مجله سیمدخت
0

چگونگی شناسایی و حذف ویروس از گوشی اندرویدی با استفاده از چند مرحله ساده

بازدید 106

اگر گوشی اندرویدی شما ویروسی شده است، می‌توانید با مطالعه این مطلب به راحتی ویروس را پیدا کرده و اقدام به حذف آن کنید. اگرچه برخی ممکن است فکر کنند که گوشی‌های اندرویدی در مقابل ویروس‌ها و بدافزارها مقاومت کافی ندارند، اما برنامه‌هایی در گوگل پلی مشاهده شده‌اند که حاوی بدافزارها بوده‌اند. اگر برنامه‌ای که استفاده می‌کنید با نسخه‌ای که در گوگل پلی وجود دارد متفاوت باشد، Google Play Protect به شما اطلاع خواهد داد؛ اما اگر کد اصلی و مورد تائید گوگل باشد و باز هم بدافزار داشته باشد چه؟

در چنین مواقعی، برنامه‌های ضدویروس و ضد بدافزار نقش مهمی در امنیت دستگاه‌های اندرویدی ایفا می‌کنند. بسیاری از محصولات موجود برای دستگاه‌های اندرویدی، توسط شرکت‌هایی تولید می‌شوند که سال‌هاست از رایانه‌های شخصی محافظت می‌کنند. با استفاده از این برنامه‌ها، می‌توانید گوشی خود را از ویروس‌ها و بدافزارها محافظت کنید. اما حتی اگر گوشی از بدافزارهای کنونی حذف شود، هنوز تهدیدات آینده وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند. برای پیدا کردن ویروس گوشی اندرویدی خود، بهتر است از یک استراتژی امنیتی جامع استفاده کنید.

آیا گوشی‌های اندرویدی می‌توانند ویروس یا بدافزار دریافت کنند؟

ویروس یک نوع بدافزار خاص است که رفتار خاصی دارد و به صورت کپی شده در داخل سیستم عامل یا کد برنامه وجود دارد، مشابه ویروس‌های بیولوژیکی که کد ژنتیکی خود را در سلول‌های انسانی وارد می‌کنند.

گوشی‌های اندرویدی عموما این نوع تهدید امنیتی خاص را تحمل نمی‌کنند، اما بدافزارهای دیگری وجود دارند که شامل ویروس‌ها و سایر کدهای مخرب هستند و به اهداف مشابه با اهداف سازندگان ویروس دست یافته و به گوشی شما آسیب می‌زنند.

بدافزارها معمولا از طریق فریب مالک گوشی به دانلود یک برنامه از یک وب‌سایت، وارد گوشی‌های اندرویدی می‌شوند. همچنین، حتی اگر دو گوشی به هم متصل باشند، بدافزارها از طریق یک گوشی می‌توانند به دیگری وارد شوند.

اگر گوشی شما کند شده، باتری آن خیلی زود خالی می‌شود یا مدام در حال راه‌اندازی مجدد است، احتمالا به دلیل بدافزار است. اگر برنامه‌ای به طور مکرر از کار می‌افتد، تبلیغات در برنامه‌هایی که معمولا تبلیغات ندارند ظاهر می‌شود، گوشی شما ناگهانی داغ می‌شود، یا برنامه‌ای را در گوشی خود می‌بینید که نصب آن را به خاطر نمی‌آورید، احتمالا یک بدافزار در گوشی خود دارید.

برای پیدا کردن ویروس گوشی اندرویدی خود، باید از یک برنامه ضدویروس و ضد بدافزار استفاده کنید. بسیاری از برنامه‌های موجود برای دستگاه‌های اندرویدی توسط شرکت‌هایی تولید می‌شوند که سال‌هاست از رایانه‌های شخصی محافظت می‌کنند. با استفاده از این برنامه‌ها، می‌توانید گوشی خود را از ویروس‌ها و بدافزارها محافظت کنید. همچنین، بهتر است همیشه به تازگی بودن برنامه‌های خود و به‌روز رسانی سیستم عامل گوشی‌تان توجه کنید تا در برابر تهدیدات آینده هم محافظت شوید.

نحوه بررسی وجود ویروس یا بدافزار در اندروید

اولین کاری که باید انجام دهید، پیدا کردن ویروس در گوشی اندرویدی خود است. برای این منظور، می‌توانید از مجموعه‌ای از برنامه‌های ضد بدافزار برای سیستم عامل اندروید استفاده کنید. اکثر این برنامه‌ها یک نسخه رایگان با عملکرد اولیه ارائه می‌دهند و برای نسخه پریمیوم هزینه‌ای دریافت می‌کنند. اما بیشتر کاربران گوشی‌های اندرویدی با نسخه رایگان به خوبی کار می‌کنند.

کار با این برنامه‌ها بسیار آسان است، بیشتر آن‌ها دارای یک دکمه اسکن بزرگ هنگام باز کردن برنامه هستند. از بین آنتی‌ویروس‌های زیادی که موجود هستند، Bitdefender Antivirus یک انتخاب عالی است. این برنامه حجم کمی داشته و عملکرد مناسبی را ارائه می‌دهد. با استفاده از این برنامه و یا برنامه‌های دیگر، می‌توانید گوشی خود را اسکن کنید و در صورت وجود ویروس، آن را شناسایی و حذف کنید. بهتر است برنامه ضد بدافزار خود را به‌روز نگه دارید تا در برابر تهدیدات جدید نیز محافظت شوید.

پیدا کردن ویروس گوشی اندرویدی با استفاده از Bitdefender Antivirus

در ادامه نحوه استفاده از Bitdefender Antivirus آورده شده است:

  • برنامه را دانلود و نصب کرده، سپس آن را اجرا کنید.
  • روی دکمه Scan device ضربه بزنید، Bitdefender شروع به پیدا کردن ویروس گوشی اندرویدی شما می‌کند.
  • وقتی اسکن به پایان رسید، برنامه نتایج را نشان می‌دهد.
  • اگر Bitdefender Antivirus بدافزار را پیدا کند، آن را به طور خودکار حذف خواهد کرد. اگر حذف بدافزار امکان‌پذیر نباشد این اجازه را به شما می‌دهد تا فایل متخلف را ضدعفونی کنید، آن را حذف کرده یا به قرنطینه منتقل کنید. بیشتر برنامه‌های ضد بدافزار به روشی مشابه کار می‌کنند.

برنامه‌های غیر گوگل پلی را حذف کنید

بعد از پیدا کردن ویروس در گوشی اندرویدی، باید به این احتمال هم توجه کنید که یک برنامه خراب دیگر ممکن است در گوشی شما وجود داشته باشد که باعث ایجاد مشکل مجدد شود. در صورتی که برنامه‌ای در گوشی شما وجود دارد که از فروشگاه Google Play دانلود نشده است، باید مشکوک باشید! زیرا برنامه‌ها معمولا به دلایل خاصی در فروشگاه Google Play موجود هستند.

یکی از دلایل می‌تواند این باشد که برنامه هدفی را انجام می‌دهد که شرایط خدمات شرکت را نقض می‌کند. گاهی اوقات دلیلش این است که سازندگان یا توزیع‌کنندگان برنامه می‌خواهند نرم‌افزارهای جاسوسی یا بدافزارهای دیگری را در برنامه خود قرار دهند. آن‌ها می‌دانند که گوگل به این اجازه را نخواهد داد. اگرچه برنامه‌های آلوده گاهی اوقات در فروشگاه Google Play ظاهر می‌شوند، اما گوگل به طور مرتب فروشگاه را برای حذف بدافزار اسکن می‌کند. برای اطمینان از ایمنی گوشی خود، بهتر است همه برنامه‌هایی را که از فروشگاه Google Play دانلود نکرده‌اید، از گوشی خود حذف کنید.

در مورد آینده چطور؟

پیدا کردن ویروس گوشی اندرویدی و عاری نگه‌داشتن دستگاه اندرویدی شما از بدافزارها در آینده یک موضوع مهم است. در اینجا چند مرحله وجود دارد که می‌توانید انجام دهید تا مطمئن شوید هیچ کد مخربی در گوشی شما راه پیدا نمی‌کند:

  • به انجام تمام مراحل امنیتی عادی که احتمالا قبلا عادت کرده‌اید، ادامه دهید. ازجمله اینکه هرگز روی لینک‌ها در ایمیل‌ها یا پیام‌های متنی کلیک نکنید، مگر اینکه ۱۰۰% مطمئن باشید که آن‌ها ایمن هستند و زمانی که برای مدتی از گوشی استفاده نمی‌کنید، آن را با یک پین قفل کنید.
  • می‌توانید از یک برنامه آنتی‌ویروس در دستگاه خود استفاده کنید. برای محافظت در زمان واقعی، یک اشتراک ماهانه در نظر بگیرید. بااین‌حال، نرم‌افزار آنتی‌ویروس در کامپیوتر تقریبا یک ضرورت است. در اندروید، اگر از روش‌های امنیتی اولیه مانند باز نکردن پیام‌ها و ایمیل‌های مشکوک، اجتناب از دانلود برنامه‌های شخص ثالث خارج از گوگل پلی و سایر اقدامات احتیاطی مشابه پیروی کنید، دیگر نیازی به نرم‌افزار آنتی‌ویروس نخواهید داشت.
  • Google Play Protect یکی از ویژگی‌های فروشگاه گوگل پلی است که می‌تواند برنامه‌های Play Store را که در گوشی یا تبلت خود دارید اسکن کرده و آن‌ها را با نسخه‌های موجود در فروشگاه مقایسه کند. هر برنامه‌ای که در دستگاه شما تغییر کرده باشد علامت‌گذاری می‌شود. اگر فقط از برنامه‌های فروشگاه پلی استفاده می‌کنید و مرتبا با Play Protect اسکن می‌کنید، خراب کردن دستگاه شما برای هر کسی دشوار خواهد بود. برای دسترسی به این ابزار، Play Protect را در فروشگاه پلی جستجو کنید.
  • هر به‌روزرسانی برای سیستم اندروید شامل اصلاحات امنیتی و راه‌حل‌هایی برای آسیب‌پذیری‌های شناخته شده در نسخه قبلی است. هرچه نسخه اندروید طولانی‌تر در دسترس عموم باشد، شانس سوء استفاده از این آسیب‌پذیری‌ها افزایش می‌یابد، زیرا هکرهای بیشتری از آن‌ها مطلع می‌شوند. در بین به‌روزرسانی‌های نسخه، به‌روزرسانی‌های امنیتی اندروید نیز وجود دارد. شما باید به محض ارائه این موارد را نصب کنید.
  • ذخیره رمز عبور را خاموش کنید. وقتی گذرواژه‌های شما در همان دستگاهی که می‌خواهند به آن حمله کنند، ذخیره می‌شوند، کار هکرها را بسیار آسان‌تر می‌کند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *