جاذبههای طبیعی، نیاسر دارای دیدنیهای تاریخی فراوانی است. مانند حمام صفوی، آسیاب بادی، عمارت کوشک صفوی، غار رئیس، بنای چهار طاقی و برج چالقاب که برای علاقهمندان به تاریخ، بازدید از آنها تجربهای لذت بخش خواهد بود.
در اطراف نیاسر، باغهای سرسبز و زیبا قرار دارند که پر از گلهای رنگارنگ و خوشبو هستند. این باغها همچنین میزبان کارگاههای عرقگیری هستند که انواع عرقیات طبیعی را تولید و به گردشگران ارائه میدهند. در این کارگاهها فرصت خرید محصولات طبیعی و سوغاتیهای کاشان نیز وجود دارد.
13. کویر مرنجاب
در اولین روزهای بهار، کویر مرنجاب به عنوان یکی از بهترین مقاصد گردشگری در اطراف کاشان شناخته میشود. این کویر از سمت شمال به دریاچه نمک مسیله، از سمت غرب به بیابان مسیله و کویر آب شیرین، از سمت شرق به بیابان پشت ریگ و پارک ملی کویر، و از سمت جنوب به بیابان بند ریگ و تپههای ماسهای متصل میشود.
کویر مرنجاب از برترین مناطق کمپ شبانه در ایران محسوب میشود، و هر ساله گروههای مختلف طبیعتگردی در دوره تعطیلات نوروز به اینجا سفر میکنند. این کویر دارای تپههای شنی بلندی است که در میان دریاچههای نمکی قرار گرفتهاند، اما برای انجام فعالیتهایی مانند سافاری، شترسواری و موتورسواری، بسیار مناسب است.
در طول اقامت در کویر مرنجاب، امکان تماشای آسمان پرستاره این منطقه فراهم است. کاروانسرای تاریخی مرنجاب نیز یکی از مقصدهای محبوب در این منطقه است که به گردشگران خدمات مناسبی ارائه میدهد. علاوه بر این، جاذبههایی همچون «چاه کنجه»، «جزیره سرگردان»، «چاه دستکند»، «ریگ بلند»، «قلعه کرشاهی» و «کوه یخاب» نیز از دیدنیهای گردشگری این منطقه هستند.
14. کویر ابوزید آباد
کویر ابوزید آباد، واقع در شرق کاشان، به عنوان یکی از مقاصد برتر کویرگردی و کمپینگ در طبیعت شناخته میشود. این منطقه پر از شنزارهای پویا و تپههای شنی است که در سرتاسر آن گسترده شدهاند. به طور خاص، بخشهای شمالی کویر ابوزید آباد بهترین انتخاب برای تجربه گشت و گذار در این منطقه وسیع هستند.
با راهنمایی محلیها، در کویر ابوزید آباد، مسیری به سوی تپههای شنی بزرگ “چال عروس” را طی کرده و از طریق گذر از کنار دریاچه نمک، به آنجا برسید. عکاسی در میان دیگرافتادههای کویر، آفرود و سواری بر شتر در این ناحیه، جذابیت بسیاری برای گردشگران دارد.
کاروانسرای ابوزید آباد و کمپهای میان شنهای کویری، گزینههایی برای اقامت در این منطقه هستند. با اقامت در اینجا در طول شب، شما میتوانید تجربهای فراموشناپذیر از تماشای آسمان پرستاره کویر را داشته باشید.
15. تپه سیلک
تپه سیلک، یک منطقه باستانی در جنوب غربی کاشان است که به عنوان قدیمیترین زیگورات ایرانی شناخته میشود. آثار باستانی در این تپه و مناطق اطراف آن کشف شدهاند، که قدمت آن را به حدود ۸,۰۰۰ سال پیش و دوره نوسنگی باز میگرداند.
دو تپه شمالی و جنوبی در منطقه سیلک با فاصله حدود ۶۰۰ متر از یکدیگر واقع شدهاند، هر کدام دارای یک گورستان مجزا. تا سال ۱۳۱۰ شمسی، تپه سیلک مورد توجهی قرار نگرفته بود و ساکنان کاشان از اهمیت آن آگاه نبودند. با کشف آثار باستانی از این تپه و انتقال آنها به موزه لوور پاریس، گروهی از باستانشناسان فرانسوی قدمت این منطقه را کشف کردند و برای بررسی بیشتر به ایران سفر کردند.
اکنون بخشی از آثار باستانی تپه سیلک در موزه لوور پاریس به نمایش گذاشته شدهاند، در حالی که بخش دیگری از این آثار در موزههای ملی ایران، باغ فین و موزههای همجوار با تپه سیلک نگهداری میشوند.
در این مقاله، به توصیف بخشی از مقاصد گردشگری برتر کاشان در ایام نوروز پرداخته شد. اگر این مطلب برایتان جالب و مفید بود، پست راهنمای سفر به 20 نقطه دیدنی یزد در عید را نیز ملاحظه نمایید.
نظرات کاربران