هایفوتراپی یا HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound) یکی از روشهای غیر تهاجمی برای درمان علائم پیری و چین و چروک صورت است. این روش جزء روند رو به رشد درمانهای ضد پیری محسوب میشود که بدون نیاز به جراحی، برخی از مزایای لیفت صورت را ارائه میدهد.
بر اساس گزارش انجمن جراحی پلاستیک زیبایی آمریکا، محبوبیت روشهای غیر تهاجمی جوانسازی صورت از سال ۲۰۱۷ تاکنون با یک افزایش ۴.۲ درصدی روبهرو شده است. این روشهای کمتر تهاجمی، علاوه بر داشتن دورهی نقاهت کوتاهتر نسبت به گزینههای جراحی، نتایج کمتر چشمگیری را ارائه میدهند و دوام کمتری دارند.
بنابراین، متخصصان پوست توصیه میکنند که هایفوتراپی فقط برای علائم خفیف تا متوسط یا اولیه پیری پوست استفاده شود. در این بخش از سری مطالب آموزشی آرایش و زیبایی پوست از مجله سیمدخت، انواع روشهای هایفوتراپی صورت و شکم، فواید و عوارض آن به شما توضیح داده میشود.
هایفوتراپی یا لیفتینگ؟ کدام روش برای شما مناسب تر است؟
هایفوتراپی (HIFU) از انرژی فراصوت متمرکز برای هدف قرار دادن لایههای پوست، مستقیماً زیر سطح آن استفاده میکند. این انرژی فراصوت باعث افزایش سریع دمای بافت پوست میشود. زمانی که سلولهای ناحیه مورد نظر پوست به دمای خاصی میرسند، آسیب محلی تجربه میکنند.
به نظر ممکن است این روند غیرمنطقی به نظر بیاید، اما آسیب وارد شده به واقعیت، سلولها را تحریک میکند تا کلاژن بیشتری تولید کنند. کلاژن، پروتئینی است که ساختار پوست را فراهم میکند. افزایش تولید کلاژن به واسطه هایفوتراپی، منجر به ایجاد پوستی سفتتر و محکمتر با کمترین چین و چروک میشود.
از آنجایی که پرتوهای اولتراسوند با فرکانس بالا، به یک بافت خاص زیر سطح پوست تمرکز مییابند، هیچ آسیبی به لایههای بالایی پوست و نواحی مجاور وارد نمیشود. برای آشنایی بیشتر با عوامل، درمانها، پیشگیری و نشانههای پیری زودرس پوست، مطلب مرتبط را مطالعه فرمایید.
هایفوتراپی مناسب چه کسانی است؟
تکنولوژی هایفوتراپی، ممکن است برای همه افراد مناسب نباشد. به طور کلی، این روش درمانی برای پیری پوست، مناسب است و بیشترین کاربرد را در افراد بالای 30 سال با شلی خفیف تا متوسط پوست دارد. با توجه به نوع پوست و مشکلات آن، ممکن است نیاز به چندین جلسه درمانی باشد تا نتایج مطلوب حاصل شود.
اما باید توجه داشت که افراد مسن و پیر با شلی شدید پوست یا پوست آویزان در مناطقی مانند گردن، احتمالاً بهتر است از هایفوتراپی پرهیز کنند و به جای آن به گزینههای دیگری نظیر جراحی مراجعه کنند. همچنین، افرادی که به عفونتها و ضایعات پوستی در ناحیه مورد نظر، آکنههای شدید یا کیستیک، و همچنین کاشت فلزات در ناحیهی درمانی دچارند، بهتر است از هایفوتراپی پرهیز کنند.
مزایای هایفوتراپی صورت و شکم
هایفوتراپی شکم، صورت و پوست، بسیاری از مزایای زیبایی شناختی را به ارمغان میآورد. برخی از این موارد عبارتند از:
1. کاهش چین و چروکهای پوست: استفاده از تکنولوژی HIFU به کاهش چین و چروکهای پوست منجر میشود.
2. سفت کردن و جلوگیری از افتادگی پوست گردن: این روش میتواند به سفت کردن پوست و جلوگیری از افتادگی پوست گردن کمک کند.
3. لیفت گونهها، ابروها و پلکها: استفاده از هایفوتراپی میتواند منجر به ارتقای گونهها، ابروها و پلکها شود.
4. تقویت و تعریف خط فک: این روش میتواند به تقویت و تعریف خط فک کمک کند.
5. صاف کردن پوست صورت: هایفوتراپی میتواند باعث صاف شدن پوست صورت شود.
یک مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۷ با مشارکت ۳۲ نفر نشان داد که هایفوتراپی باعث بهبود قابل توجهی در ارتجاع پوست گونه، پایین شکم و رانها پس از ۱۲ هفته میشود. در یک مطالعه وسیعتر بر روی ۹۳ نفر، ۶۶ درصد از افرادی که تحت درمان با هایفوتراپی قرار گرفتند، بعد از ۹۰ روز، بهبودی قابل توجهی در ظاهر صورت و گردن خود را تجربه کردند.
آشنایی با عوارض جانبی هایفوتراپی پوست
هایفو تراپی، اگر توسط یک متخصص آموزش دیده و با شرایط مناسب انجام شود، بسیار ایمن است. یکی از مزایای اصلی این درمان، بازگشت سریع به فعالیت های روزمره پس از مراجعه به متخصص است.
علی رغم اینکه ممکن است بعد از انجام هایفو تراپی (HIFU)، احساس قرمزی یا تورم کمی در ناحیه مورد درمان رخ دهد، اما این علائم به سرعت کاهش مییابند و ممکن است به مدت چند هفته به حالتی ملایم ادامه داشته باشند. همچنین، احتمال وجود بی حسی موقت یا کبودی نیز وجود دارد که معمولاً در عرض چند روز از بین میرود.
هایفوتراپی پوست و شکم به چه صورت و در چند جلسه انجام میشود؟
پزشکان به منظور جوانسازی پوست، عموما با تمیز کردن منطقه مورد نظر روی صورت و استفاده از ژل، روش هایفوتراپی را آغاز میکنند. سپس از یک دستگاه دستی استفاده میکنند که امواج اولتراسوند را در فواصل کوتاه منتشر میکند. هر جلسه درمان هایفو معمولا بین 30 تا 90 دقیقه زمان میبرد.
برخی افراد در طول این روش درمانی برای جوانسازی پوست، ناراحتی خفیفی را گزارش میدهند، در حالی که برخی دیگر پس از آن درد نمیکشند. پزشکان ممکن است قبل از انجام این روش، از بی حسی موضعی استفاده کنند تا از درد جلوگیری کنند. همچنین، مسکنهایی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن نیز برای کاهش درد ناشی از هایفوتراپی پوست مناسب هستند.
مقایسه با سایر روشهای زیبایی مانند لیزر موهای زائد، انجام هایفوتراپی صورت نیازی به هیچ گونه آمادگی یا زمان بهبودی ندارد، بنابراین افراد میتوانند پس از دریافت این درمان، به فعالیتهای روزانه خود ادامه دهند.
تعداد جلسات مورد نیاز برای هایفوتراپی بسته به نتایج مورد انتظار افراد متفاوت است و ممکن است بین یک تا شش جلسه مورد نیاز باشد.
اقدامات لازم قبل هایفوتراپی
نمیتوان پوستی که اخیراً برنزه یا آفتاب سوخته شده را با هایفوتراپی درمان کرد. باید حداقل ۲ هفته قبل از جلسات درمانی خود، از قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید (یا برنزه شدن) خودداری کنید.
همچنین، استفاده از محصولات پوستی حاوی مواد شیمیایی که باعث تحریک صورت میشوند، باید حداقل یک هفته قبل از آغاز درمان، متوقف شود. تمام محرکهای پوستی مانند اسیدهای گلیکولیک یا سالیسیلیک، بنزوئیل پراکسید، محصولات رتینول مانند رتین A، تازوراک، تریلوما، دیفرین و ویتامین C نیز در ناحیه تحت درمان پوست باید قبل از جلسات درمانی متوقف شوند.
مراقبتهای بعد از هایفوتراپی کدامند؟
قبل از انجام هایفوتراپی (HIFU)، موارد زیر را باید رعایت کنید. همچنین، بعد از این روش، نیاز به مراقبتهای خاصی برای پوست صورت دارید:
1. اجتناب از تابش مستقیم نور خورشید و همچنین از سرما در طول چند هفته اول پس از انجام هایفوتراپی
2. اجتناب از استفاده از محصولات حاوی الکل بر روی پوست
3. پوست خود را در این مدت محافظت کنید و از خراشها و زخمها پرهیز کنید
4. مصرف آب بیشتری را برای حفظ رطوبت پوست توصیه میکنیم
5. برای مدتی پس از هایفوتراپی، از حمامهای آب گرم و داغ پرهیز کنید، به جای آن از آبهای گرم و ملایم استفاده کنید
تفاوت هایفوتراپی و جراحی لیفت صورت
هایفوتراپی (HIFU)، با خطرات و هزینههای کمتری نسبت به لیفت صورت جراحی همراه است، اما نتایج آن به مدت زمان کمتری ادامه دارند و ممکن است نیاز به جلسات تکراری داشته باشد.
این روش غیر تهاجمی، بدون برش در پوست انجام میشود و به طور متوسط هیچ گونه قرمزی و تورم را بر روی صورت ایجاد نمیکند. به عکس از لیفت صورت جراحی که یک روش تهاجمی است و نیازمند برش و بخیه است و نتایج آن به مدت طولانیتری مستمر میماند، عمل میکند.
عوارض و معایب جراحی صورت
-
- خطرات بیهوشی
- خونریزی
- عفونت
- لختهشدن خون
- و درد یا ناراحتی در محل زخم
نظرات کاربران