مجله سیمدخت
0

دسترسی به آیفون سخت‌تر می‌شود

بازدید 96

درصورت افزایش تعرفه گمرکی برای واردات آیفون، هزینه ثبت رجیستری این گوشی‌ها به حدی می‌رسد که با یک گوشی میان‌رده یا حتی پرچم‌دار اندرویدی قابل مقایسه خواهد بود. این افزایش تعرفه گمرکی ۲۵ درصدی برای واردات گوشی‌های آیفون و افزایش ۵۰ درصدی تعرفه در روش‌های واردات دیگر، از جمله واردات مسافری، پیشنهادی است که انجمن واردکنندگان موبایل به کمیسیون اقتصادی دولت ارائه داده است.

اگر این پیشنهاد پذیرفته شود، می‌تواند به افزایش چشمگیری در قیمت بازار موبایل منجر شود. در همین حین، انجمن واردکنندگان موبایل پیشنهاد داده است که تعرفه برای واردات آیفون به ۲۵ درصد افزایش یابد به منظور بهره‌برداری دولت از واردات آیفون. این پیشنهاد هنوز در دست بررسی قرار دارد و ابلاغ نشده است.

اما شواهد حاکی از افزایش بیشتر از ۲۵ درصد در هزینه ثبت رجیستری گوشی‌های آیفون است. فروشندگان نیز اعلام کرده‌اند که در چند روز اخیر، هزینه ثبت رجیستری گوشی‌های آیفون وارد شده به صورت مسافری، دو برابر شده است.

یکی از دلایل اعلام افزایش عوارض واردات آیفون، جلوگیری از واردات قاچاقی و کاهش تخلفات مربوط به آن است. فعالان بازار گوشی موبایل می‌ادعا کرده‌اند که با خرید گوشی در کشورهای دیگر مانند امارات و ثبت آن در ایران، می‌توانند گوشی موردنظر خود را با حدود ۱۰ میلیون تومان کمتر از قیمت بازار خریداری کنند و به همین دلیل، مردم این روش خرید را ترجیح می‌دهند.

با افزایش تعرفه واردات گمرکی برای گوشی‌های بازرگانی و همچنین افزایش تعرفه واردات مسافری، واردات مسافری دیگر به صرفه نخواهد بود. این افزایش تعرفه در یک سو به نفع دولت است و از سوی دیگر با کاهش واردات مسافری و جلب خریداران به گوشی‌های با رویه بازرگانی، شرکت‌ها و دولت سود بیشتری کسب می‌کنند.

همچنین، افزایش تعرفه واردات تأثیری بر قیمت نهایی گوشی‌ها دارد و خریداران باید قیمت بالاتری را پرداخت کنند. میزان افزایش قیمت نهایی گوشی‌ها هنوز قابل پیش‌بینی نیست و بستگی به تصمیم کمیسیون اقتصادی دولت دارد که آیا با پیشنهاد ۲۵ درصدی تعرفه واردات تجاری آیفون موافقت می‌کند و در پی آن، تعرفه واردات مسافری نیز ۵۰ درصد افزایش یابد یا خیر.

قیمت آیفون سر‌ به‌ فلک می‌کشد

با توجه به پذیرش پیشنهاد انجمن واردکنندگان توسط دولت، در صورت اعمال ۵۰ درصد افزایش هزینه رجیستری و همچنین افزایش ۵۰ درصدی قیمت گوشی‌های آیفون، مشتریان این گوشی‌ها مجبور خواهند بود هزینه بسیار بالایی برای خرید آیفون پرداخت کنند.

با در نظر گرفتن قیمت فعلی گوشی‌های آیفون به عنوان مبنا، اگر هزینه رجیستری گوشی آیفون ۱۳ پرو مکس که در حال حاضر قیمت آن ۷۰ میلیون تومان است، با ۲۵ درصد افزایش مواجه شود، معادل قیمت یک گوشی میان‌رده مانند پوکو F5 شیائومی یا ناتینگ فون ۱ برای رجیستر کردن آیفون خواهد بود. این افزایش هزینه رجیستری منجر به افزایش قیمت نهایی گوشی برای مصرف‌کننده خواهد شد و قیمت آن به حدود ۸۷ میلیون تومان خواهد رسید.

در صورتی که این الگوی واردات به شیوه مسافری اعمال شود، تنها نیمی از قیمت گوشی برای هزینه رجیستری مصرف خواهد شد. به عبارت دیگر، با در نظر گرفتن تعرفه ۵۰ درصدی واردات مسافری، خریدار برای رجیستر کردن آیفون ۱۳ پرو مکس باید ۳۵ میلیون تومان هزینه کند و قیمت فروش آن در بازار نیز بیشتر از ۱۰۰ میلیون تومان خواهد بود.

در واقع، هزینه ۳۵ میلیون تومانی که برای رجیستر کردن گوشی به شیوه مسافری باید پرداخت شود، معادل قیمت یک گوشی پیکسل ۷ا خواهد بود. اگر تنها ۴ میلیون تومان به این هزینه اضافه شود، خریدار می‌تواند گوشی گلکسی اس ۲۳ سامسونگ را تهیه کند.

افزایش هزینه به طور قطع بر روی قیمت سایر مدل‌های گوشی‌های آیفون نیز تأثیر خواهد گذاشت و بسیاری از افراد قادر به خرید گوشی‌های خانواده آیفون نخواهند بود. با توجه به عدم رجیستر کردن گوشی‌های آیفون ۱۴، مشتریان گوشی‌های آیفون مجبورند هزینه بزرگی را برای خرید گوشی‌هایی که حداقل به نسل قبلی آیفون‌های شرکت اپل تعلق دارند، پرداخت کنند.

با توجه به فاصله حدود سه ماه تا معرفی و عرضه نسل جدید گوشی‌های اپل، به عنوان مثال آیفون ۱۵، اگر ممنوعیت واردات مدل‌های ۱۴ و بعدی خانواده آیفون در ایران باقی بماند، خریداران آیفون در کشور ما مجبور به پرداخت هزینه‌های سنگینی خواهند بود تا بتوانند گوشی‌هایی را خریداری کنند که در سال‌های ۲۰۲۱، ۲۰۲۲ و قبل از آن به بازار عرضه شده‌اند.

رسیدن قیمت‌ها به این میزان، به طور مشابه با افزایش قیمت‌های قوی در بازار گوشی‌های آیفون در ترکیه رخ داده است. اخبار اخیر نیز نشان می‌دهد که ترکیه در حال حاضر گران‌ترین آیفون‌های جهان را به فروش می‌رساند به دلیل افزایش چشمگیر مالیات واردات در این کشور. اگر تعرفه‌های گمرکی واردات در ایران نیز افزایش یابد و در نتیجه قیمت‌ها نیز افزایش پیدا کند، آیفون‌های گران‌ترین محصولات در بازار ایران خواهند بود.

یکی از فروشندگان موبایل اظهار می‌کند: “وضعیت بازار گوشی‌ها در حال حاضر به گونه‌ای خراب است که فروشندگان حتی مایل به افزایش قیمت نیستند. اگر افزایش ۲۵ یا ۵۰ درصدی واردات برای آیفون اتفاق بیفتد، قطعاً شاهد افزایش زیادی در قیمت خواهیم بود و وضعیت بازار از همین حالت نامطلوب هم بدتر خواهد شد.”

اعلام خبر افزایش تعرفه‌های گمرکی واردات آیفون، به موجب آن، گفتگوهایی درباره احتمال برداشت ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و مدل‌های جدیدتر را به وجود آورده است. هرچند نمی‌توان با قطعیت اعلام کرد که آیفون ۱۴ به ایران وارد خواهد شد یا خیر، اما با توجه به اینکه آیفون ۱۴ جدیدترین مدل از گوشی‌های شرکت اپل است، بطور قطع با قیمتی بالاتر از آیفون ۱۳ وارد بازار کشور خواهد شد و هزینه رج

یستری آن نیز بیشتر خواهد بود. در حال حاضر نیز، با وجود عدم رجیستر کردن آیفون ۱۴ در ایران، مدل پرو مکس این گوشی در بازار به قیمت ۶۳ تا ۶۵ میلیون تومان و آیفون ۱۴ پرو نیز به قیمت تقریبی ۶۰ تا ۶۲ میلیون تومان عرضه می‌شود.

اگر مشکل رجیستری برطرف شود، قطعاً قیمت این مدل (آیفون ۱۴) بیشتر خواهد شد. همچنین، در صورت برطرف شدن ممنوعیت‌های مربوط به آیفون ۱۵، با توجه به افزایش قیمت تقریبی ۲۰۰ دلاری که اپل برای این مدل از گوشی‌هایش در نظر دارد، احتمالاً قیمت این گوشی در ایران و همچنین هزینه رجیستری آن بسیار بالا خواهد بود.

آیفون ۱۴ هنوزهم به‌شیوه‌ی مسافری وارد می‌شود

در آخرین ماه‌های سال گذشته، بحث ممنوعیت واردات مسافری گوشی‌های آیفون ۱۴ از اول اسفند‌ماه به صحنه آمد. با این حال، فروشنده‌ها اعلام می‌کنند که هنوز هم واردات این گوشی به کشور ادامه دارد. آن‌ها می‌گویند: «آیفون ۱۴ هنوز به‌شیوه‌ی مسافری وارد کشور و به فروش می‌رسد. تقاضا برای آن زیاد نیست، اما هنوز هم واردات به این روش انجام می‌شود.»

با توجه به اینکه مشکل رجیسترنشدن آیفون ۱۴ همچنان باقی است و دارندگان این گوشی با مشکل قطعی آنتن مواجه هستند، فروشنده‌ها اظهار می‌کنند که برخی افراد با استفاده از ترفندها مشکل آنتن آیفون ۱۴ را برطرف می‌کنند و برای این کار از مردم مبالغی بین ۲ تا ۱۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند.

یکی از فروشنده‌ها به یک نکته جالب درباره مشکل آنتن‌دهی این گوشی‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: «تجربه و مشاهدات ما نشان می‌دهد که گوشی‌های آیفون ۱۴ که قبل از وارد‌کردن سیم‌کارت در فرودگاه ثبت و رجیستر می‌شوند، هنوز آنتن فعال دارند. آنتن گوشی من با همین روش از مهر‌ماه تا امروز حتی یک روز هم قطع نشده است. اما گوشی‌هایی که افراد پیش از ثبت سیم‌کارت در آن‌ها قرار می‌دهند، مشکل قطعی آنتن دارند.»

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *