مجله سیمدخت
0

چرا مغز ما عاشق غذاهای چرب است؟

بازدید 117

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف غذاهای چرب، ناحیه‌ای خاص از مغز را فعال می‌کند که در پردازش پاداش نقش دارد. این غذاها به دلیل احساس فیزیکی خاصی که در دهان ایجاد می‌کنند، برای ما جذاب هستند. دانشمندان ناحیه‌ای از مغز را شناسایی کرده‌اند که به بافت نرم غذاهای چرب واکنش نشان می‌دهد و از آن اطلاعات برای ارزیابی غذاها استفاده می‌کند و رفتار غذاخوردن را هدایت می‌کند.

در یک مطالعه جدید، پژوهشگران احساس دهانی ناشی از غذاهای چرب را اندازه‌گیری کردند تا بفهمند چگونه این احساس می‌تواند بر عادات غذایی تأثیر بگذارد. آن‌ها میلک‌شیک‌هایی با محتوای چربی و قند مختلف تهیه کردند و نمونه‌ای از هرکدام را بین دو زبان خوک قرار دادند. زبان‌ها را روی هم لغزاندند و مقدار اصطکاک بین دو سطح را اندازه‌گیری کردند و شاخصی از نرمی محتوای شیک به دست آوردند.

به‌گفته نیچر، شرکت‌کنندگان ۲۲ نفری میلک‌شیک‌ها را با همان ترکیبات آزمایش‌شده روی زبان خوک چشیدند. پس از هر میلک‌شیک، ارزشی را که آنها برای یک لیوان پر از آن می‌پردازند، پیشنهاد دادند.

تصاویر اسکن مغز نشان دادند که الگوی فعالیت در ناحیه‌ای به نام قشر حدقه‌ای پیشانی، که در پردازش پاداش نقش دارد، بافت محتوای شیک‌ها را منعکس می‌کند. این الگوها همچنین نشان دادند که فعالیت در قشر حدقه‌ای پیشانی مرتبط با مقدار پیشنهادی شرکت‌کنندگان است، که نشان می‌دهد این ناحیه از مغز احساس دهانی را با ارزشی که بر روی آن غذا گذاشته می‌شود، مرتبط می‌کند.

پژوهشگران برای ارزیابی تأثیر مصرف غذاهای چرب بر رفتار غذاخوردن، از افرادی دعوت کردند تا در یک آزمایشگاه شرکت کنند و ناهار رایگانی با محتوای چربی‌های مختلف را مصرف کنند. نتایج نشان داد که افرادی که قشر حدقه‌ای پیشانی آن‌ها به بافت چربی حساس‌تر بود، بیشتر از کسانی که حساسیت کمتری به بافت چربی داشتند، به مصرف غذاهای پرچرب تمایل داشتند. این یافته‌ها که در مجله‌ی “The Journal of Neuroscience” منتشر شدند، می‌توانند در توسعه‌ی فرمولاسیون‌های کم‌کالری غذاها و درک بهتر از مکانیسم‌های عصبی در پشت پرخوری کمک کنند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *