گاهی بعد از لیزر موهای زائد، لکهای قهوهای روی پوست ظاهر میشود. در این محتوا با راهکارهای درمان لکهای ناشی از لیزر آشنا خواهیم شد. لیزر یک روش بسیار موثر و بیدرد جهت از بین بردن موهای زائد است؛ اما باید توجه داشت که این عمل حتما زیرنظر پزشک متخصص و در مراکز معتبر با دستگاههای استاندارد انجام شود تا هیچگونه عوارضی به دنبال نداشته باشد.
یکی از این عوارض ممکن است بروز لکهای قهوهای بعد از لیزر موهای زائد باشد. شدت بروز این عارضه به عوامل متفاوتی بستگی دارد. در ادامه به صورت مفصل به درمان لکهای ناشی از لیزر خواهیم پرداخت.
پیشگیری از ایجاد لکهای بعد از لیزر موهای زائد
توصیههای قبل از لیزر
- اولین و مهمترین قدم، انتخاب یک کلینیک مناسب است. اپراتور شما باید گواهینامه لازم برای انجام این کار را داشته باشد. تمامی دستگاههای لیزر دارای برچسب هولوگرام مخصوص شرکت هستند، که نشان از اصل بودن آن دارد. در صورت عدم وجود این برچسب، به آن کلینیک اعتماد نکنید.
- قبل از انجام لیزر، انتظارات خود را صادقانه با پزشک مطرح کنید. ممکن است که لیزر روش درمانی مناسبی برای برآورده کردن انتظارات شما نباشد.
- لازم است که پزشک از تمام داروهای مصرفی بیمار مطلع باشد. در صورتی که به بیماریهای خاصی از قبیل دیابت و روماتوئید مبتلا هستید؛ حتما اطلاع دهید.
- در صورتی که پزشک تشخیص داد که پیش از لیزر به درمانهای دیگری نیاز است، توصیه میشود که طبق دستورالعمل پزشک عمل شود. برای مثال ابتدا مشکلات هورمونی خود را درمان کنید.
- در روزهای قبل از انجام لیزر، از سولاریوم و حمام آفتاب خودداری کنید. در شرایطی که پوست آفتاب سوخته باشد، لیزر ممکن است باعث تغییر رنگ پوست و ایجاد لک شود.
- حداقل ۲ الی ۴ هفته قبل از لیزردرمانی از استعمال محصولات مراقبت پوستی حاوی رتینوئید یا اسید گلیکولیک پرهیز کنید.
- معمولا توصیه میشود که افراد حساس به تشکیل تبخال چند روز قبل از درمان از داروهای ضدویروس استفاده کنند.
- دو هفته قبل از درمان از استعمال سیگار و دخانیات اجتناب کنید.
توصیههای بعد از لیزر
- ممکن است در ابتدای درمان، متوجه بهبودی جزئی در پوست شوید؛ اما مطمئنا در درازمدت نتایج بهتری حاصل میشود. بنابراین ضروری است که برای رسیدن به نتایج مطلوب نهایی بادقت به مراقبتهای ضروری ادامه دهید. در صورتی که پزشک تعداد جلسات بیشتری را برای درمان تشخیص داد، حتما دوره درمان را کامل کنید.
- از فشار و ماساژ محل درمان به مدت ۳ روز اجتناب کنید.
- از ترمیمکنندهها بهطورمرتب و طبق دستورالعمل استفاده کنید.
- از شستشوی پوست در چند ساعت اولیه مخصوصا با آب داغ خودداری کنید.
- کمپرس یخ سبب خنک شدن محل درمان میشود و از التهاب و قرمزی آن میکاهد.
- از برنزه کردن پوست برای مدتی خودداری شود. برنزه کردن پوست حتما نیاز به اجازه پزشک دارد.
- محل درمان به خوبی چرب شود. چرب شدن محل درمان از پوسته پوسته شدن آن جلوگیری میکند.
- یک هفته بعد از درمان از مصرف اسکرابهای لایهبردار، تونرها یا محصولاتی که حاوی رتین A یا اسید گلیکولیک هستند، پرهیز کنید.
- به مدت یک هفته بعد از لیزردرمانی از استفاده کرمهای سفیدکننده پرهیز شود. بعد از یک هفته بیمار این امکان را دارد که مانند سابق به پوست خود رسیدگی کند.
- محافظت از پوست در برابر اشعه آفتاب قبل و بعد از لیزر بسیار ضروری است. اگر پوست تازه لیزر شده در معرض آفتاب شدید قرار گیرد، ممکن است اسکارهای جدید روی پوست تشکیل شود.
در صورت بروز این لکها روش درمان چیست؟
در حالت عادی لکهای قهوهای بعد از چند روز خود به خود از بین میروند؛ اما در صورت از بین نرفتن این لکها، برای درمان ابتدا به پزشک مراجعه کنید و مراحل درمان را بهطورکامل انجام دهید.
همچنین توصیه میشود پس از لیزر مو به نکات زیر توجه کنید.
- ناحیهی تحتدرمان لیزر حتما باید مرطوب نگه داشته شود. از کرمهای حاوی آلوورا استفاده کنید.
- می توانید برای بهبود بخشی از پوست که دچار سوختگی یا زخم شده، از پمادهایی مثل ویتامین E یا روغن نارگیل استفاده کنید.
- به هیچ عنوان نواحی تحت درمان لیزر را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید. هنگام بیرون رفتن از خانه حتماً از کرمهای ضدآفتاب با SPF بالای 30 استفاده کنید. هر نوع پوست ویژگیهای متفاوتی دارد، پس قبل از استفاده از همهی این کرمها باید با پزشک مشورت کنید. بهتر است که در ساعت ۱۰ صبح الی ۴ بعدازظهر از قرارگیری در معرض نور شدید خورشید پرهیز شود.
- استفاده از کلاه لبه پهن در کاهش اثرات نور خورشید روی پوست، تاثیر قابل توجهی دارد.
جدای از این موارد، برخی درمانهای گیاهی نیز وجود دارد که میتوان از آنها نیز استفاده کرد. میخواهیم در ادامه در مورد برخی محصولات طبیعی صحبت کنیم.
درمانهای طبیعی
روغن زیتون
این روغن دارای خواص آنتیاکسیدانی قوی است. بهطوری که از آفتاب سوختگی و اکسیده شدن پوست جلوگیری میکند. روغن زیتون با این خاصیت اجازه نمیدهد که لایههای رویی پوست بهخاطر اشعه آفتاب بیش از حد تحریک شود. به این ترتیب، از ظاهر شدن لکهای کک و مک روی پوست جلوگیری میکند.
روغن زیتون را روی ناحیه موردنظر بمالید و کاملا ماساژ دهید تا به داخل پوست نفوذ کند.
لیمو
یکی از بهترین درمانها برای رفع لکهای پوستی، لیمو است. ترکیبات موجود در لیمو با خاصیت سفیدکنندگی خود، گزینهای طبیعی و بیخطر بهشمار میآید. اسید و ویتامین C موجود در آن دارای خواص آنتی اکسیدانی است که به از بین رفتن لکهای تیره پوست کمک میکند.
آب نصف لیمو را بگیرید و با کمک یک تکه پنبه به پوست خود بمالید. توصیه میکنیم حداقل 1 ساعت صبر کنید سپس پوست خود را با آب گرم بشویید. مواظب باشید پس استفاده از آب لیمو زیر نور آفتاب نروید؛ چرا که باعث ایجاد لکهای جدید روی پوست شما میشود که به دلیل اسیدی شدن، حساس شده است.
- آب لیمو را میتوان بهتنهایی استفاده کرد.
- یا آن را با پودر زردچوبه مخلوط کنید و به عنوان ماسک استفاده کنید.
- روش دیگر، مخلوط کردن آب لیمو با آب گوجه فرنگی است.
- از مخلوط عسل و لیمو نیز غافل نشوید.
پس از استفاده از این ترکیبات روی پوست، اجازه دهید نیم ساعت بماند و سپس آن را با آب ولرم بشویید.
ماست
ماسکهایی که با شیر و ماست تهیه میکنید، برای لکهای پوستی شما میتواند مفید واقع شوند. ماست را میتوان بهتنهایی و یا مخلوط با لیمو استفاده کرد. با استفاده منظم، شاهد کاهش لکها خواهید بود.
سخن آخر
مراجعه به کلینیکهای معتبر که به دستگاههای استاندارد مجهز هستند، شما را از پیدایش لکهای بعد از لیزر ایمن میکند. این تضمین را از مرکز لیزر خود بخواهید که اپراتوری حرفهای کار شما را انجام دهد. با رعایت این اصول شما دیگر شاهد لک و سوختگی بعد از لیزر و التهابات شدید نخواهید بود. امیدواریم راهکارهای ارائه شده برای درمان لکهای ناشی از لیزر موهای زائد، در صورت بروز این مشکل برای شما مفید واقع شود.
نظرات کاربران