تلسکوپ فضایی جیمز وب به تازگی سیارهای جدید خارج از منظومه شمسی را کشف کرد. این سیاره که به نام LHS 475 b شناخته میشود، یک سیاره سنگی به اندازه زمین است و در فاصله تنها ۴۱ سال نوری از ما واقع شده است. این سیاره در حال چرخش نزدیک به یک ستاره کوچک و کم نور به نام LHS 475 میباشد و مدار خود را تنها در دو روز کامل انجام میدهد.
در جلسهای که در تاریخ ۱۱ ژانویه توسط انجمن نجوم آمریکا (AAS) برگزار شد، این کشف اعلام شد. این کشف اهمیت زیادی دارد زیرا اکثر سیارات خارج از منظومه شمسی که تاکنون کشف شدهاند، معمولاً سیارات غولهای گازی بزرگی شبیه به مشتری هستند. به علت اندازهی کوچکتر سیارات مشابه زمین و نور کمتری که از خود انتشار میدهند، تشخیص این نوع سیارات برای تلسکوپها بسیار مشکل است.
تحقیقات قبلی با استفاده از ماهوارهها و تلسکوپهای فضایی مخصوص جستجوی سیارات خارج از منظومه شمسی صورت گرفته بود، و این تحقیقات نشان میدادند که احتمال وجود سیارهای در این منظومه وجود دارد. اما تلسکوپ فضایی جیمز وب توانست با رصدهای انجام شده در آگوست و سپتامبر ۲۰۲۲ حضور این سیاره را تایید کند.
این کشف نشان میدهد که تلسکوپ فضایی جیمز وب در آینده میتواند به تشخیص سیارات مشابه به زمین و حتی تحلیل جو آنها بپردازد. این کاری است که تلسکوپهای دیگر قادر به انجام آن نیستند.
یکی از اهداف اصلی تحقیقات مرتبط با سیارات خارج از منظومه شمسی، تشخیص اتمسفر این سیارات است تا بتوان تعیین کرد آیا آنها قابلیت سکونت دارند یا خیر. برای این منظور نیاز است تا جو سیارات مورد مطالعه قرار گیرد. این کار به تشخیص دقیق جوی سیارات مشابه به زمین کمک میکند.
تلسکوپ فضایی جیمز وب برای انجام این مطالعات بسیار قوی و مؤثر است. این تلسکوپ میتواند جو سیارات هم اندازه با زمین را تشخیص داده و اطلاعات ارزشمندی را دربارهی آنها فراهم آورد. این کشف نشان میدهد که تلسکوپ فضایی جیمز وب در زمینهی مطالعه سیارات خارج از منظومه شمسی توانایی بسیاری دارد و مطمئناً در آینده نیز دستاوردهای جذابی خواهد داشت.
نظرات کاربران