مایکروسافت در تلاش است تا ابزاری مبتنی بر هوش مصنوعی برای روانکاوی و درمان مشکلات روانی افراد توسعه دهد. این روش روانکاوی هوش مصنوعی ممکن است برای همه جذابیت نداشته باشد، اما شرکت ردموندیها در یک پتنت جدید اعلام کردهاند که در حال کار بر روی یک اپلیکیشن هیجانانگیز برای درمان مشکلات روانی افراد هستند.
اگر شما فیلم “Her” به کارگردانی اسپایک جونز را دیده باشید، احساس میکنید مثل تئودور، کاراکتر اصلی فیلم که یک دستیار هوشمند به نام سامانتا دارد، با چیزی مشابه آن ارتباط دارید. در فیلم، ابتدا تئودور نامههایی را به سامانتا مینویسد و ایمیلهایش را به او میخواند و بعداً با او رابطه عاطفی برقرار میکند.
نرمافزار تراپیست مایکروسافت توانایی استخراج و ثبت پرونده کاربر را بر اساس نشانههای عاطفی، اطلاعات و تصاویری که از کاربر دریافت میکند، دارد.
در توضیحات پتنت خود، مایکروسافت جزئیاتی از قابلیتهایی که تراپیست هوش مصنوعی میتواند انجام دهد و نحوه کار آن را توضیح داده است. چتبات مخصوص رواندرمانی، یک ماژول پردازش اطلاعات و یک پایگاه داده قویتر از چتباتهای معمولی دیگر را در بر میگیرد.
اما کارها به همینجا ختم نمیشود و قسمتهایی برای پرسش و پاسخ، تجزیه و تحلیل احساسات، ثبت خاطرات، آزمایشهای روانشناسی کاربر و ذخیره اطلاعات شخصی کاربر در نرمافزار وجود دارند.
به عنوان مثال، فرض کنید قبلاً با چتبات تراپیست در مورد تیم فوتبال مورد علاقه خود صحبت کردهاید. این چتبات توانایی حفظ علاقهها و سلیقههای شما را دارد و در شرایط مختلف ممکن است به آنها یادآوری کند. همچنین، میتواند به تناسب نیازهای کاربر، پیشنهاداتی شخصیسازیشده در حومایکروسافت در پتنت خود ادعا میکند که چتبات تراپیست آن قادر است تا با کاربران آزمونهای روانشناختی انجام داده و به صورت صریح از آنها سؤالات بپرسد و به طور ضمنی از پاسخهای آنها بازخورد دریافت کند و اطلاعات روانشناختی را استخراج کند.
نرمافزار تراپیست مایکروسافت، با استفاده از فرایند آزمون روانشناسی ضمنی، میتواند اقدامات خود را بر اساس وضعیت عاطفی فعلی کاربر، اطلاعاتی که در جلسه فعلی مورد بحث قرار گرفته است یا عوامل دیگری که ممکن است تعیین کننده باشند، انجام دهد.
در حال حاضر، این نرمافزار در مرحله ثبت مالکیت فکری قرار دارد و منتظر تأییدیههای لازم برای شروع مرحله تجاریسازی است.
نظرات کاربران