مجله سیمدخت
0

بروز ۷ بیماری به علت استرس زیاد

بروز ۷ بیماری به علت استرس زیاد
بازدید 91

تقریباً همگی اطلاع داریم که تجربه سطوح ملایمی از استرس، به عنوان یک وضعیت عادی و حتی مفید شناخته می‌شود، زیرا مانع از ورود فرد به وضعیت‌ها یا موقعیت های خطرناک شده و از اتخاذ تصمیمات نادرست جلوگیری می‌کند. با این حال، در اکثر موارد، عدم کنترل استرس ممکن است تاثیرات منفی قابل توجهی روی کیفیت زندگی داشته باشد.
به گزارش منابع بهداشتی بهداشت نیوز، عدم مدیریت استرس یا ادامه دار بودن آن برای مدت طولانی ، ممکن است به مشکلات جدی‌تری در حوزه بهداشت و سلامت منجر شود که این امر ممکن است تهدیدی جدی برای زندگی فرد باشد.
به گفته دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، هفت مشکل سلامتی که بدنیبال استرس زیاد ممکن است برای بدن ایجاد شود، عبارتند از:

1. بیماری قلبی

تحقیقات دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد که احتمال گرفتگی شریان‌ها در افرادی که استرس زیادی را تجربه می کنند زیاد است. به علاوه، استرس می‌تواند به طور مستقیم منجر به افزایش ضربان قلب، افزایش سطوح کلسترول، و افزایش تری‌گلیسیرید گردد.

2. چاقی

تحقیقات متخصصان نشان می‌دهد که استرس بر اضافه وزن و چاقی نیز تأثیر دارد. استرس ممکن است باعث افزایش تمایل به مصرف مواد غذایی ناسالم شود. علاوه بر این، استرس مزمن می‌تواند باعث تولید بیش از حد هورمون کورتیزول شود که به عنوان یک عامل موثر در افزایش وزن در ناحیه شکم شناخته می‌شود. همچنین، افزایش ترشح کورتیزول ممکن است یکی از علل کم خوابی یا بی خوابی باشد.

3. دیابت

اگرچه استرس الزاما به بروز دیابت منجر نمی‌شود، اما اگر کنترل بهینه نشود، ممکن است وضعیت افراد مبتلا به این بیماری را تشدید کند. هورمون‌های استرس، به ویژه هورمون کورتیزول، مستقیماً بر میزان گلوکز در بدن تأثیر می‌گذارند. افراد مبتلا به دیابت باید مرتباً میزان قند خون خود را بررسی کرده و توصیه های پزشکی را رعایت کنند، تا از افزایش استرس جلوگیری کرده و از تغییرات ناشی از آن بر روی رژیم غذایی و عادات مضر مانند سیگار کشیدن اجتناب کنند. در مواجهه با استرس، تغذیه سالم در کنترل میزان گلوکز خون کمک کننده بوده و انرژی لازم برای مقابله با استرس را تامین می کند.

4. افسردگی

استرس در ساختار مغز نیز تغییرات متفاوتی ایجاد می کند، از جمله عدم تعادل در سیستم‌های انتقال عصبی نظیر سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین. این عدم تعادل با علائمی چون بی‌اشتهایی، بی‌خوابی، و کاهش خلق و خو همراه خواهد بود. افزایش سطح کورتیزول می‌تواند منجر به بروز افسردگی گردد و به سلول‌های مغز آسیب برساند.

5. مشکلات گوارشی

ارتباط تنگاتنگی بین مشکلات گوارشی و استرس وجود دارد. استرس می‌تواند باعث التهاب در دستگاه گوارش شده و افراد تحت تأثیر سطوح بالای استرس ممکن است با مشکلاتی نظیر زخم معده، بیماری کرون، و سندرم روده تحریک‌پذیر مواجه شوند.

6. تغییر الگوی خواب

یشتر افرادی که از استرس مزمن در آزارند، با مشکلاتی در زمینه خواب روبرو می‌شوند. این افراد ممکن است دچار مشکلات در مراحل به خواب رفتن، حفظ خواب، یا تجربه خواب آرام داشته باشند. همچنین، مدت زمانی تجربه خواب عمیق در این افراد نیز ممکن است کاهش یابد. اگر کیفیت خواب مناسبی نداشته باشند، احتمال تجربه استرس بیشتر در روز بعد نیز زیاد خواهد بود.

7. دمانس

ارتباط منطقی بین استرس و ابتلا به زوال عقل کاملا منطقی است. یکی از دلایل این ارتباط این است که استرس می‌تواند تهدیدی برای سیستم ایمنی بدن باشد. و این نقش مهمی در افزایش خطر زوال عقل دارد. علاوه بر این، افزایش تولید هورمون کورتیزول با مشکلات حافظه در ارتباط است. همچنین، همانطور که قبلاً بیان شد، ارتباط قوی بین استرس و افسردگی وجود دارد و افسردگی نیز یکی از عوامل اصلی در افزایش خطر زوال عقل محسوب می‌شود.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *