مجله سیمدخت
0

رونمایی از ابرکامپیوتر انویدیا با ۱۴۴ ترابایت حافظه و قدرت سرسام‌آور؛ یک انقلاب در هوش مصنوعی!

بازدید 88

در رویداد کامپیوتکس ۲۰۲۳، انویدیا ابرکامپیوتر جدیدی معرفی کرده است که برای هوش مصنوعی طراحی شده و قدرت پردازشی به‌صورت بی‌سابقه‌ای دارد. این ابرکامپیوتر با نام DGX GH200 در مقایسه با سیستم‌های فعلی، حافظه‌ای تقریباً ۵۰۰ برابر بیشتر دارد و به زودی برای شرکت‌هایی نظیر گوگل، متا و مایکروسافت قابل دسترس خواهد بود.

هدف اصلی انویدیا از ارائه این ابرکامپیوتر جدید، تحولات اساسی در فناوری هوش مصنوعی و پردازش داده است. انویدیا اعلام کرده است که پیشرفت‌هایی به میزانی عظیم خواهیم داشت که تا به حال شاهد آن نبوده‌ایم.

بر اساس گزارش‌ها، این ابرکامپیوتر جدید انویدیا دارای قدرت پردازشی اگزافلاپس (EXA FLoating point OPerations per Second) است و از یک حافظه‌ی اشتراکی به ظرفیت ۱۴۴ ترابایت استفاده می‌کند. در مقایسه با سیستم DGX A100، حافظه‌ی آن تقریباً ۵۰۰ برابر بیشتر است.

هر واحد اگزافلاپس معادل یک کوینتیلیون عملیات ممیز شناور در ثانیه است. به‌عنوان مثال، کارت گرافیک RTX 4090 که به دست مشتریان عادی عرضه می‌شود، قدرت پردازشی حدود ۱۰۰ ترافلاپس دارد. در نتیجه، ابرکامپیوتر جدید انویدیا دارای قدرت پردازشی بسیار غیرقابل‌تصور است.

این ابرکامپیوتر جدید انویدیا از ۲۵۶ ابرتراشه GH200 بر پایه‌ی معماری Grace Hopper استفاده می‌کند. این ابرتراشه‌ها از طریق فناوری NVLink با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند تا به‌صورت یک ابرتراشه واحد عمل کنند. این فناوری قبلاً تنها برای ارتباط بین هشت پردازنده‌ی گرافیکی استفاده می‌شد.

ابرتراشه GH200 نیازی به اتصال سنتی PCIe بین پردازنده‌ی مرکزی و پردازنده‌ی گرافیکی ندارد. به‌جای آن، این ابرتراشه دارای یک پردازنده‌ی مرکزی مجتمع بر پایه‌ی معماری آرم و هسته‌ی تنسور H100 است. پهنای باند بین پردازنده‌ی مرکزی و پردازنده‌ی گرافیکی بهبود یافته و مصرف انرژی نیز تا پنج برابر کاهش یافته است.

برنامه‌ریزی شده است که این ابرکامپیوتر جدید با نام Helios شامل چهار ابرتراشه GH200 باشد و همه‌ی این ابرتراشه‌ها از طریق فناوری Quantum-2 InfiniBand به یکدیگر متصل شوند. انتظار می‌رود این ابرکامپیوتر تا پایان سال جاری به مرحله‌ی عملیاتی برسد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید