اخبار حاکی از آن است که بازی Rise of the Ronin، محصول جدید استودیو Team Ninja، در کشور کره جنوبی منتشر نخواهد شد. این خبر پس از حذف بازی از فروشگاه پلیاستیشن کره و همچنین حذف تمام محتوای تبلیغاتی آن به جز تریلر بازی از کانال یوتیوب پلیاستیشن کره، توسط چندین رسانه کرهای منتشر شده است. سونی نیز با انتشار بیانیهای، لغو انتشار بازی Rise of Ronin را به صورت فیزیکی و دیجیتالی در کره جنوبی تأیید کرد.
اگرچه سونی دلیل قطعی لغو انتشار بازی در کره را به طور رسمی اعلام نکرده است، اما گمانهزنیها حاکی از آن است که این موضوع به صحبتهای کارگردان بازی، فوموهیکو یاسودا، در ویدیویی پشت صحنه از بازی Rise of the Ronin مربوط میشود که توسط پلیاستیشن در یوتیوب منتشر شده بود. در این ویدیو، یاسودا از شهر هاگی و مدرسه شوکا سونجوکو که توسط محقق قرن نوزدهم، شوین یوشیدا، تأسیس شده بود، بازدید میکند. یوشیدا شخصیتی بانفوذ بود که به بسیاری از چهرههای برجسته در بازسازی دوران میجی که حکومت امپراتوری را در ژاپن بازگرداند، آموزش داده بود.
فومیهیکو یاسودا، کارگردان بازی Rise of the Ronin، در ویدیویی یوشیدا را با سقراط مقایسه میکند. او میگوید:
“اگرچه یوشیدا در زمان و دنیایی دیگر زندگی میکرد، اما من معتقدم میتوان او را با سقراط مقایسه کرد. از زمانی که کار روی Rise of the Ronin را آغاز کردیم، میخواستم آموزهها و زندگی او را به تصویر بکشم. او فقط یک فیلسوف نبود، بلکه بر اهمیت عمل نیز تأکید میکرد.”
شاگردان یوشیدا در دوره میجی به چهرههای کلیدی در سیاست ژاپن تبدیل شدند. این امر به نوبه خود باعث افزایش قدرت نظامی ژاپن و پیروزی این کشور در جنگهای اول چین و ژاپن و روسیه و ژاپن شد. یوشیدا به عنوان یکی از حامیان سیکانرون (جئونگانروک در کره) شناخته میشود. سیکانرون یک بحث در دولت میجی در سال ۱۸۷۳ بود که موضوع اصلی آن فتح کره برای تقویت قدرت ملی ژاپن بود.
با وجود اینکه در آن زمان تصمیم به تهاجم گرفته شد، ژاپن بعدها از سال ۱۹۱۰ تا ۱۹۴۵ کره را اشغال کرد. اگرچه ایدئولوژیهای یوشیدا در ژاپن تأثیرگذار بودهاند، اما او در کره به عنوان یک چهره بحثبرانگیز شناخته میشود. به همین دلیل، حضور او و شاگردش کوگورو کاتسورا در Rise of the Ronin توسط مخاطبان کرهای به صورت آنلاین مورد انتقاد قرار گرفته است.
نظرات کاربران