مجله سیمدخت
0

خواص دمنوش رزماری و تأثیر آن بر سلامتی با نوشیدن چای رزماری

بازدید 105

رزماری یا اکلیل کوهی، یک گیاه دارویی با طبع گرم و خشک است که از زمان های بسیار کهن، به دلیل خواص بی شمارش که دارد، مورد استفاده قرار می‌گرفته است. دمنوش حاصل از این گیاه، یکی از بهترین گزینه‌های چای گیاهی است که می‌توان مصرف کرد. در ادامه این مطلب، با انواع خواص دمنوش رزماری آشنا خواهید شد.

چای رزماری یک چای گیاهی محبوب است که از برگ های گیاه رزماری، درختچه ای همیشه سبز معطر بومی منطقه مدیترانه تهیه می شود. چای مزه ای گرم و کمی تلخ و رایحه ای طراوت بخش دارد و اغلب به دلیل فواید بی شماری که برای سلامتی دارد از آن لذت می برند.

انواع خواص دمنوش رزماری

یکی از شناخته شده ترین فواید چای رزماری، توانایی آن در بهبود عملکرد شناختی و حافظه است. مطالعات نشان داده اند که آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی موجود در رزماری ممکن است به محافظت از مغز در برابر آسیب و بهبود عملکرد شناختی کمک کند.

چای رزماری همچنین به دلیل خواص ضد التهابی آن شناخته شده است که ممکن است به کاهش درد و التهاب در بدن کمک کند. همچنین ممکن است اثرات ضد میکروبی داشته باشد و در مبارزه با عفونت مفید باشد.

علاوه بر این، چای رزماری ممکن است به هضم غذا کمک کند، استرس و اضطراب را کاهش دهد، سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و پوست و موی سالم را تقویت کند. همچنین منبع بسیار خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین C، ویتامین A، کلسیم و آهن است.

تهیه دمنوش رزماری

برای تهیه دمنوش رزماری کافی است یک مشت برگ تازه یا خشک رزماری را برای چند دقیقه در آب داغ قرار دهید. همچنین می توانید عسل یا لیمو را برای افزایش طعم اضافه کنید. با این حال، توجه به این نکته مهم است که در حالی که چای رزماری به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود، همیشه ایده خوبی است که قبل از افزودن هر نوع چای گیاهی جدید به رژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت کنید، به خصوص اگر باردار هستید، شیردهی می کنید یا دارو مصرف می کنید.

۱. جلوگیری از سرطان

سرطان بر اثر رشد نامنظم سلول ها ایجاد می شود و ممکن است به علت عوامل مختلفی از جمله رادیکال های آزاد تشکیل شود. با توجه به این که گیاه رزماری غنی از آنتی اکسیدان است به این ترتیب برای جلوگیری از سرطان موثر است.

آنتی اکسیدان های رزمارینیک اسید، کارنوسول و کافئین در دمنوش رزماری وجود دارد که برای جلوگیری از انواع سرطان بخصوص سرطان سینه خیلی مفید هستند.

۲. بهبود اگزما

ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در دمنوش گیاه رزماری سبب افزایش جریان خون در پوست شده و بیماری های پوستی مانند اگزما را هم درمان می کند.

۳. بهبود کم خونی

دمنوش رزماری به عنوان ماده تحریک کننده برای افزایش تعداد گلبول های قرمز خون شناخته شده و به بهبود کم خونی کمک می نماید. همچنین موجب افزایش انرژی و بهبود توانایی بدن برای ترمیم اندام ها می شود.

۴. بهبود دردهای مزمن

یکی از ترکیبات موجود در دمنوش رزماری اسید کرونوزیک است که باعث کاهش میزان اسید نیتریک بدن که التهاب را منجر می شود، شده و به بهبود دردهای ناشی از آرتروز، اختلالات مفصلی، درد عضلانی، هموروئید، بواسیر و سردرد کمک می کند. سالیسیلات نیز در این دمنوش همچون آسپرین عمل کرده و برای دردهای مزمن خیلی موثر است.

۵. بهبود اضطراب و افسردگی

در دمنوش رزماری سالیسیلات وجود دارد که به کاهش میزان هورمون کورتیزول در بدن کمک می کند و برای بهبود اضطراب، افسردگی و استرس موثر است.

۶. تقویت مغز

مطالعات نشان می دهد گیاه رزماری توانایی تحریک گردش خون در مغز را داشته و سبب تامین مواد مغذی و اکسیژن مورد نیاز مغز می شود. همچنین از برخی بیماری هایی که روی مغز تاثیر گذاشته و حافظه را با مشکل روبرو می کند از جمله آلزایمر، پیشگیری می نماید.

همچنین این دمنوش حاوی اسید کارونوزیک بوده که آنتی اکسیدانی قوی است و از اعصاب و سلول های مغز در مقابل آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می نماید. اسید کارونوزیک موجود در این دمنوش نیز سبب بهبود حافظه و جلوگیری از آلزایمر می گردد.

۷. بهبود دستگاه گوارش

گیاه رزماری در درمان سوء هاضمه و اختلالات دستگاه گوارشی موثر است و تحقیقات نشان می دهد استفاده از این گیاه در این موارد بی خطر است . همچنین کولیک ناشی از مشکلات گوارشی نظیر گازها و مشکلات کیسه صفرا را هم درمان می کند. دمنوش رزماری برای بهبود سوءهاضمه، نفخ و یبوست بسیار مفید است.

این دمنوش تاثیر قابل توجهی بر دستگاه گوارش داشته و هضم را بهبود می دهد. از این رو افراد مبتلا به یبوست می توانند از ترکیبات دمنوش رزماری برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش استفاده و آن را درمان کنند. در ضمن اضافه کردن پونه، کاکوتی به این دمنوش می تواند نتیجه موثرتری برای دستگاه گوارش داشته و نشاط را سبب شود.

۸. تحریک رشد موها

گیاه رزماری سبب تحریک رشد موها می شود همچنین با کمک به سلامت پوست سر شوره سر را هم درمان می کند. هم می توان از روغن رزماری برای این کار بهره برد و هم از دمنوش آن روی پوست سر استفاده کرد. به این شکل که دمنوش خنک شده را روی سر اعمال کرده و بعد از چند ساعت آن را با شامپوی ملایم شستشو دهید.

استفاده از دمنوش رزماری بر روی موی سر در درمان شوره سر و ریزش مو موثر است. همانطور که در بیشتر تبلیغات تلویزیونی مشاهده می کنید از خواص رزماری برای تحریک رشد مو و افزایش آن صحبت می شود. می توانید با استفاده از دمنوش این گیاه به رویش مجدد موها، تسریع رشد موها، افزایش ضخامت مو، درمان ریزش مو و پرپشت شدن موهای سر کمک کنید.

۹. کاهش وزن

از موارد مهم که در بیشتر افراد سبب پرخوری و چاقی می شود مشکلات عصبی بوده که می توان با کمک خواص دمنوش گیاه رزماری آن را به میزان قابل توجهی کاهش داد. ترکیب رزماری با گل محمدی و زنجبیل به دلیل خواص ضد هیپوگلیسمی و ضد التهابی آن می تواند در طولانی مدت سبب افزایش چربی سوزی و کاهش وزن گردد.

۱۰. بهبود مشکلات قاعدگی

از شایع ترین مشکلات دوران قاعدگی و یائسگی اختلالات هورمونی است که گاها با دردهای بسیاری همراه می شود. وجود آنتی اکسیدان در دمنوش رزماری سبب کاهش عفونت های زنانه شده و این مشکلات را کاهش می دهد. همچنین در طولانی مدت نتایج بسیار مطلوبی را سبب شود.

پژوهش ها نشان می دهد ترکیب گیاه رزماری و رازیانه علاوه بر خواص بالا فواید شایانی برای لاغری دور کمر هم دارد. از دیگر خواص دمنوش رزماری عبارت است از:

  • از بین بردن بوی بد دهان
  • سم زدایی کلیه ها و دفع عفونت ادراری
  • درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
  • بهبود آب مروارید و دژنراسیون ماکولا
  • بهبود آسم

نکات مهم برای استفاده از دمنوش رزماری
توصیه می شود پیش از مصرف دمنوش رزماری به نکات زیر دقت کنید:

ترجیحا بدون مشورت پزشک اگر از بیماری های مزمن رنج می برید این دمنوش را مصرف نکنید.
به علت خواص تحریک کننده رحم توسط رزماری از مصرف آن در دوران بارداری خودداری یا با پزشک در این مورد مشورت نمایید.
مصرف رزماری در حالت کلی بی خطر بوده ولی اگر مقدار زیادی نوشیدن شود سبب استفراغ، گرفتگی، تجمع مایعات در ریه، و حتی کما می شود.
دقت کنید که گیاه رزماری با برخی داروها مانند داروهای آرامش بخش، داروهای تحت فشار، داروهای ادرار آور، و لیتیوم تداخل دارد. از این رو لازم است قبل از استفاده از هر گیاه دارویی با پزشک مشورت نمایید.
روش ساده تهیه دمنوش رزماری
برای تهیه دمنوش گیاه رزماری به روش ساده ابتدا یک فنجان آب جوش را تهیه و یک دقیقه صبر کرده سپس یک قاشق غذاخوری برگ و سرشاخه های گلدار رزماری را به فنجان اضافه کنید. سپس روی آن یک پارچه انداخته یا درب فنجان را ببندید و یک ربع صبر کنید تا دم بکشد.

و اگر نمی توانید دمنوش گیاهی را بدون شکر و شیرنی میل کنید. می توانید کمی عسل شیرین به آن اضافه یا دمنوش مورد نظر را با توت خشک و خرما میل کنید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *