مجله سیمدخت
0

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرده است که هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که از فیلترینگ استفاده نکند.

بازدید 99

خسروپناه به‌عنوان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، ادعا کرده است که فیلترینگ یک امر پذیرفته‌شده در دنیاست و تمام کشورهای مانند آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، ژاپن، کره جنوبی و چین از آن استفاده می‌کنند.

او اشاره کرده است که در کشور آمریکا نوجوانان هجده ساله نمی‌توانند به کانال‌ها و سایت‌های غیر اخلاقی دسترسی پیدا کنند و یا با شرایط خاصی وارد آنها شوند. اما او توضیح نداده است که دقیقاً دنیا چه شروطی را برای پذیرش فیلترینگ در نظر می‌گیرد و در چه شرایطی و برای چه موضوعاتی از آن استفاده می‌شود.

در حالی که مسائل مرتبط با پورنوگرافی و محدودیت‌های آن در تمام دنیا پذیرفته‌شده‌اند، به‌ویژه در مورد کودکان که محدودیت‌هایی در دسترسی به محتوای خشونت‌آمیز و غیراخلاقی دارند، اما تعیین شرایط و محدودیت‌ها به‌عهده هر کشور و قانون‌گذاری آن می‌باشد. در این مورد، هر کشور می‌تواند براساس قوانین و مقررات خود، محدودیت‌های خاص خود را در زمینه دسترسی به محتواها و اطلاعات مشخص کند.

محدودیت‌های فیلترینگ در کشورهای مختلف دنیا، به‌طور قانونی برای کودکان اعمال می‌شود. اما در ایران، با وجود اعمال محدودیت‌های گسترده‌ای برای اینترنت، این مسئله عملاً امکان‌پذیر نیست. حتی پلتفرم‌های دانلود نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌ها مانند گوگل‌پلی استور نیز فیلتر شده‌اند و کاربران برای دانلود و نصب برنامه‌ها به استفاده از VPN نیاز دارند. از این رو، کودکان هم از گجت‌های خود با استفاده از VPN استفاده می‌کنند و حتی قابلیت جست‌وجوی امن گوگل که برای محدود کردن دسترسی کودکان طراحی شده است، هم عملاً بی‌تاثیر می‌شود و کودکان به‌راحتی در معرض محتوای آسیب‌زا و نامناسب قرار می‌گیرند.

استراتژی‌ها و محدودیت‌های فیلترینگ برای کودکان در دیگر کشورها با آنچه در ایران اجرا می‌شود، کاملاً متفاوت است. در ایران، با توجه به گزارش انجمن تجارت الکترونیک، ایران دومین کشوری است که بعد از چین، بیشترین اینترنت محدود دنیا را دارد و تعداد زیادی از پلتفرم‌ها مسدود و فیلتر شده‌اند. از تمام شبکه‌های اجتماعی پراستفاده جهان، شش شبکه آنها در ایران مسدود شده‌اند و از ۱۰۰ وب‌سایت برتر جهان، بیش از ۳۳ درصد آن‌ها نیز فیلتر شده‌اند. بنابراین، مقایسه فیلترینگ در ایران با سایر کشورها به جز چین، قیاس صحیحی نیست.

خسروپناه به تقویت ظرفیت‌های داخلی اشاره کرده و با تأکید بر اهمیت آن، گفته است که اپلیکیشن‌های داخلی باید روزبه‌روز تقویت شوند و مردم بتوانند از آن‌ها در کسب‌وکار و فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و حتی هیئت‌های مذهبی بهره‌مند شوند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داده و توضیح داده است که در برخی شهرها که منبرهای باسواد و مشهوری دارند، افرادی که امکان شرکت حضوری در مجالس آنان را ندارند، از ظرفیت فضای مجازی استفاده می‌کنند.

تقویت پلتفرم‌های داخلی یکی از نیازهای جدی در حوزه فناوری ایران است؛ زیرا در برخی موارد، پلتفرم‌های پیام‌رسان که ادعا می‌شود می‌توانند جایگزین نمونه‌های خارجی فیلتر شده باشند، ظرفیت‌های کافی برای استفاده کاربران را ندارند و برخی از آنها دچار اختلالات فنی شده‌اند. به عنوان مثال، آذر ماه سال گذشته، پیام‌رسان ایتا دچار اختلالات فنی و از دسترس خارج شد و همچنین پلتفرم «شاد» نیز در مواقعی که تعداد کاربران و میزان استفاده از آن بالا می‌رفت، دچار اختلالات شد یا از دسترس خارج شد.

علاوه بر ضعف‌های فنی و زیرساختی که دلیل اصلی اختلالات برخی پلتفرم‌های داخلی است، چالش حریم خصوصی نیز یکی دیگر از مسائل مهم است که باعث تردید کاربران در استفاده از این پلتفرم‌ها شده و مانعی برای رشد این پیام‌رسان‌ها محسوب می‌شود.

آخرین مثال از چالش‌های مربوط به تهدید حریم شخصی کاربران و امنیت اطلاعات آنها، ماجرای انتشار تصویری از سیستم مانیتورینگ در پیام‌رسان «بله» است. این پیام‌رسان خود این انتشار را تأیید کرده و اعلام کرده است که تصویر منتشرشده در واقع یک روش و ابزار است که «محتوای منتشرشده در کانال‌های عمومی و گروه‌های بیش از ۱۰۰۰ عضو» را به‌صورت سیستمی و حسب نیاز کارشناسی، جهت مقابله با کلاهبرداری از کاربران، مورد بررسی قرار می‌دهد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *