مجله سیمدخت
0

روش های جوانسازی مغز و تقویت حافظه

روش های جوانسازی مغز و تقویت حافظه
بازدید 107

با توجه به اعلام بهداشت نیوز، متخصصان تأکید دارند که اقداماتی چون داشتن برنامه ورزشی منظم و تضمین خواب کافی، می‌تواند بهبودی چشمگیری در سلامت مغز و افزایش توان حافظه داشته باشد.

در این راستا، به نقل از «وب ام دی»، تعدادی از توصیه‌های ارائه شده توسط متخصصان برای حفظ و تقویت سلامت مغز ذکر شده است.

 برای دوست یابی زمان صرف کنید

شناختن افراد جدید به معنای شناختن زوایای جدیدی از زندگی است که می‌تواند مغز شما را تقویت کند. این فرآیند شامل تقویت حافظه کوتاه‌مدت، کنترل عوامل حواس‌پرتی و توانایی متمرکز ماندن می‌شود. گوش دادن به دیدگاه دیگران و تلاش برای درک نقطه نظر آن‌ها، می‌تواند مغز شما را به فکر کردن به روش‌های جدید و نوین سوق دهد.

در طبیعت باشید

حضور در طبیعت تأثیر آرام‌بخشی دارد و می‌تواند استرس را کاهش دهد، حتی اگر فقط از پنجره به بیرون نگاه کنید. زمانی که در محیط خارج از منزل قرار می گیرید، مغز شما از جریان مداوم داده‌ها و محرک‌هایی که در طول روز دریافت می‌کند فاصله گرفته و استراحت می‌یابد. این وضعیت به ذهن اجازه می‌دهد تا توانایی تمرکز خود را مجدداً بازیابی کند. به همین دلیل، ممکن است احساس خلاقیت بیشتری کنید و بتوانید مشکلات خود را بهتر حل کنید.

در مسیر تغییر روال روزانه باشید

خوردن یک صبحانه یکسان هر روز یا استفاده از همان مسیر روزانه برای رفتن به محل کار هیچ ایرادی ندارد. هرچند انسان‌ها عادت‌های خود را دوست دارند، اما برای سلامت مغز شما مفید است که روال روزانه خود را تغییر دهید. این تغییرات کوچک می‌توانند توانایی مغز شما را در یادگیری اطلاعات جدید و نگه‌داری آنها افزایش دهد. امتحان کنید یک دستور غذای جدید یا قسمتی از شهر خود را کاوش کنید.

یک مهارت جدید یاد بگیرید

زمانی که یک مهارت یا موضوع جدید را یاد می‌گیرید، مغز شما اقدام به ساخت شبکه جدید مغزی می کند و مسیرهای جدیدی بین سلول‌های خود ایجاد می‌کند. تلاش کنید یک مهارت یا سرگرمی جدید را یاد بگیرید. حتی اگر این فعالیت در ابتدا دشوار به نظر برسد، تسلیم نشوید. هر مقدار فعالیت جدیدتان سخت باشد، به مغزتان کمک می‌کند و بسیار مفید خواهد بود.

در زمان بر روی یک چیز تمرکز کنید

تمرکز یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت و بهبود کیفیت زندگی است. همواره در دنیای پرپیچ‌وتاب امروزی، افراد به دلیل تکنولوژی و امکانات فراوان، به اشتباه فکر می‌کنند که می‌توانند همزمان به چند کار بپردازند و در نتیجه، بهترین عملکرد را داشته باشند. اما این باور کاملاً اشتباه است. وقتی که همزمان به چند وظیفه مختلف توجه می‌کنید، مغز شما مجبور است بین آنها جابجا شود و این موضوع تمرکز را به شدت کاهش می‌ دهد. از این رو، بهتر است در هر لحظه به یک فعالیت مشغول شوید. مثلاً، اگر دارید پیامک می‌نویسید، به تلویزیون تماشا نکنید یا در شبکه‌های اجتماعی فعالیت نکنید. این کمک می‌کند تا تمرکز شما افزایش یابد و بهترین نتیجه را برای وظایف خود به دست آورید.

مدیتیشن کنید

یکی از راهکارهای مؤثر برای بهبود تمرکز، مدیتیشن است. مدیتیشن به شما کمک می‌کند تا ذهن خود را آرام کنید و تمرکزتان را افزایش دهید. علاوه بر این، مطالعات نشان داده‌اند که مدیتیشن می‌تواند به بهبود فشار خون و کلسترول بالا کمک کند و این مسائل می‌توانند عوامل خطر آلزایمر را کاهش دهند.

موسیقی گوش کنید

گوش دادن به موسیقی، نه تنها می‌تواند سطح هوشیاری شما را افزایش دهد، بلکه تأثیرات قابل توجهی بر روی حافظه و خلق و خوی شما نیز دارد. یکی از دلایل اصلی این پدیده این است که در موسیقی، یک ارتباط ریاضی وجود دارد که از تداخل نت‌ها و ساختارهای مختلف تشکیل شده است. مغز شما در هنگام گوش دادن به موسیقی مجبور است با این پیچیدگی‌ها و ارتباطات ریاضی مواجه شود و این فرآیند باعث بهبود عملکرد شناختی شما می‌شود. ویژگی جالب دیگر این موضوع این است که این تأثیرات به ویژه برای آهنگ‌هایی که برای اولین بار شنیده می‌شوند، بیشتر به چشم می‌خورد. زمانی که با یک قطعه موسیقی جدید روبرو می‌شوید، مغز شما به چالش کشیده می‌شود تا ساختارها و نت‌ها را درک کند و این فرآیند باعث تقویت حافظه و تحول در خلق و خوی شما می‌شود. بنابراین، گوش دادن به موسیقی نه تنها یک تجربه لذت‌بخش است بلکه یک راه مناسب برای تحریک ذهن و بهبود عملکرد شناختی شما نیز محسوب می‌شود. این ارتباط عمیق میان موسیقی و فعالیت مغزی نشان‌دهنده اهمیت این هنر در توسعه و بهبود قابلیت‌های ذهنی انسان‌هاست.

ورزش کنید

ورزش کردن نه تنها برای بدن شما مفید است، بلکه برای مغز شما نیز اثرات بسیار مثبتی دارد. ورزش به عنوان یک فعالیت فیزیکی، مهارت‌های استدلال و تفکر شما را تقویت می‌کند، زیرا جریان خون به مغز شما افزایش می‌یابد. بهتر است هر روز حداقل ۳۰ دقیقه وقت بگذارید تا ورزش‌های خود را انجام دهید.

بخندید، رمز آرامش برای مغز

استرس می‌تواند باعث ترشح هورمون کورتیزول شود که ممکن است توانایی فکری شما را کاهش دهد. با گذر زمان، سطوح بالای استرس می‌تواند به مشکلات یادگیری و حافظه منجر شود. یک راه ساده برای مقابله با استرس، خندیدن است. خندیدن می‌تواند سطح کورتیزول را کاهش دهد و به سلامت مغز شما کمک کند.

به اندازه کافی بخوابید

اگر به اندازه کافی نخوابید، تمرکز و تفکر شما دچار مشکل می‌شود و انجام حتی کارهای ساده نیاز به تلاش بیشتری دارد. همچنین، کمبود خواب می‌تواند باعث شکاف‌هایی در حافظه کوتاه‌مدت شود. برای حفظ سلامت و شادابی، هر شب حداقل هفت تا ۹ ساعت بخوابید.

مراقب غذای خود باشید

مصرف کالری بیش از حد می‌تواند به ضرر مغز شما باشد. افزایش شاخص توده بدنی (BMI) در میانسالی با سلامت ضعیف مغز در مراحل بعدی زندگی مرتبط است. تغییرات کوچک در رژیم غذایی، مانند انتخاب محصولات کم‌کالری، می‌تواند به کاهش کالری و حفظ سلامت مغز کمک کند. مشاوره با یک پزشک یا متخصص تغذیه نیز می‌تواند به شما در تدوین برنامه غذایی مناسب کمک کند.

مغز خود را با تغذیه صحیح تقویت کنید

محافظت از سلامت مغز از طریق تغذیه صحیح یک اقدام مهم است. غذاهایی که برای مغز مفید هستند شامل میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، ماهی و چربی‌های “خوب” مثل چربی‌های موجود در روغن زیتون می‌شوند. همچنین، یک فنجان چای یا قهوه در روز می‌تواند به بیداری و حالت ذهنی شما کمک کند. اما بهتر است مصرف غذاهای فرآوری شده را کاهش دهید.

سیگار نکشید

مواد شیمیایی موجود در سیگار به مغز آسیب می‌زنند، بنابراین انتظار نداشته باشید که سیگار با زوال ذهنی و ضعف عقل مرتبط نباشد. این مسئله در مورد دود دست دوم (قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران) نیز صدق می‌کند. با خانواده‌تان درباره ترک سیگار صحبت کنید؛ اگر محیط زندگی و خودروتان بدون دود باشد، همه بهره‌مند خواهید شد.

از قلب خود مراقبت کنید

سلامت قلب بر توانایی یادگیری و حافظه تأثیر می‌گذارد. اضافه وزن و عدم فعالیت کافی می‌توانند رگ‌های خونی را مسدود کنند و جریان خون به مغز را محدود کنند. این موارد می‌توانند منجر به سخت شدن شریان های قلبی گردد. فشار خون بالا نیز می‌تواند نشانه‌ای از خطر برای سلامت مغز باشد. اگر فشار خون شما بالا است، با پزشک خود در مورد کنترل آن صحبت کنید.

برای سلامت روانی کمک بگیرید

افسردگی می‌تواند تأثیرات منفی بر عملکرد ذهنی شما داشته باشد. در زمینه‌هایی نظیر تمرکز، تصمیم‌گیری، و متمرکز ماندن مشکلات ایجاد کند. اگر احساس افسردگی می‌کنید، با پزشک خود در مورد گزینه‌های درمان صحبت کنید. این موضوع ممکن است شامل درمان‌های روان‌شناختی یا داروهایی باشد که توسط یک فرد حرفه‌ای برای شما تجویز می‌شود.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *