مجله سیمدخت
0

مزایا و معایب فیلم‌برداری با فریم ۲۴، ۳۰ و ۶۰

بازدید 125

آیا شما ویدئوهای خود را با بهترین نرخ فریم ضبط می‌کنید؟ در این مقاله، با نرخ‌های فریم رایج برای فیلم‌برداری آشنا می‌شوید.

هنگامی که شما ویدئویی را ضبط می‌کنید، ممکن است به خود بپرسید که آیا با نرخ فریم مناسبی ویدئو را ضبط می‌کنم یا خیر؟ در این مقاله، مزایا و معایب سه نرخ فریم رایج یعنی ۲۴ فریم بر ثانیه، ۳۰ فریم بر ثانیه و ۶۰ فریم بر ثانیه بررسی می‌شود تا بتوانید نرخ فریم مناسب برای پروژه‌های فیلم‌برداری خود را انتخاب کنید.

۲۴ فریم بر ثانیه؛ سینمایی

نرخ استاندارد در ساخت فیلم‌های سینمایی همواره ۲۴ فریم بر ثانیه بوده است. این نرخ فریم به عنوان حداقل نرخ فریم برای چشم انسان تلقی می‌شود تا بتواند حرکات تصاویر را به طور بهتری درک کند. احتمالاً نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه برای ویدئوهای آنلاین و محتوای ویدئویی تلویزیون‌ها مناسب نباشد، اما در اکثر فیلم‌ها استفاده می‌شود.

مزایای فیلم‌برداری با نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه

فیلم‌برداری با نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه، به ویدئو حس و حال سینمایی می‌بخشد و دلیل آن نیز عادت کردن چشم به فیلم‌های سینمایی است که با نرخ ۲۴ فریم تماشا می‌شوند.

استفاده از فریم‌های کمتر، منجر به ذخیره‌سازی ویدئو با حجم کمتر و سهولت بیشتر در ویرایش فیلم می‌شود.

فیلم‌برداری با نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه در بسیاری از دوربین‌ها بدون نقص و بدون وجود ضریب برش انجام می‌شود، در حالی که برخی دوربین‌ها مانند سری آلفا ۷ مارک ۳ و آلفا ۶۱۰۰ سونی هنگام ضبط فیلم با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه، دارای ضریب برش هستند.

معایب فیلم‌برداری با نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه

نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه، به عنوان حداقل نرخ فریم برای یک ویدئو در نظر گرفته می‌شود و نمی‌توان افکت حرکت آهسته را روی آن اعمال کرد. با اعمال حرکت آهسته با درصد ۵۰ بر روی یک ویدئوی ۲۴ فریم بر ثانیه، نرخ فریم آن به ۱۲ فریم بر ثانیه کاهش می‌یابد و خروجی ایده‌آلی ارائه نمی‌دهد.

بیشتر محتواهای رسانه‌ای به نرخ ۳۰ یا ۶۰ فریم بر ثانیه هستند و یک ویدئو با نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه به خوبی با محتواهای ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه همخوانی ندارد.

اگر محتوای ویدئو نیاز به تصاویر با حرکت نرم دارد، فیلم‌برداری با نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه قادر به ارائه جوابگویی نمی‌باشد؛ زیرا نرخ فریم ۲۴ بر ثانیه به عنوان حرکت تار شناخته می‌شود و این باعث انتقال حس سینمایی می‌شود.

چه زمانی باید با نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه فیلم‌برداری کرد؟

اگر میخواهید حس و حال سینمایی را به بیننده منتقل کنید، ویدئوهای خود را با نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه ضبط کنید. با این حال، به یاد داشته باشید که برای فیلمبرداری با نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه، باید درک کافی از این نرخ فریم داشته باشید تا ویدئو تار نشود.

۳۰ فریم بر ثانیه؛ استاندارد دیجیتال

نرخ فریم پیش‌فرض و رایج در اکثر دوربین‌ها، ۳۰ فریم بر ثانیه است که تنها ۲۵ درصد بیشتر از نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه است.

مزایای فیلم‌برداری با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه

نرخ ۲۴ و ۳۰ فریم بر ثانیه تفاوت چندانی ندارند و مزایایی مشابه دارند. حجم ویدئوی ضبط شده با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه، مشابه حجم ویدئوی ضبط شده با ۲۴ فریم است، با این تفاوت که نرخ ۳۰ فریم رایج‌تر است.

با داشتن ۶ فریم اضافه در نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه، تاری تصویر موقع حرکت نسبت به نرخ ۲۴ فریم کاهش می‌یابد. در استریم و پخش زنده، اگر محتوای بازی ۶۰ فریم بر ثانیه باشد، نرخ تصویر دوربین ۳۰ فریم بر ثانیه نسبت به ۲۴ فریم منطقی‌تر است.

معایب فیلم‌برداری با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه

بعضی از دوربین‌ها قادر به فیلم‌برداری بدون هیچگونه نقص یا برش در نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه نمی‌باشند و هنگام ضبط ویدئو با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه، ضریب برش در ویدئو ایجاد می‌شود.

برخی افراد نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را به عنوان یک نرخ وسط می‌پندارند که نه به مانند نرخ ۲۴ فریم سینمایی و نه مانند نرخ ۶۰ فریم، بسیار روان است.

چه زمانی باید با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم‌برداری کرد؟

نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه برای ویدئوها به عنوان یک نرخ استاندارد در نظر گرفته می‌شود و می‌توان آن را به عنوان نرخ پیش‌فرض برای ضبط هر ویدئویی انتخاب کرد.

۶۰ فریم بر ثانیه؛ نرم و روان

ویدئویی که با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط می‌شود، به دلیل تعداد بیشتری فریم در هر ثانیه، بسیار روان‌تر به نظر می‌رسد و به عنوان استاندارد طلایی فیلم شناخته می‌شود.

مزایای فیلم‌برداری با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه

ویدئوهایی که با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط می‌شوند، به دلیل روانی که در آنها وجود دارد، بسیار چشم نوازتر به نظر می‌رسند و قادرند حس پویاتری را به بیننده منتقل کنند.

اگر قصد دارید بخش‌هایی از ویدئو را با آهستگی پخش کنید، انتخاب نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه می‌تواند بسیار مناسب باشد؛ زیرا با کاهش سرعت ویدئو به نصف، نرخ تصویر به ۳۰ فریم بر ثانیه می‌رسد و همچنان تصویر شفاف باقی می‌ماند بدون ایجاد حالت تاری.

معایب فیلم‌برداری با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه

همان‌طور که ویدئوهایی با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه به دلیل روان و پویا بودن، مورد توجه بسیاری از بیننده‌ها قرار می‌گیرند، اما برای برخی افراد ممکن است آزاردهنده باشند. استفاده از نرخ فریم بالا در ویدئوها نیازمند تنظیماتی مانند نوردهی بیشتر با ایزو، گشودگی دیافراگم یا سرعت شاتر است.

برای بدست آوردن خروجی ایدئال در ویدئو، سرعت شاتر باید نزدیک به دو برابر نرخ فریم باشد تا جلوگیری از بروز تاری در تصویر شود. اگر نرخ تصویر را بر روی ۶۰ فریم بر ثانیه تنظیم کنید، سرعت شاتر حداقل باید ۱٫۱۲۵ باشد تا تصویر تار نشود. همچنین برای جبران تاریکی، افزایش ایزو لازم است که این امر می‌تواند منجر به ایجاد نویز در تصویر شود.

همچنین هزینه خرید یک دوربین با رزولوشن 4K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه، تقریباً دو برابر هزینه یک دوربین با رزولوشن 4K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه است. بنابراین، اگر قصد خرید یک دوربین برای فیلم‌برداری 4K را دارید، خرید یک دوربین با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه به لحاظ اقتصادی مزیت بیشتری دارد.

ویدئوهایی که با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط می‌شوند، حجم زیادی دارند و به اشغال فضای بیشتری نیاز دارند. همچنین، ویرایش این ویدئوها نیازمند یک سیستم با مشخصات قدرتمندتر است.

چه زمانی باید با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه فیلم‌برداری کرد؟

فیلم‌برداری با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه، برای پروژه‌های سنگین مناسب است؛ اما در صورتی که قصد ضبط یک ویدئوی ساده را دارید، توصیه می‌شود از نرخ فریم پایین‌تری استفاده کنید تا در هزینه‌های مالی نیز صرفه‌جویی شود.

در صورت فیلم‌برداری از یک رویداد ورزشی، استفاده از نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه ممکن است مناسب باشد؛ زیرا در زمانی که ورزشکار با سرعت زیاد حرکت می‌کند، نرخ ۶۰ فریم‌بر‌ثانیه به شما امکان می‌دهد تا با وضوح بیشتری حرکت ورزشکار را مشاهده کنید.

اگر در پروژه‌ی فیلم‌برداری قصد اجرای تکنیک حرکت آهسته را دارید، استفاده از نرخ تصویر ۶۰ فریم‌بر‌ثانیه می‌تواند مناسب باشد؛ زیرا با کاهش سرعت پخش ویدئو، حرکت‌ها به صورت آهسته و جزئی مشاهده می‌شوند.

برای استریمرها، استفاده از دوربین با نرخ تصویر ۶۰ فریم‌بر‌ثانیه، با تنظیم دوربین برای ضبط ویدئو با همان نرخ، هماهنگی بین تصویر بازی و ویدئوی استریم شده را تسهیل می‌کند.

نرخ فریم تصویر را نسبت به نیاز خود انتخاب کنید

هر نرخ فریم دارای قابلیت‌ها و ویژگی‌های خاص خود است و شما باید تصمیم بگیرید که کدام یک برای پروژه ویدئویی شما بهترین است. با توجه به نیازهای خلاقانه خود، می‌توانید از نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه سینمایی، ۳۰ فریم بر ثانیه استاندارد یا ۶۰ فریم بر ثانیه نرم استفاده کنید و ویدئو را ضبط کنید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید