مجله سیمدخت
0

دهانشویه برای کاهش بوی بد دهان | معرفی دهانشویه های طبیعی

بازدید 74

شستشوی دهان، جزء بخشی از بهداشت دهان و دندان است که با استفاده از دهانشویه، می‌توان آن را بهبود بخشید. هر چند که رفع بوی بد دهان، یکی از مهمترین هدف‌های استفاده از دهانشویه است، اما این روش مزایای دیگری همچون جلوگیری از پوسیدگی دندان.

از بین بردن جرم‌های دندان، از بین بردن باکتری‌های دهان و رفع خونریزی لثه را نیز داراست. در این مقاله، بهترین دهانشویه برای رفع بوی بد دهان را معرفی می‌کنیم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

دهانشویه به حفظ بهداشت و سلامت دهان و دندان کمک فراوانی می‌کند. با استفاده از این محصول، می‌توان به خوبی از بوی بد دهان جلوگیری کرد و پلاک‌ها را کاهش داده و به مبارزه با بیماری‌های لثه کمک کرد. با این حال، باید به یاد داشت که دهانشویه هرگز جایگزینی برای نخ دندان و مسواک زدن منظم نیست؛ بلکه باید به عنوان محصولی مکمل در کنار مسواک و نخ دندان مورد استفاده قرار گیرد. در این مقاله، بهترین دهانشویه برای رفع بوی بد دهان و دلایل استفاده از این محصول را بررسی خواهیم کرد.

منظور از دهانشویه فلوراید چیست؟

یکی از مواد ضروری برای حفظ بهداشت دهان و دندان، فلوراید است که در طبیعت به صورت کاملاً طبیعی یافت می‌شود. این ماده شیمیایی معدنی نیست و باعث کاهش حفره در کودکان و بزرگسالان و تقویت مینای دندان می‌شود. همچنین، فلوراید به دندان در برابر حملات اسیدی محافظت می‌کند و در صورت پوسیدگی در مراحل اولیه، به خوبی قابل ترمیم است.

مهم ترین دلایل استفاده از دهانشویه

افراد بسیاری که از مسواک و نخ دندان استفاده می‌کنند، پرسش می‌کنند که دلیل استفاده از دهانشویه چیست؟ در پاسخ به این پرسش، باید گفت که هدف اصلی استفاده از این محصول، حفظ بهداشت دهان و دندان است که با استفاده از دهانشویه، می‌توان دندان‌هایی سالم و تمیز داشت. در ادامه، به مهم‌ترین فواید دهانشویه اشاره خواهیم کرد.

رفع خشکی دهان

در صورت مصرف داروهایی که ممکن است باعث خشکی دهان شوند، یا دچار خشکی دهان به علت بیماری‌هایی همچون دیابت و بیماری‌های اتوآیمیونی، استفاده از دهانشویه گزینه بهتری برای رفع خشکی دهان است. بهتر است هر چند ساعت یکبار از این محصول استفاده کنید تا خشکی دهان شما برطرف شود و شما از این مشکل اذیت نشوید.

رفع بوی بد دهان

احتمالا بسیاری از شما نگران بوی بد دهان خود هستید، اما خبر خوب این است که می‌توانید با استفاده از دهانشویه، بوی بد دهان خود را رفع کنید. همچنین، می‌توانید در جلسات مهم کاری خود از این محصول استفاده کنید.

رفع پلاک های دندان و سلامت لثه

اگر دهانشویه‌ی شما خانگی باشد و یا طبق استانداردهای طراحی شده باشد، قادر به از بین بردن باکتری‌های مضر در داخل دهان خواهد بود. این مسئله باعث می‌شود که جرم‌ها از روی لثه‌ها و دندان‌ها پاک شوند و در نهایت عفونت و التهاب لثه بهبود پیدا کند.

درمان عفونت دندان

یکی از مشکلات شدید دندانی، عفونت دندان است که باید در اسرع وقت درمان شود؛ در غیر این صورت، احتمال وارد شدن آسیب به قلب وجود دارد. تا زمانی که عفونت دندان شما درمان نشده باشد، دندانپزشک نمی‌تواند به هیچ وجه کوچکترین کاری روی دندان‌های شما انجام دهد. از جمله بهترین روش‌های درمان عفونت دندان، استفاده از دهانشویه حاوی پراکسید هیدروژن است. با این حال، هنگام شستشوی دهان خود، باید مراقب باشید که محلول را نبلعید؛ زیرا برای بدن بسیار خطرناک است.

یکی از مسائل شایع در حوزه بهداشت دهانی، بوی نامطبوع دهان است که باعث می‌شود بسیاری از افراد، دهانشویه‌های مختلفی را در خانه نگهداری کرده و به‌صورت دوره‌ای از آن‌ها استفاده کنند. متأسفانه، بیشتر این دهانشویه‌ها و بوی‌زدایی‌های دهان، حاوی رنگ‌های مصنوعی و مواد شیمیایی طعم‌دهنده هستند. به همین دلیل، مزایای آن‌ها بیشتر از چند ساعت دوام نمی‌آورد و بعد از آن دوباره بوی نامطبوع دهان را حس می‌کنیم.

به‌طور کلی، دلایل مختلفی برای بوی نامطبوع دهان وجود دارد که از بهداشت نامناسب دهان و دندان تا مصرف مواد غذایی حاوی سیر و پیاز، رشد بیش از حد باکتری‌ها، مصرف داروهای مختلف و ابتلا به بیماری‌های خاص می‌تواند شامل آن باشد. در صورت استفاده از دهانشویه برای حذف بوی نامطبوع دهان، بهتر است محصولی را انتخاب کنید که در بلندمدت هیچ آسیبی به شما نرساند. زیرا برخی از دهانشویه‌ها حاوی الکل هستند که برخی مطالعات آن‌ها را با تضعیف کلیه لثه‌ها و سرطان دهان در طولانی‌مدت مرتبط دانسته‌اند.

بنابراین، بهتر است به جای استفاده از دهانشویه‌های مصنوعی حاوی الکل، خودتان دست به کار شوید و یک دهانشویه خانگی برای حذف بوی نامطبوع دهان تهیه کنید. جالب است بدانید که این دهانشویه‌ها با تأثیرات بلندمدتی همراه هستند و با استفاده از آن‌ها می‌توان نفسی تازه‌تر و لثه‌ها و دندان‌هایی سالم‌تری داشت.

۱. دهانشویه دارچین و لیمو

دارچین نسبت به نعناع تأثیر قابل توجهی در مبارزه با بوی نامطبوع دهان دارد. اثرات نعناع تا مدت کوتاهی باقی می‌ماند، در حالی که دارچین با باکتری‌های تولیدکننده بوی نامطبوع دهان مبارزه می‌کند و نفس را تازه نگه می‌دارد. همچنین، رایحه طراوت‌بخش لیمو نیز در مبارزه با بوی نامطبوع دهان بسیار مؤثر است. برای تهیه این ترکیب، کافی است نصف قاشق غذاخوری پودر دارچین را در یک ظرف قرار داده و دو لیموی تازه را به آن اضافه کنید. سپس یک و نیم قاشق چای‌خوری عسل را به این ترکیب اضافه کنید و در صورت تمایل، از یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین نیز استفاده کنید. در نهایت، یک فنجان آب گرم را به مواد اضافه کرده و با یکدیگر به خوبی ترکیب کنید.

هنگام استفاده از این دهانشویه، کافی است دو قاشق غذاخوری از این محلول را یک دقیقه در دهان خود بچرخانید. تأثیر این دهانشویه بسیار فوری بوده و بعد از مدتی متوجه نفس تازه و بوی خوب دهان خود خواهید شد.

۲. دهانشویه روغن نارگیل

روغن نارگیل به عنوان یک راهکار عالی برای حفظ بهداشت دهان و دندان شناخته شده است، همچنین می‌تواند به عنوان یک راهکار موثر برای سم زدایی از دهان شما عمل کند و به کاهش بروز جرم در دندان‌ها کمک کند. برای استفاده از این روش، می‌توانید یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در دهان خود بچرخانید و سپس دهان خود را با آب شستشو دهید. بهتر است این دهانشویه را روزانه یک بار، قبل از مسواک زدن، استفاده کنید.

۳. دهانشویه جوش شیرین

جوش شیرین یک ماده فوق‌العاده برای از بین بردن باکتری‌ها و رفع بوی نامطبوع دهان است. خاصیت قلیایی آن باعث افزایش زاویه pH دهان شما می‌شود و این موضوع به کاهش خاصیت اسیدی ایجاد شده توسط باکتری‌های خوراکی ناشی از مصرف کافئین و نوشابه کمک می‌کند. برای تهیه دهانشویه خانگی جوش شیرین، نصف قاشق چای‌خوری نمک طعام و یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین را در نصف لیوان آب گرم حل کنید. سپس دهان خود را قبل و بعد از مسواک زدن با این محلول شستشو دهید. می‌توانید این دهانشویه را در روز ۳ الی ۴ بار استفاده کنید و از بوی خوب دهان خود لذت ببرید.

۴. دهانشویه آلوئه ورا

استفاده از آلوئه ورا برای شستشوی دهان می‌تواند به کاهش شاخص‌های پریودنتال کمک کند و باعث کاهش جرم دندان‌ها و خونریزی لثه شود. برای تهیه این دهانشویه، می‌توانید نصف فنجان آب مقطر و نصف فنجان آب آلوئه ورا را با یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین مخلوط کنید. سپس دهان خود را با این محلول شستشو دهید. بهتر است این دهانشویه را ۳ الی ۴ بار در روز تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهید.

۵. دهانشویه نمک

استفاده از آب نمک برای شستشوی دهان می‌تواند به اندازه دیگر دهانشویه‌های حاوی کلرهگزیدین تأثیر داشته باشد و باعث کاهش جرم دندان‌ها و باکتری‌های خوراکی موجود در آن‌ها شود. برای تهیه این دهانشویه، نصف قاشق چای‌خوری نمک را در نصف لیوان آب گرم حل کرده و دهان خود را به خوبی با آن شستشو دهید. می‌توانید این دهانشویه را ۲ الی ۳ بار در روز تهیه کرده و بعد از هر وعده غذایی از آن استفاده کنید.

۶. دهانشویه روغن دارچین

اثبات شده است که روغن دارچین دارای خواص ضد باکتریایی است و می‌تواند در درمان پوسیدگی‌های دندان ناشی از باکتری‌های دهان مؤثر باشد. برای استفاده از آن، کافی است ۲ الی ۳ قطره روغن دارچین را با ۱ فنجان آب مقطر مخلوط کرده و دهان خود را به خوبی با آن شستشو دهید. این دهانشویه را ۲ الی ۳ بار در روز تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *