ماساژ ابزاری عالی برای کاهش استرس، آرامش عضلات، تسکین درد و رفع برخی بیماریهاست. در این مطلب قصد داریم در مورد ماساژهای شدید صحبت کنیم. ماساژدرمانی سابقه طولانی در فرهنگهای سراسر جهان دارد. تاریخچه این روش درمانی به 3000 سال قبل از میلاد در هند برمیگردد. باید توجه داشت که این یک روش کمکی است و هیچ گاه جای درمان بیماری و مراجعه به پزشک را نمیگیرد.
ماساژ درمانی هزاران نوع مختلف دارد که با سلیقهها و نیازهای متفاوت مردم مطابقت دارد. ماساژ را میتوان به شاخههای زیر تقسیم کرد.
- ماساژهای ملایم
- ماساژهای شدید
- سایر ماساژها
در پست قبل ماساژ درمانی را از تمامی جهات از جمله تعریف، تاریخچه، فواید، موارد منع و روغنهای مورداستفاده آن بررسی کردیم. برای مطالعه این مطالب روی لینک زیر کلیک کنید. حالا از ماساژهای ملایم و شیرین میگذریم و به انواع سختتر آن یعنی ماساژهای شدید میرسیم.
بیشتر بخوانید: ماساژدرمانی چیست؟ انواع ماساژهای ملایم و فواید آنها
ماساژهای شدید
ماساژهای شدید، ماساژهای عمیقی هستند که تاثیر آنها بسیار شگرف و عینی است. بر اساس طب سوزنی چین باستان این ماساژ بر روی قسمتهای حساس بدن تاثیر گذاشته و میزان انرژی را تنظیم میکند.
از فواید ماساژهای شدید میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- کانالهایی برای ورود و خروج انرژی باز میکند.
- استرس، کمر درد، اضطراب، سر درد، بیخوابی و آرتروز تنها نمونههای کوچکی از بیماریهایی هستند که از طریق این نوع ماساژها قابلدرمان میباشند.
اینجا به برخی از پیشنهاداتی که ممکن است در منوی ماساژهای شدید ببینید پرداختهایم. کدام ماساژ به چه معناست؟
1. ماساژ کلاسیک یا سوئدی (Swedish massage)
رایجترین شکل ماساژ درمانی در کشورهای غربی، ماساژ سوئدی یا کلاسیک است. ماساژ سوئدی ماساژی ملایم برای کل بدن است. این ماساژ شامل حرکات دایرهای همراه با ضربههای سختی است که توسط دست و کف دست در جهت برگشت خون به قلب اعمال میشود. ماساژ سوئدی به عمق ماهیچهها و استخوانها نفوذ میکند و جریان خون به سمت قلب را تسریع میبخشد.
مطالعهای توسط مرکز ملی طب مکمل و جایگزین نشان داد که داوطلبانی که ماساژ سوئدی 45 دقیقهای دریافت کردهاند، کاهش قابلتوجهی در سطح هورمونهای استرس کورتیزول را تجربه کردند. داوطلبان همچنین افزایش تعداد گلبولهای سفید خون، سلولهای ایمنی و لنفوسیتها را مشاهده کردند که میتوانند به مبارزه با سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کنند.
فواید
- افزایش سطح اکسیژن در خون
- افزایش دفع اوریک اسید و لاکتیک
- افزایش قابلیت ارتجاعی رباط و زرد پی
- کاهش زمان بهبودی آسیبهای وارده بر ماهیچهها
احساس استرس می کنید؟ دچار تنبلی مزمن عضلات هستید؟ ماساژ سوئدی یک انتخاب خوب برای کمک به آرامش سیستم عصبی شما است. ماساژ سوئدی میتواند مستقیماً بر عضلات شما تأثیر بگذارد.
2. ماساژ نقاط حساس (Sensitive points)
معمولا فشارهای دائمی بر روی نقاط حساس بدن تاثیر منفی میگذارند و سبب انباشته شدن مواد زائد در این قسمتها میشوند.
فواید
- از بین بردن فشار ماهیچه ای
- دفع تکسین و ترشح آندروفین در بدن
- از بین بردن دردهایی که از طریق آسیبهای ورزشی، جراحی و تصادفات به بدن وارد شده
اگر شما ورزشکار هستید، از دردهای دائمی گردن رنج میبرید، آرنج درد، مچدرد، کمردرد و سیاتیک دارید، دچار آماس کیسههای مفصلی هستید؛ ماساژ نقاط حساس میتواند به سادگی تمام این دردها را درمان کند.
3. ماساژ شیاتسو (Shiatsu massage)
شیاتسو در تکنیکهای ماساژ ژاپنی به صورت کلمه به کلمه به معنی «فشار انگشت» است. کلمه “shi” به معنای “انگشت” و “atsu” به معنای فشار است. درست مانند طب فشاری و طب سوزنی، باور رایج بر این است که تمرینات شیاتسو بر ۱۴ کانال انرژی، که هر کانال مربوط به یک عضو مهم بدن است، تاثیر مثبت دارد. حرکت این جریان بدون هیچگونه مانعی برای سلامتی خوب است.
فواید
- تسکین سر درد
- رفع مشکلات خواب
- بهبود آسم و سینوزیت
- بهبود بینظمی قاعدگی
- رفع مشکلات فشار خون
- تقویت سیستم دفاعی بدن
- رفع کمر درد، آرتروز و سیاتیک
- رفع مشکلات مفصلی و خشکی ستون فقرات
ماساژ شیاتسو به عنوان یکی از ماساژهای معروف، برای دنیای سختکاری امروز گزینه خوبی است.
4. ماساژ ورزشی (Sports massage)
این ماساژ تلفیقی از ماساژ سوئدی و شیاتسو است که بیشتر بر روی ماهیچههای خاصی که ورزشکار بیشتر از آنها استفاده میکند توجه دارد. این نوع ماساژ قبل یا بعد از مسابقه برای ورزشکاران به خصوص دوندگان، دوچرخهسواران، وزنهبرداران انجام میشود.
هدف در اینجا جلوگیری از آسیب و درد عضلانی است. ورزشکاران و رقصندهها از بدن خود متفاوتتر از افراد معمولی استفاده میکنند. یک ماساژدرمانگر باتجربه با استفاده از ماساژ ورزشی میتواند سفتی عضلانی و آسیبهای ورزشی وارده را رفع کند.
فواید
- از بین بردن تنش عضلانی
- التیام آسیبهای ورزشی
- تقویت آرامش و تسکین درد
- کمک به بهبود اندامهای صدمهدیده
- از بین بردن احساس سستی و تنبلی
- جلوگیری از ورم کردن قسمتهای مختلف بدن
اگر شما ورزش را به طور حرفهای دنبال میکنید، این ماساژ یکی از واجبات برای شماست.
ماساژ میتواند روشی باشد که از طریق آن از نظر جسمی، ذهنی و عاطفی احساس بهتری داشته باشید. انواع مختلف ماساژ و ماساژدرمانگرهای مختلف را امتحان کنید تا نوع ماساژ مناسب خود را بیابید.
همیشه انتظارات خود را با ماساژدرمانگر خود در میان بگذارید. در صورت داشتن هرگونه بیماری، قبل از انجام ماساژ با پزشک خود مشورت کنید.
بیشتر بخوانید: ماساژ پا (رفلکسولوژی) چیست؟
بیشتر بخوانید: ماساژهای نوین؛ 16 نوع از محبوبترینها
نظرات کاربران