در ابتدای سال ۲۰۲۳، هوش مصنوعی به شکلی کاربردیتر و در قالب دستیار دردسترس عموم کاربران قرار گرفت و تب استفاده از آن بهسرعت در جهان فراگیر شد، بنابراین سال ۲۰۲۳ را میتوان به عنوان سال شکوفایی هوش مصنوعی دانست. فناوری هوش مصنوعی پیشتر در حوزههای پیچیدهای مانند ساخت رباتها، موتورهای جستوجوی اینترنتی، علوم پزشکی، هوافضا و… به کمک انسان آمده بود، اما اینبار در سطح تجاری وارد زندگی روزمره ما شده است.
ChatGPT، محصولی از شرکت OpenAI است که به عنوان پرچمدار ورود هوش مصنوعی به جهان شناخته شده است. این مدل زبان پیشرفتهای مبتنی بر هوش مصنوعی، جهشی مهم در پردازش زبان طبیعی است که هوش مصنوعی را قادر میسازد تا پاسخهای متنی منسجم و مرتبط با متن و تقریباً با لحنی محاورهای و شبیه به زبان انسان را ایجاد کند. مزیت اصلی ChatGPT این است که استفاده از آن ساده و بدون نیاز به کسب مهارت خاصی است و میتواند حجم زیادی از دادهها را بسته به درخواستی که از آن شده؛ دستهبندی کند و در قالب مکالمهای قابلفهم تحویل کاربرش دهد.
ویژگی مهم ChatGPT و وجه تمایزش با موتورهای جستوجو این است که میتواند اطلاعات موردنیاز کاربرانش را از منابع مختلفی جمعآوری و با زبانی صمیمانه به آنها عرضه کند. به عبارت دیگر، این فناوری محصولی مهم در حوزه هوش مصنوعی است که باعث تحول جهان خواهد شد. بنیانگذار و مدیرعامل سابق شرکت مایکروسافت، بیل گیتس، ChatGPT را برابر تولد اینترنت مهم دانسته است. در ماههای اخیر، ChatGPT به عنوان یک فناوری نوین، بسیار مورد توجه واقع شده و از آن در بسیاری از صنایع و حوزههای کاربردی استفاده میشود.
ChatGPT، با توجه به کاربردهای متنوعی که دارد، همزمان با سراسر جهان، در ایران نیز به سرعت موردتوجه قرار گرفت و در رسانههای اجتماعی به ترند تبدیل شد. کاربرانی که از این فناوری استفاده کرده بودند، پاسخهای ChatGPT درباره موضوعات مختلف را در حسابهای کاربریشان بهاشتراک میگذاشتند و به همین ترتیب، موج استفاده فراگیر از آن به کشورمان هم رسید.
با این حال، استفاده از ChatGPT در ایران همراه با محدودیتها و مشکلاتی نیز بود. ابتدا اینکه ChatGPT تنها از طریق وب در دسترس است و استفاده حرفهایتر و طولانیتر از آن، نیاز به پرداخت هزینه دارد که انجام این امر در ایران با محدودیتهای بسیاری همراه است؛ به دلیل گرانی قیمت ارز و سختی پرداختهای بینالمللی.
زیگپ ZIGAP بهعنوان دستیار فارسی هوش مصنوعی با اتصال به موتورهای ChatGPT و DALL-E درحالحاضر و سایر موتورهای هوش مصنوعی در آینده نزدیک، استفاده از تمام امکانات هوش مصنوعی را برای کاربرانش فراهم کرده است.
از مزایای زیگپ میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
- وجود اپلیکیشن نسخه اندروید
- امکان گفتوگوی صوتی به زبان فارسی
- پشتیبانی از زبانهای مختلف
- اتصال به ChatGPT و DALL-E و بقیه موتورهای هوش مصنوعی
زیگپ میخواهد تجربهای لذتبخش و آسان از کار با سرویسهای هوش مصنوعی را به کاربرانش ارائه دهد و به دستیاری تبدیل شود که نیازهای تخصصی و عمومی کاربرانش را مرتفع میکند.
نظرات کاربران