مجله سیمدخت
0

راهنمایی برای ثبت (رجیستر) گوشی مسافری

بازدید 133

اگر در سفری برای خود یک گوشی موبایل آورده باشید برای رجیستر کردن آن باید چه مراحلی را طی کنید؟ در این مقاله به شما آموزش می‌دهیم. طرح رجیستری یا شناسنامه‌دار کردن گوشی موبایل یا سایر تجهیزات سیم‌کارت‌خور، از آذر سال ۹۶ شروع شد.

از آن به بعد همه‌ی این دستگاه‌ها باید ابتدا رجیستر و سپس استفاده شوند.این موضوع در مورد موبایل‌هایی که از طریق مسافری وارد می‌شوند هم صدق می‌کند. مسافرانی که از خارج از کشور برای خود دستگاه موبایلی تهیه کرده‌ و می‌خواهند بیشتر از ۳۰ روز در داخل از آن استفاده کنند باید دستگاه خود را رجیستر کنند. ابتدا مسافران می‌توانستند حداکثر تا ۷ روز پس از ورود به کشور، با مراجعه به سامانه‌ی اظهارنامه گمرگی تلفن همراه و بدون مراجعه‌ی حضوری، گوشی خود را ثبت کنند.

اما از سال ۱۳۹۹ تصمیم گرفته شد که ثبت تلفن همراه مسافران صرفا در محل مبادی ورودی کشور و پس از احراز هویت دقیق و تشخیص غیر تجاری بودن گوشی و تنها در لحظه‌ی ورود به کشور انجام ‌شود. بر این اساس، مسافران نمی‌توانند بعد از خروج از گمرکات اجرایی مبادی ورودی، گوشی یا تبلت را رجیستر کنند.

پس گوشی مسافری باید در مبادی ورودی و در لحظه ورود به کشور به صورت حضوری ثبت شود.

در این مرحله باید با مراجعه به بخش مربوطه اطلاعات خود و دستگاه سیم‌کارت خود را ثبت کنید تا توسط گمرک تایید شود. اطلاعات مورد نیاز شامل شناسه یا شناسه‌های مربوط به دستگاه که روی جعبه ثبت شده است، نام‌ونام خانوادگی مسافر، کد ملی یا شناسه‌ی فراگیر، شماره تماس و اطلاعات دیگری که به گوشی شما مربوط است.

البته مسافران اتباع پس از اینکه مدت یک ماه از تاریخ حضورشان در کشور گذشت می‌توانند دستگاه خود را به صورت حضوری در نزدیک‌ترین گمرک اجرایی مسافری رجیستر کنند.

رجیستری گوشی مسافری و پرداخت عوارض گمرکی

در مرحله بعد، شما باید هزینه‌های گمرکی مربوط به موبایل یا هر دستگاه دیگری که دارای سیم کارت است، را پرداخت کنید. برای این کار، پس از اظهار دستگاه خود در گمرک به لحظه ورود به کشور، یک ماه فرصت دارید تا به وب‌سایت گمرک مراجعه کنید و هزینه‌های گمرکی را پرداخت کنید.

برای پرداخت هزینه‌ها، ابتدا باید به وب‌سایت گمرک به آدرس مشخص شده مراجعه کنید. سپس شناسه دستگاه خود یعنی IMEI را وارد کنید. این شناسه را می‌توانید روی جعبه دستگاه یا پشت باتری آن بیابید. همچنین، می‌توانید با شماره‌گیری #06#* این شناسه را بدست آورید. سپس، ۱۵ رقم ابتدای این شناسه را بدون هیچ علامت اضافی دیگری وارد نمایید.

در این مرحله لطفا توجه داشته باشید که شناسه را به درستی وارد کنید، زیرا در صورت اشتباه وارد کردن، امکان تغییر آن وجود ندارد. بهتر است شناسه‌ای که در جاهای مختلف نوشته شده با هم مقایسه شود تا مطمئن شوید که یکسان هستند.

همچنین، اگر دستگاه شما دارای دو سیم کارت است، باید شناسه دیگری را نیز وارد کنید. برای این کار، از علامت مثبت سبز رنگ در پایین کادر سفید استفاده کنید. سپس گزینه دریافت اطلاعات از سامانه همتا را انتخاب کرده و منتظر پاسخ استعلام باشید.

در پاسخ استعلام، برند و مدل دستگاهی که نمایش داده شده با برند و مدل دستگاه شما یکسان است را بررسی کنید. سپس گزینه ادامه را انتخاب کنید. اگر مغایرتی مشاهده کردید، با پشتیبانی سامانه به شماره ۰۹۶۳۶۶ تماس بگیرید.

در صفحه‌ی جدید، مدل و مشخصات فنی، نوع دستگاه، برند و مدل را به درستی انتخاب کرده و روی ادامه کلیک کنید. در این بخش نیز، دقت کنید که اطلاعات وارد شده با دستگاه شما یکسان باشد. در غیر این صورت، حتی با پرداخت عوارض، دستگاه شما ثبت نخواهد شد.

در صفحه‌ی بعد، اطلاعات هویتی مسافر را وارد کنید. در این مرحله، مهم است که شماره سیم کارت، کد ملی و شماره گذرنامه وارد شده، متعلق به مسافر باشد تا سایت گمرک به مرحله‌ی بعد برود.

در مرحله‌ی بعد، کد امنیتی ارسال شده به شماره‌ی شما را وارد کنید و به ادامه بروید. این همان شماره‌ای است که در مرحله‌ی قبل ثبت کرده بودید.

سپس، گمرک شناسه پرداخت و مبلغ تعیین شده حقوق و عوارض گمرکی را به همراه اطلاعات هویتی و دستگاه به شما نشان می‌دهد. اگر در این قسمت مغایرتی مشاهده نکردید، پرداخت را انتخاب کرده و در غیر این صورت، روی گزینه‌ی حذف یا بازگشت به مرحله اول کلیک کنید.

پس از پرداخت حقوق و عوارض در پیام پرداخت موفقیت‌آمیز کد پیگیری داخلی، کد پیگیری بانکی و شناسه پرداخت را جایی یادداشت کنید و تا آخرین مرحله نگه دارید

با کلیک بر روی دکمه “تکمیل فرایند دوباره”، به سایت گمرک بازگردید. در این صفحه، گزینه “ارسال اطلاعات به همتا” را انتخاب کنید. سامانه همتا، کد فعال‌سازی را برای شماره تماس مسافر ارسال خواهد کرد.

در صورتی که شماره تماسی که مسافر اعلام کرده با نام شخص یکی نباشد، در این پیامک از مسافر خواسته می‌شود که سیم‌کارتی به نام خودش تهیه کند. پس از تهیه سیم‌کارت، مسافر باید در سامانه همتا کارتابل خود را تشکیل داده و کد فعال‌سازی را در بخش “اطلاعات ثبت مسافری” دریافت کند.

همچنین، اگر هنگام ورود به سامانه، شماره تماسی را اعلام نکرده‌اید، می‌توانید از طریق همین کارتابل، کد فعال‌سازی را در بخش “اطلاعات ثبت مسافری” دریافت کنید.

فعال‌سازی

برای فعال‌سازی دستگاه خود، می‌توانید به سایت همتا به آدرس مربوطه مراجعه کنید یا در اپلیکیشن همتا، فرایند را شروع کنید. همچنین، می‌توانید با شماره دستوری #7777*، موبایل خود را فعال کنید.

در فعال‌سازی با شماره دستوری، پس از وارد کردن کد، گزینه‌ی فعال‌سازی را انتخاب کنید. سپس، در کادری که برایتان به نمایش در می‌آید، ۱۵ رقم ابتدایی شناسه IMEI دستگاه مورد نظر را بدون هر گونه علامت اضافی وارد کنید.

در مرحله بعد، شماره سیم‌کارتی که می‌خواهید فعال کنید را وارد کنید و سپس نوبت وارد کردن کد فعال‌سازی است. برای دریافت کد فعال‌سازی، مراحل قبلی را دنبال کنید که در بخش قبلی به آن اشاره شده است.

پس از طی این مراحل، پیغامی برایتان نمایش داده می‌شود که در آن شناسه و شماره سیم‌کارت نوشته شده است. آن را بررسی کنید و اگر مورد تایید بود، تایید کنید تا دستگاه شما فعال شود.

رجیستر کردن گوشی سامسونگ

فرآیند ثبت‌نام گوشی‌های مختلف، تفاوتی با یکدیگر ندارد و می‌توانید با رعایت مراحلی که در این مقاله آموزش داده شده است، برای همه آن‌ها عمل کنید.

هزینه رجیستر آیفون چقدر است؟

برای ثبت‌نام هر گوشی موبایل، باید هزینه گمرک آن را پرداخت کنید. هزینه گمرک گوشی مسافری، ۱۶ درصد ارزش اصلی گوشی است که از آن، ۴ درصد حق گمرک، ۲ درصد حق بازرگانی، ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده و ۱ درصد عوارض هلال احمر تشکیل می‌شود.

با هر پاسپورت چند گوشی رجیستر می‌شود؟

فرد مسافر در طول یک سال تنها مجاز به ثبت یک گوشی تلفن همراه مسافری است.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *